Jump to content



Photo

First SimCity 5 screens and details surface

sim city 5 ea maxis can it be true?

  • Please log in to reply
176 replies to this topic

#121 red.

red.

    Neowinian Senior

  • 3,964 posts
  • Joined: 28-May 03
  • Location: Kent, England

Posted 17 October 2012 - 08:50

You never had a specific option to zone farms. Low density industrial zones could potentially develop into farms depending on pollution, size, location and whatnot. But they could just as well develop into smaller factories.

Nope just 3. low density is what farms are...


My mistake. Not sure how i forgot, looks like it's been too long since i've played SimCity!


#122 vetneufuse

neufuse

    Neowinian Senior

  • 16,277 posts
  • Joined: 16-February 04

Posted 17 October 2012 - 15:22

My mistake. Not sure how i forgot, looks like it's been too long since i've played SimCity!


no there is 4 industrial in SC4 at least, and they were not ranked by density, but wealth... low wealth would turn to farm land, they where IR, ID, IM, and IHT zoneing

IR- low weath near residential aka farm land
ID - medium wealth dirty aka manufacturing aka chemicals and coal
ID - Medium wealth clean aka product mfg (Cars, etc)
IHT - High wealth tech industry.. needs high education and wealth in the region

#123 +Matthew S.

Matthew S.

    What the what

  • 2,875 posts
  • Joined: 15-December 05
  • Location: Georgetown, ON
  • OS: Windows 8.1 / Mac OS X 10.9.x iOS 7
  • Phone: iPhone 4S

Posted 18 October 2012 - 08:04

When actually plotting the Zone theres only three tools, Low (Agricultural), Medium and High.

#124 Dane

Dane

    Neowinian Senior

  • 6,575 posts
  • Joined: 07-May 03
  • Location: PA, USA

Posted 03 December 2012 - 14:52

Still waiting for beta to start! Damn.

#125 Reverend Spam

Reverend Spam

    Neowinian Senior

  • 3,904 posts
  • Joined: 16-April 05
  • Location: Providence, RI, US
  • OS: Windows 8
  • Phone: Droid Bionic

Posted 03 December 2012 - 15:11

Those look more like conceptual drawings than they do screenshots to me....

#126 einsteinbqat

einsteinbqat

    Neowinian

  • 1,241 posts
  • Joined: 16-May 02
  • Location: Canada
  • OS: OS X Mavericks • 10.9.2
  • Phone: iPhone 4S 64GB • iOS 7.1

Posted 03 December 2012 - 15:56

It's actually coming in March 2013 and no date yet for Mac.

#127 PGHammer

PGHammer

    Neowinian Senior

  • 8,199 posts
  • Joined: 31-August 03
  • Location: Accokeek, MD
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center x64

Posted 03 December 2012 - 19:05

But it's not truly Maxis...


Define "not truly Maxis" - so far, everyone involved has roots in at least one previous SimCity (not The Sims) game; in fact, most go back to at least SC2000 (the last SImCity to NOT require DirectX).

And have you tried CitiesXL or ANNO 2070 yet?

#128 TheExperiment

TheExperiment

    Starry

  • 4,944 posts
  • Joined: 11-October 03
  • Location: Elsewhere
  • OS: 8.1 x64

Posted 03 December 2012 - 23:59

Define "not truly Maxis" - so far, everyone involved has roots in at least one previous SimCity (not The Sims) game; in fact, most go back to at least SC2000 (the last SImCity to NOT require DirectX).

And have you tried CitiesXL or ANNO 2070 yet?

It's defined as 'EA owns them and EA is evil so they're clearly not the same.'

but eh, you've heard my piece on that before :p

#129 LUTZIFER

LUTZIFER

    Resident Evil

  • 2,623 posts
  • Joined: 09-January 02
  • Location: Vancouver Island, BC CANADA
  • OS: Windows 8.1 Pro
  • Phone: Google Nexus 4

Posted 04 December 2012 - 00:06

I'm looking forward to this. Be nice if it comes out for XBOX 360, seeing is that I'm pretty sure Sim City came out for console long before PC.
I remember spending countless hours/days straight playing Sim City 2000 on old Nintendo. Played SC3000 and SC4 on PC though.

#130 +djdanster

djdanster

    Neowin elite

  • 3,191 posts
  • Joined: 28-October 08
  • Location: England, Great Britain
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Samsung Galaxy S4 White Frost

Posted 15 February 2013 - 14:33

Just got in the Beta 2! :D

I'll be having a spare key again so I'll be running another competition. If anybody is wondering, it starts 2PM GMT on Saturday and ends 2PM GMT on Sunday.

#131 xendrome

xendrome

    In God We Trust; All Others We Monitor

  • 7,054 posts
  • Joined: 05-December 01
  • OS: Windows 8.1 Pro x64

Posted 15 February 2013 - 14:38

Just got in the Beta 2! :D

I'll be having a spare key again so I'll be running another competition. If anybody is wondering, it starts 2PM GMT on Saturday and ends 2PM GMT on Sunday.


AKA 24 Hour Demo to get you hooked so you'll buy it.

#132 +djdanster

djdanster

    Neowin elite

  • 3,191 posts
  • Joined: 28-October 08
  • Location: England, Great Britain
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Samsung Galaxy S4 White Frost

Posted 15 February 2013 - 14:39

AKA 24 Hour Demo to get you hooked so you'll buy it.


Eh... I'm already hooked. I have no issue with it being EA. As long as it's a decent game I'll lay it :)

#133 Dane

Dane

    Neowinian Senior

  • 6,575 posts
  • Joined: 07-May 03
  • Location: PA, USA

Posted 15 February 2013 - 14:40

If I was in the last beta do I need to do anything to get into it again?

#134 +djdanster

djdanster

    Neowin elite

  • 3,191 posts
  • Joined: 28-October 08
  • Location: England, Great Britain
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Samsung Galaxy S4 White Frost

Posted 15 February 2013 - 14:41

If I was in the last beta do I need to do anything to get into it again?


Nope, you should receive an email today or tomorrow.

I was in the original beta however I also pre-ordered off Amazon so I got a beta2 key :)

#135 vetneufuse

neufuse

    Neowinian Senior

  • 16,277 posts
  • Joined: 16-February 04

Posted 15 February 2013 - 15:24

I'm looking forward to this. Be nice if it comes out for XBOX 360, seeing is that I'm pretty sure Sim City came out for console long before PC.
I remember spending countless hours/days straight playing Sim City 2000 on old Nintendo. Played SC3000 and SC4 on PC though.


on the SNES SC2000 took countless hours to do anything! *lol* it was SLOW as heck thanks to the 3rd party dev that ported it......



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!