Jump to content



Photo

DayZ for Arma II

arma ii arma2 dayz

  • Please log in to reply
203 replies to this topic

#196 +Lingwo

Lingwo

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 22-April 03
  • Location: UK

Posted 19 December 2013 - 14:59

I know, I've been hoping that someone else would of taken the plunge and tried it but can't find anyone posting about having it running on a MacBook Pro or even a Mac via Bootcamp yet!

 

Look for people playing ArmA III or Take On Helicopters on your MacBook

If people can run them, then you'll be able to run DayZ.




#197 Scazza

Scazza

    ___/\____\o/____ - Shark!

  • Joined: 12-May 04
  • Location: Taunton, Somerset, UK

Posted 19 December 2013 - 15:36

Look for people playing ArmA III or Take On Helicopters on your MacBook

If people can run them, then you'll be able to run DayZ.

 

Genius!

 

Found a YouTube video of a guy running Arma 3 on his 13" MacBook AIR (i5 1.8GHz, 4GB Ram & Intel 4000 HD) at 20-30fps at 720p/Standard Settings.

 

My MacBook Pro has a 2.5GHz Inter Core i5, 8GB of RAM & Intel 3000 HD, so I think I'll give it a go! I can always tinker with settings to get it running a bit better I am sure.



#198 +Lingwo

Lingwo

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 22-April 03
  • Location: UK

Posted 19 December 2013 - 16:03

Genius!

 

Found a YouTube video of a guy running Arma 3 on his 13" MacBook AIR (i5 1.8GHz, 4GB Ram & Intel 4000 HD) at 20-30fps at 720p/Standard Settings.

 

My MacBook Pro has a 2.5GHz Inter Core i5, 8GB of RAM & Intel 3000 HD, so I think I'll give it a go! I can always tinker with settings to get it running a bit better I am sure.

 

Yeah there is a lot you can do with with the config files

http://dayzintel.com...rformance-guide

 

These are the main ones people seem to use to get the biggest performance gains.



#199 Scazza

Scazza

    ___/\____\o/____ - Shark!

  • Joined: 12-May 04
  • Location: Taunton, Somerset, UK

Posted 19 December 2013 - 16:11

Spot on! Just installing a fresh Bootcamp partion & windows 7 install! Then I'll purchase & download DayZ!

Looking forward to some decent treks again!

#200 MillionVoltss

MillionVoltss

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 21-May 04

Posted 23 December 2013 - 22:37

So, Just played a couple of Hours standalone Dayz.

 

Of course as its beta its missing items, Bandages, Flares, Tents, Some Weapons , Animals ,Vehicles,Vehicle parts, Barricades are some i can think of. The Zombies are VERY rare, i saw less than 10 in total, they still sound the same and move the same. The game generally is the same as the Mod, sounds, map seems similar but there are new buildings, some old buildings which had items now don't, some have doors which they didn't before and more buildings are accessible. I played on a 40 man server and ran north, 2 chaps i ran in to at the Radio Tower allowed me to pass, further north at another encounter someone with an m4 tried to shoot me, but was taken down by another chap also with an m4, so generally its been friendly.

Ive had no game crashes, just 80secs no connection errors which can set you back.



#201 ViperAFK

ViperAFK

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 07-March 06
  • Location: Vermont

Posted 24 December 2013 - 21:10

I just tried the standalone too. They really need to do something about the mouse acceleration. Its hands down the worst mouse experience I've ever had in a pc game, ever. Has a horrific combination of insane input lag, and tons of negative mouse acceleration, AND the mouse acceleration itself isn't even consistent, its totally different on the x and y axis. There's an option in the settings for mouse acceleration but it does nothing.



#202 MillionVoltss

MillionVoltss

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 21-May 04

Posted 26 December 2013 - 18:40

Second Character i had a good run, Map, compass, M4 with silencer, pistol and lots of supplys and bits. After running around the map for a while i headed north lone ranger style, encountered a chap who wouldn't play nice with his axe so i killed him and stole a mask and food, then continued north. Found the airport and topped up supplys, made my way to 044,045 where two chaps were being shot at and taking shelter inside, went outside to be sniped from afar... Never found any ammo for the guns.....



#203 Guth

Guth

    Alba Gu Bráth

  • Joined: 30-December 05
  • Location: Scotland
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: iPhone 5

Posted 26 December 2013 - 23:03

The mouse accel is horrible I agree but you obviously didnt play much of the mod if you think the zombies are the same now! They've made such a huge improvement, they actually walk towards you now and dont zigzag horribly. They are slow but they hit hard and they only actually hurt you when they do their attack animation. They used to hurt you in the mod without even swinging at you.

You can actually shoot them and take them out melee now since they move as they should. There aren't a lot of them for now though for performance reasons. They said they will add more and more as the game becomes more optimized.

I am enjoying the standalone much more than the mod, it feels much more solid and I think its going to be great.

My main gripe so far is that loot is only spawned once when the server starts and with the low amounts of loot (also for performance) it makes finding good loot very hard.

Lastly, bandages are in the game. You can rip up any t-shirt / shirt into rags which are used as a bandage or you can find first aid kits with bandages in them.



#204 Sandor

Sandor

    Neowinian Senior

  • Joined: 28-November 03
  • Location: Canada
  • OS: Win 8.1
  • Phone: WP8

Posted 06 January 2014 - 15:20

So, Just played a couple of Hours standalone Dayz.

 

Of course as its beta its missing items, Bandages, Flares, Tents, Some Weapons , Animals ,Vehicles,Vehicle parts, Barricades are some i can think of. The Zombies are VERY rare, i saw less than 10 in total, they still sound the same and move the same. The game generally is the same as the Mod, sounds, map seems similar but there are new buildings, some old buildings which had items now don't, some have doors which they didn't before and more buildings are accessible. I played on a 40 man server and ran north, 2 chaps i ran in to at the Radio Tower allowed me to pass, further north at another encounter someone with an m4 tried to shoot me, but was taken down by another chap also with an m4, so generally its been friendly.

Ive had no game crashes, just 80secs no connection errors which can set you back.

Bandages definitely exist. I've come across them on their own or inside First Aid packs.