Jump to content



Photo

Best method to spoof user agent?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 migo

migo

    Neowinian Senior

  • Joined: 02-May 05

Posted 21 July 2012 - 05:30

Certain websites try to be a bit too helpful in telling you whether the program you wish to download will work or not, and end up saying that you need to have Vista or 7 installed to download. I've tried going with a useragent spoofing extension in Opera, and the site saw through it, so is there a foolproof way to do it?


#2 deanrock

deanrock

    Neowinian

  • Joined: 20-July 12

Posted 21 July 2012 - 22:16

Don't know about Opera, but it's fairly easy to do in Chrome.

Developer Tools (F12) -> Settings icon (bottom right) -> Override User Agent -> Other

Enter user agent for Windows 7; something like: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.19 (KHTML like Gecko) Chrome/18.0.1025.162 Safari/535.19

I think it only works for current tab, but it should be useful for your purpose.

#3 HawkMan

HawkMan

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 31-August 04
  • Location: Norway
  • Phone: Noka Lumia 1020

Posted 21 July 2012 - 23:09

If the user agent spoofing in opera doesn't work (same as the one in chrome pretty much, except it's a bit easier in opera) then the site in question is looking beyond the user agent, which happens, those sites are hard to fool. why they do it is a more interesting question.

#4 deanrock

deanrock

    Neowinian

  • Joined: 20-July 12

Posted 21 July 2012 - 23:18

Can you post a link to such website? I am curious how they look for OS version.

Only way I can think of, apart from user agent via HTTP request and javascript, is to use Flash.

#5 HawkMan

HawkMan

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 31-August 04
  • Location: Norway
  • Phone: Noka Lumia 1020

Posted 22 July 2012 - 09:50

No, it was described in some thread here in neowin a while back and it just used simple http stuff I believe.

#6 YouWhat

YouWhat

    Neowinian

  • Joined: 13-March 03
  • Location: UK
  • OS: Windows 7
  • Phone: iPhone 4s IOS 6.1.2

Posted 22 July 2012 - 10:05

Use FireFox and this

https://addons.mozil...agent-switcher/

Here a few places with useragent strings for you

http://www.zytrax.co...browser_ids.htm
http://www.zytrax.co...mobile_ids.html
http://www.useragent...agentstring.php
http://whatsmyuserag...nUserAgents.asp

#7 ncc50446

ncc50446

    Engage!

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 09-January 04
  • Location: Saskatchewan, Canada
  • OS: Windows 7
  • Phone: Android CM11 4.4.4

Posted 22 July 2012 - 10:12

It's easy to do it in Opera. I think it was introduced in Opera 12, so make sure you're up to date.

go to the url: opera:config#UserPrefs|CustomUser-Agent

And in the field for 'Custom User-Agent' add in a user agent that you want.
For Windows 7: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Next; en) Presto/2.11.310 Version/12.50