Jump to content



Photo

Windows 8 $14.99 Upgrade Code is Now available

win8

  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#31 Hum

Hum

    totally wAcKed

  • Tech Issues Solved: 5
  • Joined: 05-October 03
  • Location: Odder Space
  • OS: Windows XP, 7

Posted 26 October 2012 - 02:04

It's for people who just bought a PC with Windows 7 (I think in like the last month or two). They get the $14.99 upgrade.

If you bought a Windows 7 PC months ago you can still get the upgrade but it'll cost you $39.99.


So people are paying once for Windows 7, then the very cheapo price of $15 for 8 -- I did not misunderstand then. :laugh:


#32 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 05:16

The store is not open yet in the US , "Coming Soon ".


I'm having the same problem, it says it's not available on my region yet even though it should be.

Anyone know what the problem is?

#33 Cask1

Cask1

    Neowinian

  • Joined: 26-August 04

Posted 26 October 2012 - 05:34

Was anyone already running Windows 8 able to buy using the upgrade assistant...it should be available in my country but I keep getting the Not available in your region message. probably the issue is that I am already running Windows 8, but want to purchase a legit key.

#34 scaramonga

scaramonga

    ME!

  • Joined: 21-April 03
  • Location: Bonnie Scotland
  • OS: Windows 7 Ultimate x64

Posted 26 October 2012 - 05:39

Seems the £14.99 key is 'upgrade' ONLY! It will let you install from any ISO image, but will NOT activate if it was a clean install!! You need Win7 installed first. :(

Windows 8 has a 'reset your pc' option where it cleans your whole system but maintains the activation, so it will be just like a clean install, I suppose.

#35 scorpian007

scorpian007

    Neowinian

  • Joined: 03-July 12
  • Location: Melbourne, Australia
  • OS: Windows 8.1 Pro x64
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 05:52

Was anyone already running Windows 8 able to buy using the upgrade assistant...it should be available in my country but I keep getting the Not available in your region message. probably the issue is that I am already running Windows 8, but want to purchase a legit key.

Also having this issue. Trying to buy another key for my HTPC but I've already got Win 8 Pro on my main machine :(

#36 scaramonga

scaramonga

    ME!

  • Joined: 21-April 03
  • Location: Bonnie Scotland
  • OS: Windows 7 Ultimate x64

Posted 26 October 2012 - 05:54

Well, good news :) The old method of installing from upgrade disk as clean install works, same method as for Win7 ;)


Change the following registry key before activating:

HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE

Change "MediaBootInstall" from "1" to "0"

Then type "slmgr /rearm" into a command prompt, wait for conformation prompt.

Restart the PC.

Activate.


Confirmed 100% working :)

#37 Cask1

Cask1

    Neowinian

  • Joined: 26-August 04

Posted 26 October 2012 - 06:11

Also having this issue. Trying to buy another key for my HTPC but I've already got Win 8 Pro on my main machine :(


Got it to work, just run the upgrade assistant in Windows XP Service Pack 3 compatibility mode. It will give you your key that way. Was able to activate my installation that was activated using a fake KMS server last August.....and it is a clean install!

#38 scorpian007

scorpian007

    Neowinian

  • Joined: 03-July 12
  • Location: Melbourne, Australia
  • OS: Windows 8.1 Pro x64
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 06:34

Worked great! Thanks so much for that!

#39 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 07:25

Works with compatibility mode, thank you!

#40 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 07:37

Does it download both 32- and 64-bit discs?

#41 Neowon

Neowon

    Neowinian

  • Joined: 26-October 12

Posted 26 October 2012 - 07:40

Does it download both 32- and 64-bit discs?


Good question, I think it lets you pick. Download this yesterday and installing this now. Will let you know shortly. I need the x64 so hopefully x64 and 32 in the same iso.

#42 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 08:08

Good question, I think it lets you pick. Download this yesterday and installing this now. Will let you know shortly. I need the x64 so hopefully x64 and 32 in the same iso.

6 minutes left to see what it downloaded. Keys should work on MSDN & TechNet discs too, incase it downloads just 32-bit media.

#43 wrack

wrack

    Wireless Robotic Android Calibrated for Killing

  • Joined: 09-December 06
  • Location: Melbourne, Australia

Posted 26 October 2012 - 08:22

Download is painfully slow!

#44 Neowon

Neowon

    Neowinian

  • Joined: 26-October 12

Posted 26 October 2012 - 08:23

6 minutes left to see what it downloaded. Keys should work on MSDN & TechNet discs too, incase it downloads just 32-bit media.

Installed x64. I guess it downloads whatever version you have as an update?

It looks really crist tbh and IE10 looks surprisingly good. Time to play around a bit and see. First thing first windows update!


Download is painfully slow!


lol it download within 30 mins for me. Then again I dl it yesterday.

#45 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 08:39

It downloaded 64-bit, I was running 64-bit when running the upgrade assistant.

However it downloads just the install files "C:\ESD" (hidden folder) and comparing the original 64-bit disc from TechNet, there is alot of differencies. 64-bit for Technet is 3.33 GB and this is 2.61 GB, this doesn't have install.wim, it has install.esd which is 1.96 GB, install.wim from Technet is 2.68 GB. I guess install.esd has some skus removed.

Just tested and the key works fine when doing a clean install from Technet disc :)