Jump to content



Photo

Windows 8 $14.99 Upgrade Code is Now available

win8

  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#46 Jan

Jan

    It's not a Navy boat, it's a Gravy boat

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 02-September 09
  • Location: England
  • OS: Windows 8.1, Android Lollipop
  • Phone: Nexus 5

Posted 26 October 2012 - 08:41

It downloaded 64-bit, I was running 64-bit when running the upgrade assistant.

However it downloads just the install files "C:\ESD" (hidden folder) and comparing the original 64-bit disc from TechNet, there is alot of differencies. 64-bit for Technet is 3.33 GB and this is 2.61 GB, this doesn't have install.wim, it has install.esd which is 1.96 GB, install.wim from Technet is 2.68 GB. I guess install.esd has some skus removed.

Just tested and the key works fine when doing a clean install from Technet disc :)


Is there any way to get the 64 bit install media whilst on 32 bit?


#47 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 08:47

Is there any way to get the 64 bit install media whilst on 32 bit?


Dunno, it didn't give any choice on 64-bit. Did you try upgrade assistant on 32-bit OS? Also there is a lot of places to get the untouched original disc as .iso image, just check that the SHA-1 is the same as stated on TechNet and MSDN.

This is from Microsoft TechNet

Windows 8 (x64) - DVD (English)
File Name: en_windows_8_x64_dvd_915440.iso
Languages: English
SHA1: 1CE53AD5F60419CF04A715CF3233F247E48BEEC4

Windows 8 (x64) - DVD (English-United Kingdom)
File Name: en-gb_windows_8_x64_dvd_915412.iso
Languages: English
SHA1: 79ED9958CF1690DD8A60A0B1B15F5DCC76C8E625

#48 wrack

wrack

    Wireless Robotic Android Calibrated for Killing

  • Joined: 09-December 06
  • Location: Melbourne, Australia

Posted 26 October 2012 - 08:51

lol it download within 30 mins for me. Then again I dl it yesterday.

First 10% took nearly 40 minutes and now is it flying!

#49 Jan

Jan

    It's not a Navy boat, it's a Gravy boat

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 02-September 09
  • Location: England
  • OS: Windows 8.1, Android Lollipop
  • Phone: Nexus 5

Posted 26 October 2012 - 09:03

Dunno, it didn't give any choice on 64-bit. Did you try upgrade assistant on 32-bit OS? Also there is a lot of places to get the untouched original disc as .iso image, just check that the SHA-1 is the same as stated on TechNet and MSDN.

This is from Microsoft TechNet

Windows 8 (x64) - DVD (English)
File Name: en_windows_8_x64_dvd_915440.iso
Languages: English
SHA1: 1CE53AD5F60419CF04A715CF3233F247E48BEEC4

Windows 8 (x64) - DVD (English-United Kingdom)
File Name: en-gb_windows_8_x64_dvd_915412.iso
Languages: English
SHA1: 79ED9958CF1690DD8A60A0B1B15F5DCC76C8E625


Would the upgrade activation code work? Or would I need the full version of Windows 8?

#50 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 09:05

Would the upgrade activation code work? Or would I need the full version of Windows 8?


It works fine. I just tested it.

#51 Jan

Jan

    It's not a Navy boat, it's a Gravy boat

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 02-September 09
  • Location: England
  • OS: Windows 8.1, Android Lollipop
  • Phone: Nexus 5

Posted 26 October 2012 - 09:07

It works fine. I just tested it.


From the .iso?

#52 Joni_78

Joni_78

    Neowinian Senior

  • Joined: 19-April 04
  • Location: Finland
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center, OS X Mavericks 10.9.4
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 October 2012 - 09:11

From the .iso?


Yes.

#53 Jan

Jan

    It's not a Navy boat, it's a Gravy boat

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 02-September 09
  • Location: England
  • OS: Windows 8.1, Android Lollipop
  • Phone: Nexus 5

Posted 26 October 2012 - 09:11

Yes.


Thanks for all your help man :)

#54 OP FaiKee

FaiKee

    Neowinian

  • Joined: 04-January 09

Posted 26 October 2012 - 09:28

If you do want the x64 upgrade ISO but only running on x86, install a x64 WRP and run the WUA, then you will download the x64.

Of course, the simpler way is just install a MSDN x64 and apply the key.

The win8 key, like win7 keys, is good for x86 or x64, and good for any language edition installed. :)

#55 Neowon

Neowon

    Neowinian

  • Joined: 26-October 12

Posted 26 October 2012 - 10:00

I'm kinda confused. I have 3 drives on my comp and the OS is installed on the SSD which is only 60gb. When you go to settings and look at available space, it only shows you the drive which the OS is installed. Just wondering if there is anyway to install all the MS store apps to drive D instead of C.

#56 +d5aqoëp

d5aqoëp

    Banned

  • Joined: 07-October 07

Posted 26 October 2012 - 10:38

I can confirm:

The key WORKS on clean install provided you use the MSDN ISO and not the one you download in the process of obtaining the key.
I entered the key during the setup and it auto activated once windows was online.

#57 aionaddict

aionaddict

    Neowinian

  • Joined: 15-August 02

Posted 26 October 2012 - 10:51

Thanks for the heads up seems to be working here in central usa.

#58 skilithead

skilithead

    Neowinian

  • Joined: 05-October 12

Posted 26 October 2012 - 11:36

Woot ! Stores open this AM ! Key purchase=check ,upgrade assistant=check ,dl=51%,"Coming Soon",LOL. :D

#59 +InsaneNutter

InsaneNutter

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 5
  • Joined: 15-March 03
  • Location: Yorkshire, England
  • OS: Win 8.1, OSX 10.10 & Ubuntu
  • Phone: OnePlus One

Posted 26 October 2012 - 12:01

I can confirm:

The key WORKS on clean install provided you use the MSDN ISO and not the one you download in the process of obtaining the key.
I entered the key during the setup and it auto activated once windows was online.


Even better then, as i was going to use the ISO from MSDN anyway (Y) thanks for the info.

#60 Javik

Javik

    Beware the tyrrany of those that wield power

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 21-May 12

Posted 26 October 2012 - 13:18

If you place an EI.CFG in the / sources folder before you build the ISO with the following information in it, you should be able to use the ISO for a clean install

[Channel]
_Default