Jump to content



Photo

Linux System Stats Script


  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#31 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 13:24

I cant see images on here at work

copy and paste the output form terminal to here please :)


#32 guitmz

guitmz

    Neowinian

  • Joined: 10-June 11
  • Location: Brazil
  • OS: Windows 8, Arch Linux, OSX 10.9
  • Phone: Nexus 4

Posted 04 December 2012 - 13:26

I have removed the comment from the bottom 2 lines of the script...



OS: Debian GNU/Linux wheezy/sid
Hostname: unix
Total RAM: 3893 Mb
Desktop Enviroment: Openbox
Logged in as: guitmz
Kernel: 3.2.0-4-amd64
Resolution: 1680x1050 pixels


Screenshot being taken.....Smile!! (Disabled)

./stats.sh: line 116: import: command not found
Screenshot Saved as /home/guitmz/Screenshot_20121204.1125.png

It says that saved a picture, but theres nothing there at my home folder, just reporting :) but looks nice man!

#33 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 13:29

Thats fine

hmmm so no import command on Debian

I will prob just remove the screenshot feature as the script started out as just a screenshot script but has now kinda turned into a cross platform script

Thanks for testing

Everything else seems cool, just trying to get it tested on as many different setups as possible

#34 guitmz

guitmz

    Neowinian

  • Joined: 10-June 11
  • Location: Brazil
  • OS: Windows 8, Arch Linux, OSX 10.9
  • Phone: Nexus 4

Posted 04 December 2012 - 13:34

Yeah... we have other cmds on debian, but not import.. i cant even download it (searching by the name import only)... i'll give a shot on arch later on :)

#35 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 14:34

Stupid Debian :p lol

http://linux.about.c...mdl1_import.htm

#36 cybertimber2008

cybertimber2008

    Neowinian Senior

  • Joined: 02-December 08

Posted 04 December 2012 - 14:40

I'd like to use it, but the systems I would use it on lack a desktop manager.

+1 for adding system load, top 5 processes (CPU and memory)?

#37 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 14:42

so are you just running in a CLI no GUI?

I can look into system load and top 5 processes

i assume you mean top 5 using most cpu?

#38 ncc50446

ncc50446

    Engage!

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 09-January 04
  • Location: Saskatchewan, Canada
  • OS: Fedora 18/Windows 7
  • Phone: Android AOKP 4.0.4

Posted 04 December 2012 - 17:21

Installed MATE now lol Got KDE, MATE, Cinnamon and Xfce so far :p Still prefer KDE though...Unity is next soon when I have a minute

echo $DESKTOP_SESSION
mate


cat /etc/*-release
Fedora release 17 (Beefy Miracle)
NAME=Fedora
VERSION="17 (Beefy Miracle)"
ID=fedora
VERSION_ID=17
PRETTY_NAME="Fedora 17 (Beefy Miracle)"
ANSI_COLOR="0;34"
CPE_NAME="cpe:/o:fedoraproject:fedora:17"
Fedora release 17 (Beefy Miracle)
Fedora release 17 (Beefy Miracle)



sh stats.sh
OS: Fedora release 17 (Beefy Miracle)
Hostname: Martius
Uptime: 37 minutes
Total RAM: 3629 Mb
Desktop Enviroment:
No. Installed Packages: 1740
Logged in as: martius

#39 ncc50446

ncc50446

    Engage!

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 09-January 04
  • Location: Saskatchewan, Canada
  • OS: Fedora 18/Windows 7
  • Phone: Android AOKP 4.0.4

Posted 04 December 2012 - 17:46

Trying Openbox now, seems alright. Took a moment to realize that the DE had loaded lol Was just a grey background with my mouse lol

echo $DESKTOP_SESSION
openbox


cat /etc/*-release
Fedora release 17 (Beefy Miracle)
NAME=Fedora
VERSION="17 (Beefy Miracle)"
ID=fedora
VERSION_ID=17
PRETTY_NAME="Fedora 17 (Beefy Miracle)"
ANSI_COLOR="0;34"
CPE_NAME="cpe:/o:fedoraproject:fedora:17"
Fedora release 17 (Beefy Miracle)
Fedora release 17 (Beefy Miracle)


sh stats.sh
OS: Fedora release 17 (Beefy Miracle)
Hostname: Martius
Uptime: 1:03 hours
Total RAM: 3629 Mb
Desktop Enviroment:
No. Installed Packages: 1743
Logged in as: martius

#40 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 19:30

hmmm so never picked up openbox or mate

back to drawing board lol

#41 ncc50446

ncc50446

    Engage!

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 09-January 04
  • Location: Saskatchewan, Canada
  • OS: Fedora 18/Windows 7
  • Phone: Android AOKP 4.0.4

Posted 04 December 2012 - 19:36

Yupe lol
As for Unity...There seems to be troubles with Unity and Fedora, so I might have to skip that one for now...But if there are any other ones you want, just let me know :)

#42 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 19:38

ok guys made some changes

if you wanna try this one and post screenshots

May i also thank you all for helping me test

http://www.haggistec...ts-V0.7b.tar.gz

Yupe lol
As for Unity...There seems to be troubles with Unity and Fedora, so I might have to skip that one for now...But if there are any other ones you want, just let me know :)


think i will download a ubuntu live cd and test unity

#43 ncc50446

ncc50446

    Engage!

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 09-January 04
  • Location: Saskatchewan, Canada
  • OS: Fedora 18/Windows 7
  • Phone: Android AOKP 4.0.4

Posted 04 December 2012 - 20:03

Here you go :)

Cinnamon: (Labeled as Gnome)
cinnamon.png

KDE:
kde.png

Openbox:
openbox.png

Mate:
mate.png

Xfce:
xfce.png

#44 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 20:27

hmmm wonder why cinnamon comes up as gnome

so does Unity for some reason

this was a default live usb of Ubuntu

    OS: Ubuntu quantal (12.10)
    Hostname: ubuntu
    Uptime: 3 minutes
    Total RAM: 1949 Mb
    Desktop Enviroment: GNOME 3.6.0
    Logged in as: ubuntu
    Kernel: 3.5.0-17-generic
    Resolution: 1440x900 pixels


#45 OP Haggis

Haggis

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 13-June 07
  • Location: Near Stirling, Scotland
  • OS: Debian 7
  • Phone: Samsung Galaxy S3 LTE (i9305)

Posted 04 December 2012 - 20:49

Posted Image



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!