Jump to content



Photo

SimCity (2013)

official maxis ea pc origin glassbox

1037 replies to this topic

#976 HawkMan

HawkMan

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 31-August 04
  • Location: Norway
  • Phone: Noka Lumia 1020

Posted 21 May 2013 - 08:08

1. yes, but you'll quickly end up with "just another 10 minutes" :) but with cheeta speed you can do a lot. but time flows quickly as you're planning out roads and layouts.
2. depends on how much you work on them and how often I guess, I haven't "completeted" a city yet, much less a region. but I just play casually.


#977 TheExperiment

TheExperiment

    Reality Bomb

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 11-October 03
  • Location: Everywhere
  • OS: 8.1 x64

Posted 21 May 2013 - 10:27

1. yes, but you'll quickly end up with "just another 10 minutes" :) but with cheeta speed you can do a lot. but time flows quickly as you're planning out roads and layouts.
2. depends on how much you work on them and how often I guess, I haven't "completeted" a city yet, much less a region. but I just play casually.

I can't say I ever finished with one but I have gotten some to a very good place. I've run out of things to do personally, but I've played the game way more than I should've so...

buying the DLC when it shows heh :)

#978 crazzy88ss

crazzy88ss

    Neowinian Senior

  • Joined: 24-July 05
  • Location: CA, USA

Posted 21 May 2013 - 19:30

hm ok. Thx for the info.

Do you guys know anything about EA's online store for buying/downloading the game on OSX?

#979 TheExperiment

TheExperiment

    Reality Bomb

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 11-October 03
  • Location: Everywhere
  • OS: 8.1 x64

Posted 23 May 2013 - 07:09

hm ok. Thx for the info.

Do you guys know anything about EA's online store for buying/downloading the game on OSX?

It's the same one PC gamers use. I've never used it specifically for Mac though, but I might be able to answer other questions you have.

And 4.0 is apparently about to hit. http://forum.ea.com/...st/9437292.page

#980 crazzy88ss

crazzy88ss

    Neowinian Senior

  • Joined: 24-July 05
  • Location: CA, USA

Posted 24 May 2013 - 18:53

Ok. I guess my question is: is it similar to the OSX app store / Steam? I'm familiar with both.

#981 PGHammer

PGHammer

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 31-August 03
  • Location: Accokeek, MD
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center x64

Posted 25 May 2013 - 21:01

1.) Is it something that I can play for short periods of time (like 10-30 minutes)?
2.) Will I still be able to work on my city(ies) a year later? Meaning, how quickly would I "complete" a city?


1. I work on *all* my cities in spurts - I have cities on four servers (NA East 1 through 4), and multiple cities per server. Unless a city goes broke, I can always go back to it.
2. As long as the server exists, I don't see why not - I still have my Sandbox region on NA East 3 from when I started playing. (I started on NA East 3 because NA East 1 and 2 were both full, and NA East 5 and 6 hadn't launched yet.)
3. Origin is indeed similar to the Mac/OS X/iOS App Store, or Steam for that matter - any difference is due to store-specific features.

#982 Titoist

Titoist

    The Socialistician

  • Joined: 15-October 06
  • Location: Banff, Alberta
  • OS: OSX, iOS 7.1
  • Phone: iPhone 5S (32GB) Space Grey

Posted 25 May 2013 - 22:38

Just have to include my experience. I did complete my first city and within an hour I had a catastrophe. This Godzilla like creature will spawn anywhere in the city, but it will always head straight towards the landfill. My mistake was having my nuclear plant beside the landfill. I had a meltdown and now 75% of the city is irradiated and abandoned. However, there is a bright side. Irradiated land can still be used for utilities and industry. While 75% of my city was obliterated, 100% of the healthy part is residential now and my mining industry is still profiting $6million/day. I built an exclusion zone around the irradiated land using only roads and I will never use a nuclear plant again.

#983 PGHammer

PGHammer

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 31-August 03
  • Location: Accokeek, MD
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center x64

Posted 26 May 2013 - 05:00

Just have to include my experience. I did complete my first city and within an hour I had a catastrophe. This Godzilla like creature will spawn anywhere in the city, but it will always head straight towards the landfill. My mistake was having my nuclear plant beside the landfill. I had a meltdown and now 75% of the city is irradiated and abandoned. However, there is a bright side. Irradiated land can still be used for utilities and industry. While 75% of my city was obliterated, 100% of the healthy part is residential now and my mining industry is still profiting $6million/day. I built an exclusion zone around the irradiated land using only roads and I will never use a nuclear plant again.


You can get *disasters* prior to completing a city - I've gotten a tornado, meteor showers (twice) and, earlier tonight, aliens. (Yes; aliens. And they weren't from Olde Sexico, either.) Fortunately, none of the affected cities were broken by the various disasters - all are, in fact, still running. It is apparently population levels that can trigger a *disaster* - since the aliens, I've had crime waves in back-to-back cities (same region).

#984 crazzy88ss

crazzy88ss

    Neowinian Senior

  • Joined: 24-July 05
  • Location: CA, USA

Posted 29 May 2013 - 20:24

Can you turn off disasters? I never cared for them.

#985 HawkMan

HawkMan

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 31-August 04
  • Location: Norway
  • Phone: Noka Lumia 1020

Posted 29 May 2013 - 21:24

Can you turn off disasters? I never cared for them.


in sandbox mode, yes.

#986 BoomyBoy

BoomyBoy

    Neowinian

  • Joined: 11-January 09
  • Location: Philadelphia / US

Posted 10 June 2013 - 15:23

I just heard that they finally managed to crack the game... I thought it was impossible since it has DRM. I have no idea how they managed it but it's all over the internet lol

#987 crazzy88ss

crazzy88ss

    Neowinian Senior

  • Joined: 24-July 05
  • Location: CA, USA

Posted 11 June 2013 - 17:22

So the OSX release date was supposed to be today... and now it's been pushed back to August. WTF. Right when school starts again. I guess I won't be buying it now.

#988 +djdanster

djdanster

    Neowin elite

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 28-October 08
  • Location: England, Great Britain
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Samsung Galaxy S4 White Frost

Posted 04 July 2013 - 14:05

Browsing Reddit and I saw this imgur gallery of a survey from Maxis regarding potential new things:

 

http://imgur.com/a/n9gy8#0

 

SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

 

Just got the AirShip DLC. Eh I'm a sucker for expensive DLCs :(. £5.99 for some bloody balloons? :p



#989 max22

max22

    Neowinian

  • Joined: 19-September 10

Posted 05 September 2013 - 08:08

If you like sim/management games that requires your attention for long periods of time, then yes.

 

Yes definitely agree.



#990 max22

max22

    Neowinian

  • Joined: 19-September 10

Posted 05 September 2013 - 08:08

Simcity 5 is very playable now with Update 7! Can't wait until Update 8!





Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!