Jump to content



Photo

linkskey router power voltage help.


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 +dsbig

dsbig

    Neowinian

  • Joined: 09-April 09

Posted 14 May 2013 - 04:27

I have a Linkskey LKR-604 router.

problem is the transformer plug went bad. and the only transformer I have is a multiswitch one

now here is the issue.

the linkskey router says it take 5v 800ma

but the transformer is 300ma and choices are 4.5, 6, and 7.5

I tried it on 4.5 and only the power light comes on.

on 6 its the same.

on 7.5 the router went into full power mode.

now that seems 2.5 volts too much. but the router seems to only work on that setting.


#2 Mindovermaster

Mindovermaster

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 10
  • Joined: 25-January 07
  • Location: /USA/Wisconsin/
  • OS: Mint Debian LMDE
  • Phone: HTC ONE V

Posted 14 May 2013 - 12:53

Get a new adapter.

http://www.ebay.com/...y-/290372976517

#3 helpifIcan

helpifIcan

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 19-September 10
  • Location: Northern Illinois

Posted 14 May 2013 - 17:43

That PS does not output enough current to run the device.

:woot:

#4 Flae_qui

Flae_qui

    Your Friendly Neighborhood IT Technician

  • Joined: 19-March 03
  • Location: Maryland, USA

Posted 14 May 2013 - 18:00

at first i thought this was a typo for LINKSYS... seriously did not that company was real. i've lost count how many people mispronounce LINKSYS.