Jump to content



Photo

P7H55-M SI no display - does the CPU need integrated GPU?

Answered Go to the full post

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Elliot B.

Elliot B.

    Over 12 years on Neowin

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 16-August 01
  • Location: West Midlands, UK
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Samsung Galaxy S5

Posted 03 August 2013 - 13:57

I am trying to boot a P7H55-M SI and Core i5-750-based system but there is no display.

 

I understand the P7H55-M SI supports Intel GMA4500.

 

However, does the CPU need to have an on-board GPU for this to work? (I don't believe the i5-750 does)

 

If so, I'll just buy the cheapest card I can find to boot the system (the PSU doesn't have that cable you need for high power video cards, whatever it's called).



Best Answer Elliot B. , 03 August 2013 - 15:29

Are you sure you checked everything else, as RAM, PSU, make sure all wires are connected? I thought all the i3/i5/i7 family, even the 1st gen had an integrated GPU.

Just checked, it doesn't include a GPU :(

Go to the full post



#2 Mindovermaster

Mindovermaster

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 25-January 07
  • Location: /USA/Wisconsin/
  • OS: Mint Debian LMDE
  • Phone: HTC ONE V

Posted 03 August 2013 - 14:16

Are you sure you checked everything else, as RAM, PSU, make sure all wires are connected? I thought all the i3/i5/i7 family, even the 1st gen had an integrated GPU.



#3 OP Elliot B.

Elliot B.

    Over 12 years on Neowin

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 16-August 01
  • Location: West Midlands, UK
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Samsung Galaxy S5

Posted 03 August 2013 - 15:29   Best Answer

Are you sure you checked everything else, as RAM, PSU, make sure all wires are connected? I thought all the i3/i5/i7 family, even the 1st gen had an integrated GPU.

Just checked, it doesn't include a GPU :(





Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!