Sign in to follow this  
Followers 0
Stocks™

Win 8.1 - No modern apps opening at all.

5 posts in this topic

Hi guys,

 

Just after a bit of help here with my machine running 8.1. It appears to be that no modern application is running at all.

I can't even get into the control panel to refresh my PC.

 

I have tried using the app troubleshooter provided by Microsoft but to no avail.

 

Anyone else had this problem and possibly found a fix?

 

Cheers :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you disable UAC? Anything in event viewer? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you disable UAC? Anything in event viewer? 

 

I haven't got UAC disabled, checked Event Viewer and I seem to be getting quite a few of these.

 

 

Windows was unable to load the registry. This problem is often caused by insufficient memory or insufficient security rights. 

 
 DETAIL - An I/O operation initiated by the registry failed unrecoverably. The registry could not read in, or write out, or flush, one of the files that contain the system's image of the registry.
 for C:\Users\Matt\AppData\Local\Microsoft\Windows\\UsrClass.dat

 

and also

 

 

Windows cannot load classes registry file.

 DETAIL - An I/O operation initiated by the registry failed unrecoverably. The registry could not read in, or write out, or flush, one of the files that contain the system's image of the registry.

 

It also seems that whenever I try to open an app, this happens (I tried loading Camera)

 

 

Activation of app Microsoft.MoCamera_cw5n1h2txyewy!Microsoft.Camera failed with error: This app does not support the contract specified or is not installed. See the Microsoft-Windows-TWinUI/Operational log for additional information.

 

Thanks for replying :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I started getting this the other day. Did countless things Google suggested and nothing fixed it.

 

8.1 is less than a month away so try to last without Apps if you can until then.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I started getting this the other day. Did countless things Google suggested and nothing fixed it.

 

8.1 is less than a month away so try to last without Apps if you can until then.

 

Dammit, this makes me a sad panda :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.