Jump to content



Photo

Windows 8.1 & Logitech Gaming Software hangs during install


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 01 September 2013 - 12:31

So, fired up win 8.1 rtm, with the latest Logitech Gaming Software (LGS_8.50.281_x64) for my G19 keyboard, and G35 headset, and during the install my pc just hangs! 

Had these issues ages back, but with LGS v8.45 seemed to work fine. 

 

I also had no issue installing 8.45 on 8.1 CP, but this rtm version wont install LGS.... Anyone else having these issues???

 

I tried some other suggested things from the Logitech community forums, to uninstall Nvidia drivers... but no joy!

 

If anyone has the same issues, or a solution / suggestion i could try ... that would be greatly appreciated! :)




#2 BoDEAN

BoDEAN

    REDHead

  • Joined: 04-May 04
  • Location: Chicago, IL
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Iphone

Posted 03 September 2013 - 19:34

Same issue here, also with Setpoint Drivers



#3 xbamaris

xbamaris

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 27-October 09

Posted 03 September 2013 - 19:36

I have 8.1 RTM and LGS and it works fine?



#4 Tews

Tews

    Professional Lurker

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 13-October 03
  • Location: Somewhere on a beach

Posted 03 September 2013 - 19:37

So, fired up win 8.1 rtm, with the latest Logitech Gaming Software (LGS_8.50.281_x64) for my G19 keyboard, and G35 headset, and during the install my pc just hangs! 

Had these issues ages back, but with LGS v8.45 seemed to work fine. 

 

I also had no issue installing 8.45 on 8.1 CP, but this rtm version wont install LGS.... Anyone else having these issues???

 

I tried some other suggested things from the Logitech community forums, to uninstall Nvidia drivers... but no joy!

 

If anyone has the same issues, or a solution / suggestion i could try ... that would be greatly appreciated! :)

 

 

Have you tried running it in compatibility mode?



#5 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 04 September 2013 - 06:17

Have you tried running it in compatibility mode?

Yup, tried compat mode for win7, and win8... run as admin.. no luck!

 

@xbamaris - what version of lgs you running?? are you also running nvidia gfx? or amd?? :)



#6 Aheer.R.S.

Aheer.R.S.

    I cannot Teach Him, the Boy has no Patience!

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 15-October 10

Posted 04 September 2013 - 06:54

Try version 8.4.0, it's the one I use (Although I am still running 7)



#7 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 04 September 2013 - 07:01

Try version 8.4.0, it's the one I use (Although I am still running 7)

 

Thanks Dush, Ill give it a go! 

Had a crackling in the left speaker of my G35, logitech is sending out brand new replacement... nice! :)



#8 Aheer.R.S.

Aheer.R.S.

    I cannot Teach Him, the Boy has no Patience!

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 15-October 10

Posted 04 September 2013 - 07:04

Thanks Dush, Ill give it a go! 

Had a crackling in the left speaker of my G35, logitech is sending out brand new replacement... nice! :)

I was trying to figure out how to send it to you here, it's almost 60 meg, (because Logitech have updated so finding older versions aren't as easy now)

 

edit

 Correction, I'm using 8.40.83, my apologies


Edited by Dushmany, 04 September 2013 - 07:07.


#9 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 04 September 2013 - 10:16

I was trying to figure out how to send it to you here, it's almost 60 meg, (because Logitech have updated so finding older versions aren't as easy now)

 

edit

 Correction, I'm using 8.40.83, my apologies

 

No worries... did a quick google... got this! - http://www.omegadriv...-news&Itemid=80

Will have a go at it tonite! :) shall let ya know!



#10 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 05 September 2013 - 16:12

Update : 8.40 drivers also lock up my pc.....!!!!! AAAAAARGH!!!!!! :(



#11 Nogib

Nogib

    Neowinian

  • Joined: 01-June 03

Posted 05 September 2013 - 16:26

Updated from 8 to 8.1 leaving my settings and apps in place and my existing install of LGS 8.45 is still working at least.



#12 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 05 September 2013 - 18:43

Updated from 8 to 8.1 leaving my settings and apps in place and my existing install of LGS 8.45 is still working at least.

 

Yeah, on 8.1 preview, the 8.43 drivers installed and worked perfectly... on RTM though... nothing! probably going to have to consider going back to 8.1 preview, or 8 ... and wait it out! :)



#13 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 06 September 2013 - 16:55

Ok, now that is annoying......... redid my pc, installed Win8 fresh.... and tried to install the LGS 8.50.281 - hang... had to hard reboot. Installed 8.45.88 (which worked perfectly before) HANGING WINDOWS! argh...........

 

Busy doing updates, then will enable .Net 3.5 and see if that helps.....



#14 OP Sulphy

Sulphy

    Sulphurious

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-November 09
  • Location: Northampton
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Android - HTC ONE M8

Posted 06 September 2013 - 17:28

Right..... I HAVE GOT IT FIXED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

You wont believe this.... BUT...................... Shutdown windows........ unplug your CD/DVD drive (yes.... i know) ................ power on, install LGS..... IT BLINKING WELL WORKS!

 

Shutdown again... plug CD/DVD drive back in.......

 

JOB DONE!

 

Logitech.... WTF have you done?