Jump to content



Photo

How do I fix my SecureBoot?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 keysteele

keysteele

    Neowinian

  • Joined: 16-March 09
  • Location: Toronto
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: Blackberry 9780, looking forward for BB10

Posted 09 September 2013 - 03:24

These are my settings in my BIOS. But in my watermark, it still says that it's not configured correctly. this didn't show up when I installed the 8.1 preview, but when I installed one of the leaks it showed up, and continued when I installed the RTM.

Attached Images

  • IMG-20130831-00014 (2).jpg



#2 +FaiKee

FaiKee

    Neowinian

  • Joined: 04-January 09

Posted 09 September 2013 - 09:32

restore fty keys, you should have them in the DVD that comes with mobo, or check it in mobo site, install all.

 

some guys said you could also set it as "custom mode", but I have not tried it. :)



#3 Jeston

Jeston

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 5
  • Joined: 07-July 05
  • Location: Las Cruces, NM, US

Posted 09 September 2013 - 09:52

I had this problem too. I tried all manner of UEFI settings, but never managed to get the watermark removed. In the end I just ResHacked the watermark away as this is just my secondary machine anyway.



#4 OP keysteele

keysteele

    Neowinian

  • Joined: 16-March 09
  • Location: Toronto
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: Blackberry 9780, looking forward for BB10

Posted 09 September 2013 - 12:44

restore fty keys, you should have them in the DVD that comes with mobo, or check it in mobo site, install all.

 

some guys said you could also set it as "custom mode", but I have not tried it. :)

Mobo? If you mean my motherboard, I don't remember there being a dvd that came with it, this was originally a Win 7 laptop, and Lenovo pushed Bios update for Win 8 earlier this year, because some of the options I didn't remember seeing with the old firmware, and that pic I think is one of them. So I don't know anything about restore factory keys, I'll what I can find out on there site. I tried custom mode I think its in that mode now...hasn't changed anything. 



#5 OP keysteele

keysteele

    Neowinian

  • Joined: 16-March 09
  • Location: Toronto
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: Blackberry 9780, looking forward for BB10

Posted 09 September 2013 - 12:47

I had this problem too. I tried all manner of UEFI settings, but never managed to get the watermark removed. In the end I just ResHacked the watermark away as this is just my secondary machine anyway.

Ok but this is my primary machine so I'm a little cautions...but I would try, if I know it wont mess up my machine



#6 +FaiKee

FaiKee

    Neowinian

  • Joined: 04-January 09

Posted 09 September 2013 - 13:14

Mobo? If you mean my motherboard, I don't remember there being a dvd that came with it, this was originally a Win 7 laptop, and Lenovo pushed Bios update for Win 8 earlier this year, because some of the options I didn't remember seeing with the old firmware, and that pic I think is one of them. So I don't know anything about restore factory keys, I'll what I can find out on there site. I tried custom mode I think its in that mode now...hasn't changed anything. 

If it's a windows pre-installed machine you might have difficulties, I know some of the BIOS doesn't have all the features that exists in a EFI mobo.

 

124840u9d903hapu4cu09t.jpg



#7 OP keysteele

keysteele

    Neowinian

  • Joined: 16-March 09
  • Location: Toronto
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: Blackberry 9780, looking forward for BB10

Posted 09 September 2013 - 13:40

If it's a windows pre-installed machine you might have difficulties, I know some of the BIOS doesn't have all the features that exists in a EFI mobo.

 

124840u9d903hapu4cu09t.jpg

Yes it was a pre-installed Win 7 machine... I don't think I have all that, I guess if enabled the restore factory keys something like that might show up, haven't tried it yet since I have no keys.



#8 +FaiKee

FaiKee

    Neowinian

  • Joined: 04-January 09

Posted 09 September 2013 - 13:50

Yes it was a pre-installed Win 7 machine... I don't think I have all that, I guess if enabled the restore factory keys something like that might show up, haven't tried it yet since I have no keys.

If Lenovo pushed a update for win7 machine BIOS to win8 compatible BIOS, they have the obligation to help users to configure correctly. Good luck. :)



#9 OP keysteele

keysteele

    Neowinian

  • Joined: 16-March 09
  • Location: Toronto
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: Blackberry 9780, looking forward for BB10

Posted 11 September 2013 - 03:42

If Lenovo pushed a update for win7 machine BIOS to win8 compatible BIOS, they have the obligation to help users to configure correctly. Good luck. :)

Thanks, I'll call Lenovo and what they can do.