Jump to content



Photo

Facebook redirecting Windows 8.1 RT to mobile site


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Leopard Seal

Leopard Seal

    Neowinian

  • 105 posts
  • Joined: 28-October 12

Posted 04 October 2013 - 17:52

Starting last night Facebook is sending me to their mobile pages when I use my Surface RT running 8.1 Preview. There is not option or link to load the full site. Very annoying. WPCentral's forum has some chatter about it too.

 

http://forums.wpcent...-mobile-ie.html

 




#2 Dot Matrix

Dot Matrix

    Neowinian Senior

  • 11,246 posts
  • Joined: 14-November 11
  • Location: Upstate New York
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 04 October 2013 - 18:01

I posted about this last night, when I first noticed it. HIGHLY annoying. :angry:

 

http://www.neowin.ne...#entry595995629



#3 OP Leopard Seal

Leopard Seal

    Neowinian

  • 105 posts
  • Joined: 28-October 12

Posted 04 October 2013 - 18:20

Here's a workaround. Go to Facebook in the desktop browser and set it to compatibility mode. This will fix it for both the metro and desktop browser, but you'll get a stupid message warning you to "upgrade" your browser.



#4 Torolol

Torolol

  • 3,030 posts
  • Joined: 24-November 12

Posted 05 October 2013 - 03:02

well, RT are closer to 'mobile' than desktop ...

#5 Atomic Wanderer Chicken

Atomic Wanderer Chicken

    Assistant Special Agent Chicken in charge

  • 3,699 posts
  • Joined: 20-August 12
  • Location: Black Mesa Research Facility, USA
  • OS: Windows 95 with Microsoft Plus
  • Phone: Motorola MicroTAC Elite

Posted 05 October 2013 - 03:05

I am using Windows 8 (RT) on my Asus Vivotab RT and it goes to the desktop version of facebook. It must be something to do with Windows 8.1



#6 incendy

incendy

    Neowinian

  • 375 posts
  • Joined: 21-October 05

Posted 05 October 2013 - 03:33

it is because of ie11, very few sites have the agent string for it set yet.



#7 Dot Matrix

Dot Matrix

    Neowinian Senior

  • 11,246 posts
  • Joined: 14-November 11
  • Location: Upstate New York
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 05 October 2013 - 10:35

it is because of ie11, very few sites have the agent string for it set yet.

I don't think it's that. The full site was working just fine up unitl a few days ago. Now Facebook thinks I have an outdated browser.