Sign in to follow this  
Followers 0
static_geek

8.1 complete but no sound

25 posts in this topic

...and NONE of my apps work

 

 

HELP!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just fixed the sound but still no apps...........I click on the mail tile it spins and goes back to the start menu. Same with the store app.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bump

seriously none of my start menu apps work...............not even store, so I can't update anything..heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also prefer windows back up but it keeps changing the drive to backup to..................how do I make my choice stick??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try going to pc settings in metro, and refresh the pc and/or reinstall Windows 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope.................I got nuthin.........looks like its refresh time and reinstalling all my programs..........love it

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had sound initially, then it went out for some apps and other apps froze. A reboot seems to have fixed most things, I think. Even now though apps just keep freezing up. That never happened before. I did an in place upgrade which should have gone off without a hitch as that is how they intended most to upgrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well.....I can't refresh because I'm "missing files", can't reinstall win 8 because it was the upgrade from win 7.....none of my backups work.....anyone got a clue cuz I don't :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to at least have a .iso image from Windows 8.1. 

 

Insert the disc you used to upgrade and/or have the .iso mounted using the Windows Mounting Tool (Built in in Windows 8+) and try again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I upgraded through the store app

Share this post


Link to post
Share on other sites

when you first log on it sends a security code to your backup email ....at the time I wasn't able to access it..........how do I enter it now?

"Hi,Thanks for helping us verify your Microsoft account 
Here is your code: xxxxxxx
If you didn't request this code, we recommend that you go to https://account.live.com and change your password.Thanks,The Microsoft account team"

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would be helpful if you posted what you did as a fix for the sound problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

when you first log on it sends a security code to your backup email ....at the time I wasn't able to access it..........how do I enter it now?

"Hi,Thanks for helping us verify your Microsoft account 
Here is your code: xxxxxxx
If you didn't request this code, we recommend that you go to https://account.live.com and change your password.Thanks,The Microsoft account team"

 

Try going to the modern screen and typing in "pc settings" and hit enter. It should be in there somewhere, probably under 'accounts'

 

Sounds like you`re one of the few (that i heard about relative) that`s had a bad upgrade experience :( Any good luck, i hope you get it sorted. Also with regards the Store, you don`t have a third party Firewall installed do you?

Share this post


Link to post
Share on other sites

re:sound issue had to install 13.9 drivers .... by modern screen you mean start menu? cuz all I get is pc settings and there is nothing under accounts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

try "sfc /scannow" in elevated command prompt

Share this post


Link to post
Share on other sites

re: sfc/scannow admin command prompt: No repairs made

Share this post


Link to post
Share on other sites

BTW ...thank you for all your ideas............I'm at a total loss as to what to do now ..besides formatting everything and installing win 7 upgrading to 8.0 then upgrading to 8.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try going to the modern screen and typing in "pc settings" and hit enter. It should be in there somewhere, probably under 'accounts'

 

Sounds like you`re one of the few (that i heard about relative) that`s had a bad upgrade experience :( Any good luck, i hope you get it sorted. Also with regards the Store, you don`t have a third party Firewall installed do you?

Nope just Widows firewall .. it's odd I click on store the it pops up and pops out but when I drag and point to the left hand upper corner it's still there. If I click on it, it poofs again..still in the upper left hand corner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wait. The best thing I'd encourage you to do is to grab a leaked copy from the web or from TechNet, and doing the refresh with it. PM me for more info. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Be  helpful if you tell us what type of machine it is? When I had that problem I have an AMD E-450 processor and I had to install some drivers. So... look for your laptop or desktop and get ALL the drivers. always helps. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

re:sound issue had to install 13.9 drivers .... by modern screen you mean start menu? cuz all I get is pc settings and there is nothing under accounts.

I had to reinstall ALL my apps when I used the .ISO image. AMD 13.9 WHQL drivers for graphics, Intel WiFi.. issues since Windows 8 released.. Intel hasn't fixed this yet. But I'm perplexed at you having to reinstall APPS when you updated through the APP store... :/ . Some have generally had a small issue here or there but NOT at your level..

 

But I was in the same boat as you from a clean install. but if it installed without a hitch.. you may have dodged a bullet. you'll just have to reinstall drivers for 8.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is why I only do clean installs :)

 

Upgrades have a high potential for wasting your time and :hump: you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isn't Windows 8 Great??   :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isn't Windows 8 Great??   :D

 

Finds an issue with W7... Isn't Windows 7 Great? :D

Finds an issue with OSX... Isn't OSX Great? :D

Finds an issue with Linux... Isn't Linux Great? :D

Finds an issue with iOS... Isn't iOS Great? :D

Finds an issue with Android... Isn't Android Great? :D

 

I actually do think W8/8.1 is great, but I'm one of the many people not experiencing an issue :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.