Jump to content



Photo

Flash ads with sound?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 riahc3

riahc3

    Neowin's most indecisive member

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 09-April 03
  • Location: Spain
  • OS: Windows 7
  • Phone: HTC Desire Z

Posted 12 November 2013 - 22:16

Hello,

I thought Neowin removed these but Im getting on Neowin various flash ads with sounds....Sometimes the same ad on the same page so there is a echo!

Whats wrong?


#2 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 88
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 12 November 2013 - 22:18

I need examples please. I can't telepathically know what to report. A Firebug report helps too, or if using Chrome, hover on the ad and inspect element then screenshot the code that is highlighted (also around the code).



#3 OP riahc3

riahc3

    Neowin's most indecisive member

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 09-April 03
  • Location: Spain
  • OS: Windows 7
  • Phone: HTC Desire Z

Posted 12 November 2013 - 22:35

Hello,

I need examples please. I can't telepathically know what to report. A Firebug report helps too, or if using Chrome, hover on the ad and inspect element then screenshot the code that is highlighted (also around the code).

qmrd.png
Is this enough :)

#4 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 88
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 12 November 2013 - 22:39

Yep, thanks now I know who to contact :)



#5 webeagle12

webeagle12

    Neowinian Senior

  • Joined: 26-May 04

Posted 12 November 2013 - 22:50

Well at least they didn't offer free condoms



#6 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 88
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 13 November 2013 - 09:01

The response was that the ad goes against Googles own policy for autoplaying ads with sound. Just to be sure, that is what happens here? It auto plays sound on page load?

 

I was asked to get the target url of the ad, so it can be blocked, so if you see it again let me know where it leads too pls.

 

There are plenty of Flash ads delivered, not only here on Neowin but they must load muted at default.. hover or a enable sound icon is what allows audio on flash ads usually.



#7 Torolol

Torolol

  • Joined: 24-November 12

Posted 14 November 2013 - 08:05

i wonder if html5 ads, using "<VIDEO ...>" tag can be muted by default ...



#8 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 88
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 14 November 2013 - 08:18

The short answer is that Google doesn't allow auto playing sound ads.



#9 OP riahc3

riahc3

    Neowin's most indecisive member

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 09-April 03
  • Location: Spain
  • OS: Windows 7
  • Phone: HTC Desire Z

Posted 14 November 2013 - 11:43

Hello,

The response was that the ad goes against Googles own policy for autoplaying ads with sound. Just to be sure, that is what happens here? It auto plays sound on page load?

Yes. It automatically plays sound on page load. I do not move the mouse at all.
 

I was asked to get the target url of the ad, so it can be blocked, so if you see it again let me know where it leads too pls.

Once it happens again (Im at work now) Ill let you know that target URL.

Thank you