Sign in to follow this  
Followers 0
kevin8441

visio Visio 2013 crashing when printing

13 posts in this topic

Im having a issue with printing in Visio 2013 crashing when im printing to a xerox printer, i have updated the printer drivers and have also deleted and re added the pritners, happening on all visio documents, crashes 8 out of 10 attempts, no addons running, done all office 2013 updates as of 5/12/13, started visio in safemode and still crashed, crash report below -

 

Log Name:      Application
Source:        Application Error
Date:          5/12/2013 3:43:35 PM
Event ID:      1000
Task Category: (100)
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      ********************
Description:
Faulting application name: VISIO.EXE, version: 15.0.4535.1507, time stamp: 0x52282a2a
Faulting module name: VISLIB.dll, version: 15.0.4535.1507, time stamp: 0x52282928
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x005a9861
Faulting process id: 0x1bbc
Faulting application start time: 0x01cef1748bdf2a28
Faulting application path: C:\Program Files\Microsoft Office\Office15\VISIO.EXE
Faulting module path: C:\Program Files\Microsoft Office\Office15\VISLIB.dll
Report Id: cc95bd42-5d67-11e3-941b-002564d9fad3
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2013-12-05T04:43:35.000000000Z" />
    <EventRecordID>59089</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>**************</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>VISIO.EXE</Data>
    <Data>15.0.4535.1507</Data>
    <Data>52282a2a</Data>
    <Data>VISLIB.dll</Data>
    <Data>15.0.4535.1507</Data>
    <Data>52282928</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>005a9861</Data>
    <Data>1bbc</Data>
    <Data>01cef1748bdf2a28</Data>
    <Data>C:\Program Files\Microsoft Office\Office15\VISIO.EXE</Data>
    <Data>C:\Program Files\Microsoft Office\Office15\VISLIB.dll</Data>
    <Data>cc95bd42-5d67-11e3-941b-002564d9fad3</Data>
  </EventData>
</Event>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try disabling the "Send to Blutooth" add-in. That seems to cause all sorts of crashes in Visio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

as mentioned there are no addons and no bluetooth enabled, thats why i started visio in safemode

Share this post


Link to post
Share on other sites

as mentioned there are no addons and no bluetooth enabled, thats why i started visio in safemode

 

Use a PS (post script) or PCL driver?  PCL 5 or PCL 6?

 

We use PS drivers for lots here at my work since PCL doesnt always print pics/projects properly.  I have also seen when using a PCL 6 drive will cause issues while PCL5 works fine.

 

Also, does printing to another printer work?  Or printing the files from a different PC?

Share this post


Link to post
Share on other sites

printing works fine in office 2013 and using the xerox generic driver pcl6

 

its happening for diffrent printers and even when the printers are removed it still crashes when printing to the xps document printer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roaming profiles?

Redirect profile paths?

If you dont know what either of those are then it wont apply :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

This might sound crazy, but it in the advanced print bit its 22:54 here my brain is not 100%! But try disable the advanced printing features just to see if that fixes it. It has sorted some issues for me before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roaming profiles?

Redirect profile paths?

If you dont know what either of those are then it wont apply :)

No roaming profiles

No redirect profile paths

Share this post


Link to post
Share on other sites

This might sound crazy, but it in the advanced print bit its 22:54 here my brain is not 100%! But try disable the advanced printing features just to see if that fixes it. It has sorted some issues for me before.

 

disabled advanced printing and hardware accelleration

 

  Problem Event Name:    APPCRASH

  Application Name:    VISIO.EXE

  Application Version:    15.0.4535.1507

  Application Timestamp:    52282a2a

  Fault Module Name:    VISLIB.dll

  Fault Module Version:    15.0.4535.1507

  Fault Module Timestamp:    52282928

  Exception Code:    c0000005

  Exception Offset:    005a90da

  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.4

  Locale ID:    3081

Additional information about the problem:

  LCID:    1033

  skulcid:    1033

Share this post


Link to post
Share on other sites

After doing some looking around, and prob seeing what you already have. Have you tried this?

 

"I'm was crashing as well as soon as I hit the print dialog.  I disabled the "Send to Bluetooth" add-on, but still crashed.  The problem might have something to do with selecting different themes.  I was using the "Parallel" theme and crashing, them flipped back to the standard Office 2013 theme and was able to bring up the print dialog.  I then switched all my pages back to "Parallel" and can now print."

Share this post


Link to post
Share on other sites

After doing some looking around, and prob seeing what you already have. Have you tried this?

 

"I'm was crashing as well as soon as I hit the print dialog.  I disabled the "Send to Bluetooth" add-on, but still crashed.  The problem might have something to do with selecting different themes.  I was using the "Parallel" theme and crashing, them flipped back to the standard Office 2013 theme and was able to bring up the print dialog.  I then switched all my pages back to "Parallel" and can now print."

no themes are selected just the default theme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try one of 2 things.

 

First copy the VISLIB.dll from a known good computer into the one with the errors.

If that doesn't work, replace the memory in the computer.  Or if you can't replace it, hopefully it has more than one stick, try alternating sticks.  Yeah sounds weird.  But I had the SAME EXACT issue 2 weeks ago.  There was a bad memory slot on the motherboard.  Changed memory from slots 1 and 3 to 2 and 4 and been fine ever since.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.