Jump to content



Photo

iOS 7.1 call blocking no longer works


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Denis W.

Denis W.

    The True North!

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 06-March 05
  • Location: Toronto, Ontario [CA]
  • OS: Windows 8.1 Pro and OS X Mavericks
  • Phone: iPhone 4S

Posted 14 March 2014 - 05:17

Per the title above, I've found call blocking to be useless in 7.1. Blocked numbers are getting through. Verified this by blocking my landline number and using that to call this phone. Also tried resetting all settings to no avail.


#2 shozilla

shozilla

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 11-January 09

Posted 14 March 2014 - 05:23

Depends on your provider, check your provider's website and see if you are able to add the blocked number to the block list and see.   If there is no white/black list on the website, you can call and see they can add the number to the list for you.



#3 Marshall

Marshall

    ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 22-June 03
  • Location: USA

Posted 14 March 2014 - 05:29

iOS has the ability to block calls natively, it has nothing to do with the carrier.

 

I'm still on 7.04 so can't test it for you.



#4 PsyOpWarlord

PsyOpWarlord

    Geek with Guns

  • Joined: 16-December 01
  • Location: Colorado Springs, CO
  • OS: OS X Mavericks 10.9.3
  • Phone: iPhone 5 - iOS 7.1.1

Posted 14 March 2014 - 05:29

I just testing mine and it's working properly.  Blocked my landline and tried calling and it did not ring.  Unblocked it and tried again and it ringed.



#5 shozilla

shozilla

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 11-January 09

Posted 14 March 2014 - 05:42

iOS has the ability to block calls natively, it has nothing to do with the carrier.

 

I'm still on 7.04 so can't test it for you.

 

 

My carrier has block feature on the website on my account...  No problem.  Like I said depends.

 

You can block on your phone or website.. either way. 



#6 Marshall

Marshall

    ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 22-June 03
  • Location: USA

Posted 14 March 2014 - 05:44

My carrier has block feature on the website on my account...  No problem.  Like I said depends.

 

You can block on your phone or website.. either way. 

 

Was just stating that he's talking about the native blocking.:)

 

My carrier has the option as well, but you can only add up to 10 numbers.



#7 OP Denis W.

Denis W.

    The True North!

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 06-March 05
  • Location: Toronto, Ontario [CA]
  • OS: Windows 8.1 Pro and OS X Mavericks
  • Phone: iPhone 4S

Posted 14 March 2014 - 13:06

I just testing mine and it's working properly. Blocked my landline and tried calling and it did not ring. Unblocked it and tried again and it ringed.


Odd. Which phone and carrier are you on? Also can you verify you're on 7.1?

#8 jasondefaoite

jasondefaoite

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 04-October 02
  • Location: Ireland - Singapore

Posted 14 March 2014 - 13:20

I'm confirmed on iOS 7.1 and it still works for me. Just blocked the wife, and didn't receive the call. Unblocked, call went through.



#9 #Michael

#Michael

    Neowinian Senior

  • Joined: 28-August 01

Posted 14 March 2014 - 13:23

Odd. Which phone and carrier are you on? Also can you verify you're on 7.1?

 

I can also confirm that by blocking my work number that it still works correctly on 7.1.  I have an att iphone 5s running 7.1.



#10 PsyOpWarlord

PsyOpWarlord

    Geek with Guns

  • Joined: 16-December 01
  • Location: Colorado Springs, CO
  • OS: OS X Mavericks 10.9.3
  • Phone: iPhone 5 - iOS 7.1.1

Posted 15 March 2014 - 16:18

Odd. Which phone and carrier are you on? Also can you verify you're on 7.1?

I have an iPhone 5 sunning 7.1 on AT&T.

When I installed 7.1 I wiped my device and installed as a new phone and didn't use a backup.  So it was a fresh install.



#11 OP Denis W.

Denis W.

    The True North!

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 06-March 05
  • Location: Toronto, Ontario [CA]
  • OS: Windows 8.1 Pro and OS X Mavericks
  • Phone: iPhone 4S

Posted 15 March 2014 - 23:41

I have an iPhone 5 sunning 7.1 on AT&T.

When I installed 7.1 I wiped my device and installed as a new phone and didn't use a backup.  So it was a fresh install.

 

Thanks for your response. I'll try a fresh wipe later.



#12 Shadrack

Shadrack

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 3
  • Joined: 20-December 01

Posted 18 March 2014 - 22:56

Just tested it and it appears to work on my iPhone 5 with 7.1 installed on TFW/StraightTalk.

 

A blocked call just goes to voice mail on my phone.  It would be nice if it prevented even that.  My voice mail greeting states "Hello.  Please leave a message.  If you do not leave a message and I do not recognize your phone number, you will be blocked.  Thank you!"  :p

 

Got sick of random number that I did not recognize calling me and not leaving a message.



#13 OP Denis W.

Denis W.

    The True North!

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 06-March 05
  • Location: Toronto, Ontario [CA]
  • OS: Windows 8.1 Pro and OS X Mavericks
  • Phone: iPhone 4S

Posted 21 March 2014 - 19:59

So an update.

 

I did a full restore of my phone and set it up as new. Blocking my landline number still does not work. :/ So it's either the carrier (Rogers)'s fault, or that I'm on a 4S. So far the responses in this thread are from iPhone 5's.

 

In any case I'm planning to file a bug report with Apple to see what's up.

 

Also Rogers does have blocking for unwanted SMSes, but I believe call blocking is still dependent on the phone.



#14 shozilla

shozilla

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 11-January 09

Posted 21 March 2014 - 23:33

Did you contact your carrier about it? 

 

They will look into it and see if they can add number to the block list for you.



#15 OP Denis W.

Denis W.

    The True North!

  • Tech Issues Solved: 4
  • Joined: 06-March 05
  • Location: Toronto, Ontario [CA]
  • OS: Windows 8.1 Pro and OS X Mavericks
  • Phone: iPhone 4S

Posted 28 March 2014 - 00:47

Another update: the bug I filed with Apple regarding this issue was closed as a duplicate of another bug. So I'm guessing it's known internally.