Jump to content



Photo

Annoying sidebar advertisement


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 kagaku

kagaku

    are you connected?

  • Joined: 08-January 02

Posted 25 March 2014 - 17:47

Stuff like this is what causes a site to be removed from my adblock whitelist. Very annoying!

 

The first attachment shows the initial page load. The second one shows what happens if I try and hover over (or click) one of the latest forum post links. I click the link, but instead the advertisements slides down and too late, I've clicked it and it's opened a new window. I can sit and wait for about 10 seconds, the advertisement will then scroll back up and allow me to click on the forum posts.

Attached Images

  • Screen Shot 2014-03-25 at 12.44.29 PM.png
  • Screen Shot 2014-03-25 at 12.44.32 PM.png



#2 vetneufuse

neufuse

    Neowinian Senior

  • Joined: 16-February 04

Posted 25 March 2014 - 17:53

yeah I've been getting very annoyed by it also, because it reserves space over the spy before it even expands so if you click there you go to the Epson page... been doing this for a couple weeks now....



#3 Krome

Krome

    Neowinian God!

  • Joined: 29-August 01

Posted 25 March 2014 - 18:15

Thought it was not legal to complaint about ads on Neowin? :huh:



#4 Lord Method Man

Lord Method Man

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 18-September 12
  • OS: Windows 8.1 Pro
  • Phone: Nokia Lumia 1520

Posted 25 March 2014 - 18:20

Thought it was not legal to complaint about ads on Neowin? :huh:

 

I'm not aware of that rule.



#5 +techbeck

techbeck

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 8
  • Joined: 20-January 05

Posted 25 March 2014 - 18:22

Thought it was not legal to complaint about ads on Neowin? :huh:

 

You can talk about the ads, but just not ways to  block them.  That is frowned upon.



#6 +Brando212

Brando212

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 13
  • Joined: 15-April 10
  • Location: Omaha, NE
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Sony Xperia ZL, Nokia Lumia 925

Posted 25 March 2014 - 18:44

if you see the ads like that again get the source code or at least the link it leads to. that'll help Steve get those ads removed as those expanding types i know for a fact are not supposed to show up



#7 OP kagaku

kagaku

    are you connected?

  • Joined: 08-January 02

Posted 25 March 2014 - 23:29

Source of the offending advertisement:

 

http://pastebin.com/r3YGkW7m



#8 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 68
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 26 March 2014 - 08:16

This won't affect anyone who is logged in because the ad is lower: You can login from the main page now as well (and you won't be redirected away from main either).

 

SNAG-0003.png



#9 OP kagaku

kagaku

    are you connected?

  • Joined: 08-January 02

Posted 26 March 2014 - 15:36

Half the time I'm checking the front page, I'm not logged in. As an existing user this frustrates me, if I were a new user I wouldn't bother coming back. 



#10 Ironman273

Ironman273

    Neowinian Fanatic

  • Tech Issues Solved: 3
  • Joined: 26-October 01
  • Location: Florida
  • OS: Windows 8.1 Pro (Home & Work)
  • Phone: Nokia Lumia 920

Posted 26 March 2014 - 15:41

That's kinda weird.  Why wouldn't you be logged in half the time?



#11 OP kagaku

kagaku

    are you connected?

  • Joined: 08-January 02

Posted 26 March 2014 - 17:41

Multiple computers / tablets / locations. I don't save login information, and log out when done. Also, browsing from work where I don't login at all. 



#12 Sophism

Sophism

    Neowinian Senior

  • Joined: 05-December 03
  • Location: Greenbelt, MD

Posted 31 March 2014 - 00:26

I havent logged in the site in ages. Usually browsing as a guest. However for a while now I have been unable to browse recent posts and usually just moved on to a different site. Logging in I dont have this issue because the add is placed somewhere else. However as a guest the recent forum posts bit is completely unusable.



#13 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 68
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 31 March 2014 - 08:08

I havent logged in the site in ages. Usually browsing as a guest. However for a while now I have been unable to browse recent posts and usually just moved on to a different site. Logging in I dont have this issue because the add is placed somewhere else. However as a guest the recent forum posts bit is completely unusable.

Why? Because it's lower than when you're logged in? :p



#14 +Anarkii

Anarkii

    Member N° 1,455

  • Joined: 02-October 01
  • Location: Sydney, Australia
  • OS: Windows 8.2 Pro (8.1 Update 1)
  • Phone: iPhone 5, iOS 8

Posted 31 March 2014 - 08:14

Time to become a subscriber 2 Steve and get them ads profressionally removed :p

...

oh wait :p



#15 alwaysonacoffebreak

alwaysonacoffebreak

    Neowinian Senior

  • Joined: 03-January 12
  • Location: Estonia
  • OS: Windows 7
  • Phone: Sony Xperia ZL

Posted 31 March 2014 - 08:18

That's kinda weird.  Why wouldn't you be logged in half the time?

 

I think the point is more in that people who don't have an account and are new will be bothered about this and might not come back if ads get too intrusive.