Jump to content



Photo

Accidental Boot and Nuke (10 sec and stopped)

Answered Go to the full post

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 ReDMaN

ReDMaN

    Neowinian

  • Joined: 11-November 01

Posted 06 July 2014 - 14:54

I have a secondary HD that has personal files and photos. I accidentally ran Dariks Boot and Nuke on that HD and after 5-10 seconds I shut the computer down. Now when I boot up to the primarily HD it cannot find the secondary HD. 

 

What can I do to recover the files or have the drive be bootable? I have majority of the files on my primarily so it's not the end of the world but I cant see 5-10 seconds wiping all the files?

 

Thanks



Best Answer ZeroFearX , 06 July 2014 - 15:07

Try something such as GetData Back

 

https://www.runtime....ry-products.htm

 

But keep in mind that you probably permently lost files associate with the sector was were erased with B&N.

Go to the full post



#2 ZeroFearX

ZeroFearX

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 08-November 11

Posted 06 July 2014 - 15:07   Best Answer

Try something such as GetData Back

 

https://www.runtime....ry-products.htm

 

But keep in mind that you probably permently lost files associate with the sector was were erased with B&N.



#3 Tews

Tews

    Professional Lurker

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 13-October 03
  • Location: Somewhere on a beach

Posted 06 July 2014 - 15:11

I have a secondary HD that has personal files and photos. I accidentally ran Dariks Boot and Nuke on that HD and after 5-10 seconds I shut the computer down. Now when I boot up to the primarily HD it cannot find the secondary HD. 

 

What can I do to recover the files or have the drive be bootable? I have majority of the files on my primarily so it's not the end of the world but I cant see 5-10 seconds wiping all the files?

 

Thanks

 

Do you have a system image that you can restore from?



#4 Mindovermaster

Mindovermaster

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 10
  • Joined: 25-January 07
  • Location: /USA/Wisconsin/
  • OS: Mint Debian LMDE
  • Phone: HTC ONE V

Posted 06 July 2014 - 15:13

May I ask why you used Boot & Nuke? Knowing that you had files on there?

 

There anything in Computer Manager?



#5 OP ReDMaN

ReDMaN

    Neowinian

  • Joined: 11-November 01

Posted 06 July 2014 - 15:17

Do you have a system image that you can restore from?

 

Nope. I don't really use the secondary and have a separate external HD. There's a few personal documents I had on it that that I'd want to recover if possible.


May I ask why you used Boot & Nuke? Knowing that you had files on there?

 

There anything in Computer Manager?

 

Careless error. Trying to wipe other drives before disposing. Device Manager shows the disk drive there right now.



#6 OP ReDMaN

ReDMaN

    Neowinian

  • Joined: 11-November 01

Posted 06 July 2014 - 15:28

Try something such as GetData Back

 

https://www.runtime....ry-products.htm

 

But keep in mind that you probably permently lost files associate with the sector was were erased with B&N.

 

Awesome. It worked and found all my files with their names and everything. Keep you posted if it copies them over and they work.



#7 OP ReDMaN

ReDMaN

    Neowinian

  • Joined: 11-November 01

Posted 06 July 2014 - 15:41

Awesome. It worked and found all my files with their names and everything. Keep you posted if it copies them over and they work.

 

Problem solved! Thanks everything



#8 daorbed9

daorbed9

    Neowinian

  • Joined: 10-May 13
  • Location: NC

Posted 06 July 2014 - 15:43

Nope. I don't really use the secondary and have a separate external HD. There's a few personal documents I had on it that that I'd want to recover if possible.


 

Careless error. Trying to wipe other drives before disposing. Device Manager shows the disk drive there right now.

 

It's highly recommended to have a test bed setup or something without any other drives for doing DBAN.  I have seen quite a few people make that mistake.  Finding a cheap core2/p4 mb just to do dban shouldn't be much cost.  It can also serve to do clones and everything else you need.