Jump to content



Photo

dual monitor w/ two diff. wallpapers?


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 david_

david_

    Neowinian

  • Joined: 12-July 04

Posted 08 December 2005 - 23:43

just wondering. how do i set two different wallpapers for my dual monitor?? thanks.


#2 STPhastPhaser

STPhastPhaser

    Neowinian

  • Joined: 12-July 04

Posted 08 December 2005 - 23:49

The way I've always done it is to open up your favorite graphics editor, create an image with the height of your current resolution and a width that is double your current resolution. Then slap the two images you want as your wallpapers side by side, with their joining edge being directly in the middle of the image. Then save the image and set it as the wallpaper with the position set to tile. There may be a better way, but like I said, that's how I do it.

#3 OP david_

david_

    Neowinian

  • Joined: 12-July 04

Posted 08 December 2005 - 23:51

...that's actually kinda smart. haha, thanks.

#4 STPhastPhaser

STPhastPhaser

    Neowinian

  • Joined: 12-July 04

Posted 08 December 2005 - 23:56

No problem! :D

#5 BluePhlame1337

BluePhlame1337

    from n00b to 1337 in less than 5 seconds

  • Joined: 25-February 05
  • Location: US, NY

Posted 09 December 2005 - 00:08

It's a program called ultramon. It's a lot easier than doing photo editing. Plus, you can set different screen savers for each monitor, have a separate taskbar on your second monitor, and change between wallpapers for each monitor on the fly. ultramon

#6 +BeLGaRaTh

BeLGaRaTh

    Been here since year .

  • Joined: 09-August 01
  • Location: Liverpool, England Name: John
  • OS: WIn 7 Pro x64
  • Phone: Samsung Galaxy S3

Posted 09 December 2005 - 00:08

UltraMon

Damn you BluePhlame1337 you beat me by seconds :)

#7 OP david_

david_

    Neowinian

  • Joined: 12-July 04

Posted 09 December 2005 - 00:13

how much resource does ultramon take up??

#8 BluePhlame1337

BluePhlame1337

    from n00b to 1337 in less than 5 seconds

  • Joined: 25-February 05
  • Location: US, NY

Posted 09 December 2005 - 01:14

4.4 Mb

#9 nomis_nehc

nomis_nehc

    Neowinian God!

  • Joined: 22-December 01

Posted 09 December 2005 - 01:19

ultramon is a must for dual mon users. it has useful options and after using it, you'll wonder how you could've ever done without it.

#10 SteveUK

SteveUK

    Website Designer

  • Joined: 26-June 04
  • Location: Nottingham, UK

Posted 15 December 2005 - 22:03

been using ultramon a while...didnt notice u cud have screensaver running on both monitors :D is there any way to get a screensaver to span the whole 2 monitors though, instead of a different screensaver on each monitor or just 2 of the same?

#11 nomis_nehc

nomis_nehc

    Neowinian God!

  • Joined: 22-December 01

Posted 15 December 2005 - 22:10

it depends on the screen saver as far as i know.

#12 Denners

Denners

    Neowinian

  • Joined: 02-June 03
  • Location: Cheltenham, England

Posted 15 December 2005 - 22:19

If its a nvidea gfx card like mine, theres an option in the settings to have different desktops pictures.

#13 Denners

Denners

    Neowinian

  • Joined: 02-June 03
  • Location: Cheltenham, England

Posted 15 December 2005 - 22:19

SORRY POSTED IT TWICE, my neowin just spazzed

#14 tony-inpo

tony-inpo

    Neowinian Senior

  • Joined: 13-June 05
  • Location: Isle of Wight, UK

Posted 15 December 2005 - 22:23

yeah ultramon really is excellent, wish Microsoft would build that sort of functionality into Windows

#15 OP david_

david_

    Neowinian

  • Joined: 12-July 04

Posted 16 December 2005 - 11:26

If its a nvidea gfx card like mine, theres an option in the settings to have different desktops pictures.


I got an ATI 256MB X600...any such settings on mines?