Jump to content



Photo

USB hub on a PS3?


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Invizibleyez

Invizibleyez

    Neowinian

  • Joined: 02-March 05

Posted 02 April 2008 - 04:47

I happen to have a few extra USB hubs sitting around. I don't yet need any extra USB ports, but if I do, can I use a USB hub for a computer on the PS3?

Is there a special hub designed for the PS3 that I should use instead?


#2 Audioboxer

Audioboxer

    Hermit Arcana

  • Joined: 01-December 03
  • Location: UK, Scotland

Posted 02 April 2008 - 05:14

Any USB powered hub will work (Y)

#3 Demersynth

Demersynth

    Neowinian

  • Joined: 07-September 06
  • Location: New Zealand

Posted 02 April 2008 - 05:18

Yep, I got a little Targus one from my work, dirt cheap and is working perfectly =] Charges everything and runs the PS3 Eye fine.

#4 Matrix XII

Matrix XII

    System F

  • Joined: 12-March 04
  • Location: Vancouver, Canada
  • OS: W7 64 SP1 | OS X 10.9.1
  • Phone: Samsung Galaxy S3

Posted 02 April 2008 - 06:56

Yep, I just use a simple dynex one from future shop

#5 Bhav

Bhav

    Neowinian Senior

  • Joined: 11-January 03
  • Location: London, UK

Posted 02 April 2008 - 13:41

The PS3 accepts a lot of non-Sony accessories...it's pretty cool really :)

#6 morficus

morficus

    why don't you ask me what it's like to be a freak?

  • Joined: 02-October 04
  • Location: U.S.A.

Posted 03 April 2008 - 06:10

yeah, it will work.
I'm using a little no-name self-powered USB hub I got off newegg for like $20. Works perfectlly

#7 OP Invizibleyez

Invizibleyez

    Neowinian

  • Joined: 02-March 05

Posted 06 April 2008 - 04:33

That sounds great.

But....

I realized my hubs I am not using are USB 1.1

The PS3 USB ports are 2.0

Is there any reason to use a 2.0 hub? The only difference between 2.0 and 1.1 is speed, they are electrically identical. But do the controllers need a usb 2.0 hub to work properly?

#8 williamhook

williamhook

    Custom member titles are cool.

  • Joined: 01-February 05
  • Location: Stafford, United Kingdom

Posted 06 April 2008 - 04:50

They *should* work fine on a USB 1.1 hub. They both run at the same voltage which I believe is all the PS3 controller would need to charge. Might have a bit of a problem with stuff like the PSEye, as that probably uses USB2.

#9 vf-

vf-

    Patience, Lewis. We're only human.

  • Joined: 04-December 01
  • Location: UK

Posted 07 April 2008 - 03:18

I really love the USB hub add-on I purchased when I bought the PS3. Vertical stand, 2 extra USB2 ports and a optional blue LED for looks, that you can have off or on. Mainly bought it as a secure stand.

It really compliments the black piano finish when switched on.

Posted Image Posted Image
Posted Image

#10 Poolie07

Poolie07

    Neowinian

  • Joined: 23-March 07

Posted 07 April 2008 - 21:43

I really love the USB hub add-on I purchased when I bought the PS3. Vertical stand, 2 extra USB2 ports and a optional blue LED for looks, that you can have off or on. Mainly bought it as a secure stand.

It really compliments the black piano finish when switched on.

< Pics Here >

That looks lush! Where did you get that?

#11 vf-

vf-

    Patience, Lewis. We're only human.

  • Joined: 04-December 01
  • Location: UK

Posted 07 April 2008 - 22:21

Amazon. The USB2 slots are on the outputs side.

#12 Poolie07

Poolie07

    Neowinian

  • Joined: 23-March 07

Posted 08 April 2008 - 10:55

Amazon. The USB2 slots are on the outputs side.

Cheers mate, its not on the UK Amazon though which is a shame. Il have to get it shipped over.

#13 vf-

vf-

    Patience, Lewis. We're only human.

  • Joined: 04-December 01
  • Location: UK

Posted 08 April 2008 - 11:10

It's on the UK site. Although, it says temporarily out of stock. Ah well. http://www.amazon.co...ref=pd_ys_iyr24

They have it on the marketplace though. http://www.amazon.co...TA/ref=dp_olp_1



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!