Jump to content



Photo

foobar 2000 previous function


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 h3xis

h3xis

    Neowinian Senior

  • Joined: 18-July 04

Posted 20 April 2008 - 09:51

I'm not sure if this is intentional or not but using the 'Previous' button in Foobar2000 stops whatever music I am playing instead of playing the previously played song. I can't seem to figure out why it's doing this. What could be the problem?


#2 Shannon

Shannon

    Neowinian

  • Joined: 19-June 03
  • Location: Australia

Posted 20 April 2008 - 09:56

Is your playback mode set to Random? If so, you can't use the Previous function. Foobar doesn't keep a history of what songs its played and in what order, and seeing the songs are picked at random, it can't calculate what song was played previously.

#3 OP h3xis

h3xis

    Neowinian Senior

  • Joined: 18-July 04

Posted 20 April 2008 - 10:36

I guess that would be it then :p I wish the dev(s) would allow it to do so :/ This is the first player I've come across that won't let you do that.

#4 Eric Zhang

Eric Zhang

    Resident One Post Wonder

  • Joined: 05-January 14

Posted 05 January 2014 - 05:13

I was able to go to the prev track on random only up until today.  I believe foobar uses the current song as a seed to calculate the next song for random, so it was able to go to the prev track.  Somehow up until now it was working, and then now it just stops...wt?!?



#5 +snaphat (Myles Landwehr)

snaphat (Myles Landwehr)

    Electrical & Computer Engineer

  • Tech Issues Solved: 29
  • Joined: 23-August 05
  • OS: Win/Lin/Bsd/Osx
  • Phone: dumb phone

Posted 05 January 2014 - 09:18

That logic doesn't make sense because you wouldn't be able to recover previous seeds from the current song. Foobar2000 has always had that behavior when using random. You were probably using shuffle and not random.





Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!