Jump to content



Photo

Does windows 7 let you install under 1gb of ram


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#16 James Maple

James Maple

    Neowinian

  • Joined: 04-March 13

Posted 04 March 2013 - 18:32

WOW! I have a thinkpad R50e with 256mb... Can't upgrade to over 1gb at the moment so if i can run on 768 that ammazing! Thanks guys!! Your boss!


#17 f0rk_b0mb

f0rk_b0mb

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 3
  • Joined: 02-June 12
  • Location: 'Murica
  • OS: Windows, Linux, OS X
  • Phone: Motorola Moto G

Posted 04 March 2013 - 18:35

It'll be slow as hell but theoretically it may. Try it out!

#18 Javik

Javik

    Beware the tyrrany of those that wield power

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 21-May 12

Posted 04 March 2013 - 18:38

Yes, it will install, I believe 512MB is the minimum for a successful install. It will however be extremely sluggish.

#19 ingramator

ingramator

    Hacker

  • Joined: 04-July 12
  • OS: Windows 7/8, OSX 10.8, Linux/UNIX/BSD
  • Phone: Lumia 920, iPhone 5, GS3

Posted 05 March 2013 - 01:42

It will install and run but Windows 7 isn't very RAM optimised.

#20 srbeen

srbeen

    Neowinian

  • Joined: 30-November 11

Posted 07 March 2013 - 01:29

use 32Bit, disable all graphical extras (fades/animations/themes) and go through the services.msc list (blackcat used to have a list of what could be disabled) and it'll work all right. Not miracles, but it'll work good enough for browsing & light videos. Mine (3GHz single core with 1GB ram Gateway) will play 480 youtube res videos in 'large' window. higher res or full-screen don't play nice. Also using the MS security essentials.

if it says it needs more ram to install, thats all it needs it for. I have seen 7 on 512MB ram... just wow tho. suggest a new system or more ram.