Jump to content



Photo

Windows 7 (Home Basic) Standard Color Scheme


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Drazick

Drazick

    Neowinian

  • Joined: 29-August 09

Posted 29 August 2009 - 23:35

Hello.
I installed Windows 7 Home Basic on my Laptop and my Desktop computers.

I chose "Windows 7 Standard" on both.
While on the Laptop I got the deep semi transparent colors on the Desktop I got the Basic Color Scheme (Basic and Standard give the same results).
How can I make it work just like in the Laptop?

Thanks.


#2 Descartes

Descartes

    Neowinian

  • Joined: 29-November 08
  • Location: Poland

Posted 29 August 2009 - 23:47

Are you sure you got the right graphics card drivers installed? This is mostly the issue; depending on your manufacturer you might want to visit http://www.nvidia.co...aspx?lang=en-us (for NVIDIA-based cards) or http://ati.amd.com/support/driver.HTML (for ATI-based cards). If it's an NVIDIA card, you can also use an IE extension that automatically finds the right driver for you.

On the other hand though, if it's an old card, it might just not be able to support Aero transparency at all.

Edited by Kuraj, 29 August 2009 - 23:54.


#3 simsie

simsie

    Neowinian

  • Joined: 12-February 06
  • Location: Bedfordshire UK

Posted 29 August 2009 - 23:51

Are you actually getting transparency on the laptop? You make it sound as if you are. If so then you haven't installed Home Basic.

#4 Descartes

Descartes

    Neowinian

  • Joined: 29-November 08
  • Location: Poland

Posted 29 August 2009 - 23:56

I was wondering that myself, simsie, so I researched, and it said that Windows 7 Home Basic partially supports Aero. Any details what this could mean then?

#5 simsie

simsie

    Neowinian

  • Joined: 12-February 06
  • Location: Bedfordshire UK

Posted 29 August 2009 - 23:59

OP: Please can you give us some screenshots showing us what you're referring to?

As far as I was aware Basic allowed for the Aero basic theme...no glass effect. The theme just looks transparent without actually being so.

#6 Stetson

Stetson

    Neowinian Senior

  • Joined: 04-October 06

Posted 30 August 2009 - 00:02

OP: Please can you give us some screenshots showing us what you're referring to?

As far as I was aware Basic allowed for the Aero basic theme...no glass effect. The theme just looks transparent without actually being so.


I think he's referring to the Aero-Without-Transparency that comes with Home Basic vs. the non-aero non-accelerated Basic theme.

I'm also wondering why he would have Windows 7 Home Basic, since that product is really only for emerging markets and won't be sold at retail I believe :huh:

#7 OP Drazick

Drazick

    Neowinian

  • Joined: 29-August 09

Posted 30 August 2009 - 06:11

Hello.
Thanks for the help.
Here are Screenshots (In both computers Home Basic is installed and Standard Windows 7 Scheme is chosen):

Desktop Computer
Windows_7___Desktop.png

Laptop Computer
Windows_7___Laptop.png

As you can see (The Windows Bar, Task Bar, Colors), it's not the same Theme. Moreover, There's no transparency in the Desktop computer.

The laptop has much weaker and older Video card (Xpress Radeon 1100 Vs. Radeon HD3650). Both have the latest Windows Update Driver.

#8 surrealvortex

surrealvortex

    Neowinian

  • Joined: 15-June 07

Posted 30 August 2009 - 06:25

Transparency in home basic??? Wow!

#9 OP Drazick

Drazick

    Neowinian

  • Joined: 29-August 09

Posted 30 August 2009 - 06:50

Where are the files for each Color Scheme?
Maybe I'll be able to copy them between the computers?

By the way, I installed it on another Desktop Computer of mine and got the same results as the Laptop when I chose Standard - Semi Transparency.

#10 Kirkburn

Kirkburn

    Mmm, delicious sanity.

  • Joined: 03-April 06
  • Location: Bristol, UK

Posted 30 August 2009 - 07:01

That's... odd. Home Basic isn't supposed to support transparency. What are you using to install W7?

Also, why Home Basic and not Home Premium?

#11 OP Drazick

Drazick

    Neowinian

  • Joined: 29-August 09

Posted 30 August 2009 - 07:23

I like my OS lean and snappy.
In Vista days, Home Basic felt faster than XP. So it does in Windows 7.
What does the Home Premiums add?

Used the official MSDN disc (just made it all SKU).

It's funny, I used the same disc to install 3 computers. On 2 of them Standard gave the Laptop result, on the third it gave the Desktop result (As shown in the pictures above).
How can I transfer the Theme from one computer to another?
Thanks.

#12 null_

null_

    Removed

  • Joined: 22-May 03

Posted 30 August 2009 - 09:57

Something isn't right. The WAU "Get more features with a new edition of Windows 7" link is also missing from the System Properties screenshot from your laptop.

#13 -KJ

-KJ

    ٩(●̮̮̃•̃)۶ 

  • Joined: 21-April 08
  • Location: Texas

Posted 30 August 2009 - 10:21

If you give me the Windows 7 MSSTYLES file I can try unlocking transparency for you. Should be the same as it in Vista Home Basic.
However, I have no clue as to why it automatically unlocked transparency for you on the laptop.

#14 OP Drazick

Drazick

    Neowinian

  • Joined: 29-August 09

Posted 30 August 2009 - 15:22

If you give me the Windows 7 MSSTYLES file I can try unlocking transparency for you. Should be the same as it in Vista Home Basic.
However, I have no clue as to why it automatically unlocked transparency for you on the laptop.


Where can I find it?
What else can be unlocked?

Thanks.

#15 fixxxer2014

fixxxer2014

    A1 poster

  • Joined: 26-February 06
  • Location: midwest

Posted 30 August 2009 - 15:27

Transparency in home basic??? Wow!



+1

vista home basic doesn't allow this? i think that screenie is bs. search deviant art, there is some visual styles on there for home basic users.

If you give me the Windows 7 MSSTYLES file I can try unlocking transparency for you. Should be the same as it in Vista Home Basic.
However, I have no clue as to why it automatically unlocked transparency for you on the laptop.



ummm... i don't think that can be done man. i tried years ago with vista home basic and it is impossible. if you want aero or transparency go with another higher version.