• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

  • 0
Sign in to follow this  

Yellow Tint On All Images Opened In Photoshop + Windows Viewer?

Question

SimpleComplications    1

Hello designers,

Every time I open up an image in Photoshop or Windows Picture Viewer (default) the picture is tinted off-color. When I save the picture and upload it somewhere the picture is not tinted, which leaves me to believe it a screen or software setting.

I'm running Windows 7 x64 on a ThinkPad T410 if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Soulsiphon    73

Try this.

If you can get to this point, this is the profile that fixes it for me:

color_fix.png

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Raymond Morton    0

Hello designers,

Every time I open up an image in Photoshop or Windows Picture Viewer (default) the picture is tinted off-color. When I save the picture and upload it somewhere the picture is not tinted, which leaves me to believe it a screen or software setting.

I'm running Windows 7 x64 on a ThinkPad T410 if that helps.

Wow! That is pretty strange...so if you copy an image off the web and open it up in Photoshop there is still a problem or open an image locally? It seems like there is a mask enabled, or layer filter (luminosity etc) enabled all the time, but I have never heard of this happening before. Also check your color management settings. Does this happen in other browsers as well? Which version of PS are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
ZakO    489
  • 0
Julius Caro    55

usually happens when u install a (rather unnecessary) monitor driver from windows update, that comes with a color profile... i think u need to go to color management and change the settings

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
SimpleComplications    1

Try this.

If you can get to this point, this is the profile that fixes it for me:

Worked, thanks :)!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hashir Baig    1

Try this.

If you can get to this point, this is the profile that fixes it for me:

color_fix.png

 

Thank You very much brother.

You helped Alot.

I juxt make account on this forum to thank you.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.