• 0

Internet Explorer Error


Question

18 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
aleni

try by using tweakui to repair your icon cache

Link to post
Share on other sites
  • 0
smittyofdhs

As mentioned above, try repairing the icon cache. If it still doesn't work, then check to see the icon associated with HTM and HTML file types. Go into My Computer, go to the Tools menu > folder options > File Types tab > in the list of extensions find htm and html. click on the advanced button.... and then you should see the icon associated with the file. At this point you can change the file that the icon is pulled from. The default icons can be found in shell32.dll or iexplore.exe

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

It is still there :( I tried using TweakUI (the one that comes with WinXP Powertoys) and i reassociated the icons for htm and html. Neither of them worked. Any more suggestions?

Link to post
Share on other sites
  • 0
RazerBack

I do technical support for an ISP in Canada.

Couple things to try...

Pull up IE, at the top click on tools, internet options.

1. Delete the temporary internet files and all offline content.

2. Click on settings. Use at the most 50mb for temp internet files.

3. Restore defaults in the advanced tab.

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

That didn't fix it...Any more suggestions???

Link to post
Share on other sites
  • 0
hurting101

If that link was added to your favorites or something, it might be the favicon was deleted

Link to post
Share on other sites
  • 0
Silvorgold

i was going to say what smittyofdhs was going to say, but do the instructions he told u to do, but try to change the url extension icon, it may be that, n if it isnt that, then somethings probably wrong :ermm:

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

There was no favicon. I already tried changin the url extension icon, but that did nothing.

Link to post
Share on other sites
  • 0
david.

Hey,

I had the same problem with IE in Win98SE 2 years ago.

:dead: The problem was with URL.dll

:right: Solution: copy a new URL.dll from somebody else

Good Luck

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

It says it cannot be copied because it is being used by another person or program.

Any other ideas?

Link to post
Share on other sites
  • 0
hurting101

Boot into Safe Mode / recovery console and do it

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

I alreeady tried boooting into safe mode...says the same thing.

Link to post
Share on other sites
  • 0
david.

Boot in Safe Mode and go to Task Manager , then disable/stop all possible tasks and try again

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

do you mean processes? All of my tasks are closed.

Link to post
Share on other sites
  • 0
david.

What I mean is that you should close everything you can in the Processes tab in Task manager.

Link to post
Share on other sites
  • 0
opivypunk

that was not a good idea. I ended a process, svchost.exe, i think, and it said "shutting down in 1 minute, save all work and log off, etc."

Someone please help :(

Link to post
Share on other sites
  • 0
spyderman450

Not sure if this has been said, if so sorry.

You could goto Microsofts website and reinstall Internet Explorer, or just repair it.

- Daniel

Link to post
Share on other sites
  • 0
davjak

In the registry these following entries refer to the icons

[HKEY_CLASSES_ROOThttpDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOThttpsDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOTInternetShortcutDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOTfileDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOTgopherDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOThtmlfileDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOTrloginDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOTtelnetDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOTtn3270DefaultIcon]

I think

[HKEY_CLASSES_ROOThttpDefaultIcon]

[HKEY_CLASSES_ROOThttpsDefaultIcon]

are the 1's that refer to the icons for that icon of yours..

It should be something like url.dll,0 I think

I cannot tell you because I hate the blue shadded icon so I changed all of mine to C:Program FilesInternet Exploreriexplore.exe,15 which is the old icon in 5.5 with the black shading

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.