• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

  • 0
Sign in to follow this  

IE Stalling!

Question

Hispanic82023    0

Damn.. WTF is going on. All of a sudden everytime I launch IE after a reboot, it would load the page and stall for a while (when the loading bar is full). This happens everytime I close all IE windows and launch IE. Netscape runs fine, but I hate netscape. I just tried doing a repair install of IE and still have the same problem. Dunno what to do. I did uncheck "enable third party browser extensions" and it did fix the problem.. atleast when i test it once. Any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0
mtgriffith    0

Have you dumped your temp internet files lately?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

Yes I have.. it is a strange problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
n3urotic    0

I fixed mine by disabling XP's speech recognition system.

Go into taskmanager and see if there is a thread called "isipvar.exe or something like that that takes about 25,000KB of ram.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

No sorry. I don't have that. I just got emailed from someone saying that the exact same problem happened to him today too...along with his friend.. wtf could it be? It works perfectly when I uncheck "enable 3rd party browser extensions"

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Malechai    120

moved to net troubleshooters

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

I doubt it is adware or whatever, but I did download ad aware and the cleaner. Anyway, it still stalls and it started happening today with other people, so i'm just curious. Unchecking "enable 3rd party extensions" fixes it.. but can anyone give examples of programs/things that wouldn't run or be affected by having that unchecked?

Also, http://catchup.cnet.com detected the following adware/trackware "FTapp Ad Trojan". However, ad-aware doesn't detect it neither does the cleaner.. any clue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

I can here to post the same problem I'm having. The status bar freezes up and then you have to wait until it's gone to do anything on that page.. Where was that option you unchecked? I'm using win2k

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

So you are having the same problem too? When did it start? Do you remember installing anything? The option is under tools--->internet options--->advanced

uncheck "enable third-party browser extensions". I have ie6.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

it started a few day's ago. I installed IIS for the hell of it but I doubt it would cause the problem. I also have IE6.

It's annoying as hell. I tried the program that was posted and it said adware virus too. what is that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

I'm not sure.. but something strange is going on here. I mentioned that someone emailed about having the same problem too. Dunno.. but i'm ****ed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

WEll what is 3rd party ext.? I mean it's as default option but what does it do? Do you think there is a virus of some kind we have?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

Not sure exactly how disabling that would affect certain features.. that's what i want to know. Not sure if it is a virus, but i'm going to scan the computer again and let you know.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

Wonder if dial up would hang even longer. I'm haging up about 10 sec.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

somehow I'm back on IE 5 I'm dl 6 again and going to see if that helps? How I'm on 5 and not 6 is beyond me

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
freeza    11

pretty sure 3rd party extensions are things like Hotbar and the google search bar and almost anything thats a plugin for IE, if you've installed any of those lately you should uninstall them to see if it works right ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hispanic82023    0

I just scanned my computer with nav2002 and latest virus definitions.. no infections. so I have no clue what it could be. I'm running a cable modem, so I don't use dial up. I even tried a repair installation of winxp (it doesn't overwrite settings).. but it didn't fix the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
LiGhTfast    6

i have problems when i minimize windows and mazimaze em sometimes explorer.exe will just hang for about 30seconds the only way i found to speed it up is to close it in task manger and run it again...

has been a bug since beta2 that was never fixed

also if open my computer then in the address bar i put a url it will load it but sometimes open a full-window blank folder which the only way to close it is to alt-f4 :s

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
GavCo    0

A friend of mnine had the exact same problem a couple of weeks ago, and solved it by defragmenting his hard drive. Not sure why this worked for him, but it did.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Troop101    0

That same thing happens for me. It hangs there for about 10-20 seconds. It sometime gets really annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mariusu    0

i have the same problem. tryied almost everything without any result:(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

I reformated and It's fine now

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Sub    2

I have the exact same problem. I ussually format about every month, but this is the longest I've gone(5 months) and IE freezes everytime for about 3 secs after loading a page. It also does it as I open and close IE. ****es me off to no end.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
larry    0

Might be a problem with IE. Maybe a flaw or something. I'm fine now and the reformat was like 3 mos ago. Still go to the same sites

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Hills420    0

I have had this same problem since installing XP PRO. It would start stalling after @3 hours of uptime. I was forced to install mozilla in order to keep from frequent reboots.

The other day I installed SP1 beta and it fixed the problem (so far......)

I also noticed the stalling immediately after I used Quicktime plugins or viewed movies online.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.