Sign in to follow this  

Computer won't boot after new CPU cooler and gets into reboot

Recommended Posts

John.D    55

If the mobo supports UEFI is the bootdisk boot manager?? And yup make sure it's on AHCI if youre using an SSD. Was it on AHCI originally??

 

Because if you installed windows on legacy / IDE, then changed it later to AHCI, it'll have probs

Share this post


Link to post
Share on other sites
ManMountain    53

Do you have an audio card installed? I know the Asus Xonar sound cards click at boot initialization. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mindovermaster    919

If the mobo supports UEFI is the bootdisk boot manager?? And yup make sure it's on AHCI if youre using an SSD. Was it on AHCI originally??

 

Because if you installed windows on legacy / IDE, then changed it later to AHCI, it'll have probs

 

Here's how to change the OS from IDE to AHCI: http://www.neowin.net/forum/topic/987378-how-to-switch-from-ide-to-ahci-without-repairingreinstalling-windows/

Share this post


Link to post
Share on other sites
kiddingguy    38

I connected and booted from a Windows 7 HDD. This is going OK and I can use this OS.

Booting into Win 8.1 still gives issues, safe mode is not possible.

Might for some reason my Windows 8 installation got corrupted even though I haven't touched anything.....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
GotBored    518

I connected and booted from a Windows 7 HDD. This is going OK and I can use this OS.

Booting into Win 8.1 still gives issues, safe mode is not possible.

Might for some reason my Windows 8 installation got corrupted even though I haven't touched anything.....

 

Maybe shutdown mid-update or something? You should be able to repair the Win 8.1 setup with disc. It may also be the hdd has failed, you can do a diskcheck on it while loaded into the Win 7 operating system to check for errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kiddingguy    38

Repairing or refreshing Windows 8.1 will not work.

 

"The media inserted is not valid. Try again."... :(

I upgraded this one from Windows 7 to Win 8 to Win 8.1.

Each installation DVD doesn't work.

 

So.... I guess I need to perform a clean Windows 8.1 installation? Or are there still other options out here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
kiddingguy    38

I decided to opt for the clean install.

It needed to be done anyhow soon, so I thought this might be a good moment....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.