• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

Sign in to follow this  

SOLUTION: SB Live on Windows XP (driver Problems)

Recommended Posts

Mertsch    0

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHE

followin

If you have serious Problems installing Live!Ware 3.0 for win2k ........

easy solution

selecting quadro speeaker or surround in WinXP is good but not the real solution ..........

1. DL Live!Ware for win 2k

2. make sure that you don't have ****ed up your sounddriver already if yes .... goto safe mode and roll-back driver or even remove the LIVE device ......

3. Start Setup in normal mode (2. IS HIGHLY REQUIRED !!!)

4. let the setup extract all files .........

5. now the "real" live!ware setup starts ... DO NOTHIN

6. now search your temp dictory for "devldr32.exe" !!!!! you should find 2 things goto directory with the "32"-file ..........

7. search your winXP folder for the same "devldr32.exe"

8. copy the "devldr32.exe" from Winxp to the Live!Ware temp folder

9. continue with setup .......................................... 10% .... 50% ..... 100%

10. restart ... now alll features should work !!! (so it does on my comp !!!!)

11. do test restart .... and worked ??? (it should:) )

12. THX Mertsch :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
mortensen    0

All that to get the SB!Live working in WinXP... LMAO!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malechai    120

i dont know what the big deal is to download Liveware right now anyway? sure you're missing some functionality, but retail XP isn't even out yet. Yes, RTM is but you can't go buy it at a store. My point is, I'm sure (or maybe I should say I HOPE) that Creative will update LiveWare to work in XP without hassle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
handyman    0

Once you get the latest drivers from Windows Update, YOu will now have sound

1) Open up the volume icon that is located in the taskbar. At this point you will SEe Volume , midi, and some other stuff.

2) go to file in the volume box and choose advance

3) Click Advance. Then Click Digital Output signal. Ta da Sound :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roger H.    777

i have the SB Live DE 5.1 and I get no probs at all using XP. I get full 5.1 sound and who cares about liveware. what does it do anyways? I've never installed it and prolly never will. i got a SB Live card cuz it has 5.1 sound and digital I/O. I get that so what am I missing?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mertsch    0

You are right ..... I wouldn't have installed Live!Ware either

but I had to ..... so apps/gamez always modified the WinXP intern speaker setting (in my situation quadro speakers) to the normal 2 speakers and that is really anoying ....

2. winamp was the only Program that doesn't use 4 speakers and that was F.U.C.K. too because windows Media Player sucks (winamp has much more features And DOESN'T use 10 or more percent CPU usage )

thats why to install Live!Ware

oh and I hate all things in Live!Ware xspect the surround mixer ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
configure    1

Mertsch, I'm just wondering, instead of starting a new thread, why don't you reply to the thread that were discussing this earlier? Correct me if I'm wrong, but I remember seeing someone having a problem that you have a solution on and they put up a thread for that. Just curious..

Share this post


Link to post
Share on other sites
MytMowse    1

How can you NOT use liveware, it's what makes sblive own. IT makes everything sound better if you use the liveware software. If not use you just using sb16emu which is sad. use your 256 voices! :D

16 or 256 hmm?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mertsch    0

Right ...

configure

I did this to show ppl. with that probs ... HERE is the solution ....... there are thousands of senseless discussions about such problems ... but no one really knows answeres ..... but here is one which really helps to get rid of a really anoying and f.u.c.k.ing problem .......

so if i would go trough this forum ... (still having problem installing Live!Ware) I wouldn't look in every post concerning SB Live .... this would take hours ..... but see SOLUTION sounds good ?!?!?!?!?!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
glix81    0

Hey

I haven't tried the devldr thingy yet and Im glad I haven't. It seems on my comp that WMP plays my songs on all 4 speakers like you all said.

The question is, will the new winamp, the one in alpha or beta,

support the 4 speakers. I have yet to find it again, so can anyone tell me?

BTW according to dxdiag XP has newer drivers then my ones in 98. Maybe there are new drivers just, bad ones.

Share this post


Link to post
Share on other sites
+Tikimotel    23

who uses liveware anyway, consumes a lot of resources (memory)

Share this post


Link to post
Share on other sites
glix81    0

Its not a big deal when you have 512mb of PC133

All I need now is dual 2GHZ with a GeForce 2 and my tower will be kickin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mertsch    0

LIve!Ware only need much recources .. if you install all the **** ... driver+surroundmixer is good

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spike    0

I had a SoundBlaster Live! DE 5.1, Windows has installed the drivers itself, but i have instaled the retail drivers and it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steven P.    14,408
Originally posted by glix81  

Its not a big deal when you have 512mb of PC133  

All I need now is dual 2GHZ with a GeForce 2 and my tower will be kickin

Geforce2 ?? :s :right:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.