• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

Sign in to follow this  

HELP! SP2 screwed xp up!

Recommended Posts

WS togermano    0

I was installing sp2 and it frozed my computer during the installation so i restarted the computer. When I booted windows agaiun. It blooded screened saying something about mounting and to do safemode i did that samething. I tried recovery consol and typed in dir and it didn't work. I tried mounting my partition in beos but beos would freeze. I have soo much data on my ntfs partition!!!! Please someone help me! ****ING SP2!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malechai    118

it warned not to install on a production system.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaffa    0
it warned not to install on a production system.

exactly.. don't try beta stuff out on a production system.. test it in a second rig or on another partition.. man why don't ppl never listen :no:

Share this post


Link to post
Share on other sites
WS togermano    0

Please don't post things that are to late to worry abouut . i coulda shoulda blah i did :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
BananaMan    0

You decided to install a pre-release service pack without backing up important data? Well, you've learned a valuable lesson today!

That aside, you should be able to recover your data. When you say you typed in dir in the recovery console and it didn't work, what do you mean? Also, have you tried just reinstalling XP over your current installation and/or repairing XP installation in the XP setup? It certaintly wouldn't be pretty but you should at least be able to boot, partition off a bit of your drive and copy data to the drive so that you can reformat XP and install XP with SP1 on top of that later on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Banzai    0

sorry but theres nothing we can do, next time us ms virtual pc

Share this post


Link to post
Share on other sites
WS togermano    0

I think it some how currpted my partition

Share this post


Link to post
Share on other sites
WS togermano    0
sorry but theres nothing we can do, next time us ms virtual pc

You mean nothing "you" can do. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
BananaMan    0
I think it some how currpted my partition

Sounds like you're jumping to conclusions. Try answering our questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darrian    261

No, he means you screwed up your system, and we can't work on it. Nor would we want to; it's solely your responsibility. You took the risk by installing the SP in the first place, deal with the consequences. Now, for advice. Try a repair install of XP. If you don't know how to do that, do some research.

Share this post


Link to post
Share on other sites
WS togermano    0

I tried installing XP over it but the setup sees it as an unkown partition :( The blue screen says "a problem has been adected and windows has been shutdown to prevent damage to your computer" then udner it says unmountable_boot_volume what does sp2 have to do with partitions :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trust    0
SP2 screwed xp up!

HAHAHAHAHAHA ROFL

Share this post


Link to post
Share on other sites
jaffa    0
I tried installing XP over it but the setup sees it as an unkown partition :( The blue screen says "a problem has been adected and windows has been shutdown to prevent damage to your computer" then udner it says unmountable_boot_volume what does sp2 have to do with partitions :(

do you have another harddisk? try installing windows xp on that one.. and use your current drive as the secondary.. copy all the data you need.. and then format or low level format it.. man xp sp2 fcuked you up pretty badly.. now way im touching that.. :no:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Banzai    0
No, he means you screwed up your system, and we can't work on it. Nor would we want to; it's solely your responsibility. You took the risk by installing the SP in the first place, deal with the consequences. Now, for advice. Try a repair install of XP. If you don't know how to do that, do some research.

Agreed

Share this post


Link to post
Share on other sites
+allan    12
Please don't post things that are to late to worry abouut . i coulda shoulda blah i did :)

The admonitions are well deserved - but they are not intended solely for you but for everyone else reading this thread. Never install a beta (especially an OS beta) on a system you can't afford to do without. And if you do, at least make sure you have a full and recent image you can return to. These warnings are ubiquitous. It's impossible not to see them. It is, however, possible to ignore them, huh? ;)

Sorry - not trying to pick on you. But when you do something like you did and then come here saying "help me", you kind of have to expect some of this :ninja:

Share this post


Link to post
Share on other sites
athlonforce    1

sp2 works just fine for me after turnig of that new securitycenter and firewall :p

Share this post


Link to post
Share on other sites
Banzai    0

theres about 10 topics going at the moment on xp sp2 dont work get over it you shouldnt have installed it

Share this post


Link to post
Share on other sites
WS togermano    0

****ing didn't work!!! :( SOMEONE HELP ME!

Share this post


Link to post
Share on other sites
#Michael    208
****ing didn't work!!! :( SOMEONE HELP ME!

It looks lik you have tired everything but that last option, formatting and re-installing.

Sorry, but like many people have said, you have learned a very important lesson. Don't use beta (RC1) software and expect to work flawlessly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
WS togermano    0

But that ISn't an option!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hypoxiaicon    0

*Cancels Download*

Share this post


Link to post
Share on other sites
HPMCommander    0

I tried SP2 a while back, it fux0red my pc too, but i had just set a system restore, norton ghost, etc. so i was all set ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Banzai    0
But that ISn't an option!

damit you aint got no other options (sorry film moment took over me) why isnt it an option, im sure you backed up all your work before installing didnt you (like ms tell you to do, let me guess no?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.