Opera is not working


 Share

Recommended Posts

oldmate15

So when I try to run Opera, it uses 100% cpu, and lags considerably bad. Also crashes every time I click something. This is very annoying. I downloaded the latest version (7.5) and it does the exact same thing.

Yesterday I ran full virus and ad-aware scans, didnt pick up on anything.

Link to post
Share on other sites

dreamthief

Might be corrupted installation files.

Here's one solution that might work....

uninstall your Opera..... through ADD/REMOVE PROGRAMS.

Next, go to PROGRAM FILES, remove the OPERA directory.

Then, (I assume you are using Win XP), go to C:\Documents and Settings\(User ID)\Application Data. It's a hidden folder, remove the Opera directory as well. This directory contains profiles, settings and etc for opera.

This should fully allow you to install a "clean" version.

Hope it helps.

Link to post
Share on other sites

oldmate15

No, sorry mate, it didnt work. Thanks for the help, but I still have the same problem.

Link to post
Share on other sites

oldmate15

Few more things: It works fine when a page is loaded, but when I click a link or type in an address and hit enter, all the problems occur. It wont load faster than 1kbs, and I am on a cable connection. It wont even let me scroll when a page is loading.

Link to post
Share on other sites

sesh

report the mirror you downloaded from to opera and redownload it... you must have got an old or currupt version.

good luck, opera really kicks ass!

Link to post
Share on other sites

oldmate15

I downloaded it a few times, from different mirrors. Also, I have been using 7.23, it was fine untill a few days ago where it just stopped working.

Link to post
Share on other sites

Digital.K

Did you install 7.5 or a previous installation? That could be causing your trouble.

Link to post
Share on other sites

oldmate15

I already had 7.23 installed from a long time ago, I use it all the time. It just started happening with that, so I decided it was time to update, I downloaded 7.5 and still have had the same problem.

Link to post
Share on other sites

Hat Fanatic

I'd remove the traces from previous Opera installations from /Documents and Settings/ if I were you. Make sure to back up your mail folder if you're using Opera for mail. I forgot exactly where the Opera folder is located, you'll have to look for the folder. Do a search for "Opera" in /Documents and Settings/, it's a hidden system folder in the root directory of the HD you installed Windows on.

Edited by Hat Fanatic
Link to post
Share on other sites

frease

Delete the opera.ini in your profile folder.

Link to post
Share on other sites

This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.