• 0

[EMERGENCY] Wireless not working!?


Question

Pox

help!

the basic setup at my house is one D-Link DI-624+ wireless switch/router/whatever, 2 d-link 54mbps PCMCIA cards (in the parents' laptops) and two systems fitted out with DWL-G520+'s. They were both running fine until a few days ago when mine suddenly stopped working. I have reinstalled the drivers and matched the settings to my sister's with mixed results. sometimes, i can see the network but not connect, other times i cant see it whatsoever. ALL advancd settings are the same, including the preferred networks. Yes, i have the right WEP key. :yes:

i cant find the problem :pinch: ! help please! my sister will kick me off any instant now!

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Pox

btw, i'm running a fixed IP of 192.168.252.47 with subnet mask 255.255.255.0 and default gateway, DNS server 192.168.252.1 (router). the other comp is the same but with 192.168.252.49.

Link to post
Share on other sites
  • 0
ServaCom

Have you tried changing the wireless channel?

I have the same router and had a similar problem and changing the channel from 11 to 7 sorted it. :)

Link to post
Share on other sites
  • 0
Pox

i changed the channel from 6 to 7 to 3 and it works! im just wondering why the other comp was working on 6.... :pinch: thanx mental.

Link to post
Share on other sites
  • 0
ServaCom

Different 2.4GHz appliances can interfere if on the same channel (we have digital cordless phones).

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.