• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

Sign in to follow this  

New Server going online today!

Recommended Posts

vipwoody    1

nice!

Share this post


Link to post
Share on other sites
witalit    15

Running great for me in the UK. Should be more than enough when all 5 are on the run!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew Lyle    336

No down time huh :p

just kidding.. glad to see it back up.. or did I slip through the cracks again?

Share this post


Link to post
Share on other sites
FiB3R    1,663

The only way I can connect to neowin is if I change my dns server from my ISP's (www.bethere.co.uk) to ones provided by Open DNS

* 208.67.222.222

* 208.67.220.220

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaveLegg    1,006
No down time huh :p

just kidding.. glad to see it back up.. or did I slip through the cracks again?

What issues did you have? It's not been down at all for the majority of us

The only way I can connect to neowin is if I change my dns server from my ISP's (www.bethere.co.uk) to ones provided by Open DNS

* 208.67.222.222

* 208.67.220.220

Unfortunately, we can't control the nameservers of every single ISP out there, which is why we put that notice up on the old servers before they were pulled so that people didn't just lose the site without a clue as to why.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew Lyle    336

I haven't been able to connect since I got home, and I have been trying for 2.5 hours now. Someone else isn't able to get on either, he keeps getting the moving server page like I did.

I have been doing Hard Refresh, and clearing cache, cookies, etc etc for the entire time, and only got back on now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaveLegg    1,006
I haven't been able to connect since I got home, and I have been trying for 2.5 hours now. Someone else isn't able to get on either, he keeps getting the moving server page like I did.

I have been doing Hard Refresh, and clearing cache, cookies, etc etc for the entire time, and only got back on now.

I have no idea why some ISPs still haven't updated, the nameservers were transferred well over 36 hours ago, and the TTL on the records is low enough they ought to have rechecked in that time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stephen    38

sometimes you need to PAM - Phone and Moan

Share this post


Link to post
Share on other sites
FiB3R    1,663
Unfortunately, we can't control the nameservers of every single ISP out there, which is why we put that notice up on the old servers before they were pulled so that people didn't just lose the site without a clue as to why.

Somebody should have mentioned the IP address 209.124.63.212

I had to use http://network-tools.com/ to find it

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaveLegg    1,006
Somebody should have mentioned the IP address 209.124.63.212

I had to use http://network-tools.com/ to find it

I didn't want to mention that for fear again of people putting it into hosts files. After the move is complete, the site will not be hosted on the box that is currently running it, this will be purely for MySQL, we are using it now as it is the only server of ours in the new DC we are moving to.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FiB3R    1,663

Gotcha. Using that IP address was horrible anyway, none of the graphics where showing up, and I had to re-enter it every time I clicked a link. I couldn't log in ether because it kept going to neowin.net rather than using the IP address.

Getting a few server busy messages at the moment too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew Lyle    336

We'll after posting that message, I was once again locked out with the "moving server message" on both Firefox 3, and IE7.

I finally managed to get back on after closing my browser for awhile, and hard refreshing. Hopefully things will be okay from here on in

Share this post


Link to post
Share on other sites
FiB3R    1,663
We'll after posting that message, I was once again locked out with the "moving server message" on both Firefox 3, and IE7.

I finally managed to get back on after closing my browser for awhile, and hard refreshing. Hopefully things will be okay from here on in

Look what I came accross, while I was trying to find out what was going on... http://www.msghelp.net/showthread.php?tid=21899&page=2

:whistle: :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stephen    38

if you have problems, try a dnsflush

C:\>ipconfig /flushdns

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache

(note: for vista you have to have a administrative cmd window, {Start -> type cmd -> ctrl + shift + enter -> continue if you have UAC})

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew Lyle    336
Look what I came accross, while I was trying to find out what was going on... http://www.msghelp.net/showthread.php?tid=21899&page=2

:whistle: :laugh:

OMG LOL... that was SO long ago. My old signature and avatar! Nice find from '04!

I removed all my host files, and I can access neowin once again.. and Yes i was booted off again :p

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaveLegg    1,006
if you have problems, try a dnsflush

(note: for vista you have to have a administrative cmd window, {Start -> type cmd -> ctrl + shift + enter -> continue if you have UAC})

If they have problems, they wont be able to see this ;)

Look what I came accross, while I was trying to find out what was going on... http://www.msghelp.net/showthread.php?tid=21899&page=2

:whistle: :laugh:

That was the previous server move, when they actually went down during the transfer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stephen    38
That was the previous server move, when they actually went down during the transfer.

Yes dave we all know how much of a god you are compared to the last guy :p

so plz 2 stop braggin

Share this post


Link to post
Share on other sites
lordofangels    5

Thats weirdo error when i click logo from main page its link to http://www.neowin.net/index.php

"Neowin is moving servers"

Whacko!

Just delete the Neowin cookie, and refresh your browser, this should help...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Niels.    2

The server is blazingly fast over here! Never seen it so fast actually. Great job! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew Lyle    336

Ok.. I have done all of the following:

clear cookies

clear cache

clear browsing history

did a ipconfig /flushdns

a reboot of my PC

and a hard refresh..

I found that www.neowin.net still gives me the server moving error, so I am using http://neowin.net, which seems to work. I still have to remove the www. everytime I click a thread, so it takes a little while to post something

I got to keep flushing my DNS, clearing my cache, and doing a hard refresh, and even then, it is only temporary...

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaveLegg    1,006
Ok.. I have done all of the following:

clear cookies

clear cache

clear browsing history

did a ipconfig /flushdns

a reboot of my PC

and a hard refresh..

I found that www.neowin.net still gives me the server moving error, so I am using http://neowin.net, which seems to work. I still have to remove the www. everytime I click a thread, so it takes a little while to post something

I got to keep flushing my DNS, clearing my cache, and doing a hard refresh, and even then, it is only temporary...

That is a very strange issue as www.neowin.net is just a cname (effectively a pointer) to neowin.net :s

Share this post


Link to post
Share on other sites
Andrew Lyle    336

I am not alone in this issue. Perhaps you should update the moving server page to tell people that the site is back open, and shouldn't receive this error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaveLegg    1,006
I am not alone in this issue. Perhaps you should update the moving server page to tell people that the site is back open, and shouldn't receive this error.

That message will only appear if your DNS has not yet updated to point at the new IP addresses, it does not, never has, and never will display on the new server. The site itself was never down at any point in the move, and we waited 48+ hours after changing the DNS records before displaying that message at the old IP address. 48 hours ought to be plenty of time for ISPs to have updated their dns servers, as our TTLs were set below that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Deathray    4

I swear neowin was working for me properly before, but now I'm back to that same screen

Not sure what's going on... cleared all the dns/cookies/whatever i can on my computer

Stupid Rogers...

Edit: what the hell... yeah... I remember reading the frontpage stories normally when I got onto my computer, but now I'm back to that same screen saying servers moved

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.