Jump to content



Photo

Windows 8 Problems


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 25 November 2012 - 20:14

Here are a few problems that I have with Windows 8. Have any of you had these problems and know a fix?

1. Sometimes when the computer wakes up from sleep the screen is black. Here are things that I have tried. Mouse and keyboard activity. Disconnect/reconnect video cable. The only fix I have is to reboot the machine.

2. Opening links in IE desktop sometimes displays a connection error. I have to hit the fix button or close and open a new tab. I have no internet problems. This is an IE bug.

3. IE in desktop does not display some icons on the page. For example on Neowin I will not see the icon for the mail or notifications.

4. Almost all you tube or flash videos in IE in desktop only play the video for two to three seconds and then the tab is frozen. I have to close the tab and I cannot get that video to work ever.

5. I have a PC setup for media and NAS and a few other desktops all with Windows 8. I copy files from the media box to one of the desktops and later when I try to delete the copied files on the desktop the dialog says it is calculating who long it will take to delete. The dialog shows a very slow mb/s or kb/s and the dialog sits there forever. The files never get deleted and I have to cancel or reboot to get rid of the dialog. All attempts to delete those files end with the same results.


#2 xendrome

xendrome

    In God We Trust; All Others We Monitor

  • Tech Issues Solved: 10
  • Joined: 05-December 01
  • OS: Windows 8.1 Pro x64

Posted 25 November 2012 - 20:19

1: Updated to latest video drivers? What video card/make/model?

2: Sounds like a DNS issue or NIC driver issue, it's likely NOT an IE bug. Latest NIC drivers and router firmware?

3: Sounds like a possible video driver/corruption issue

4: Also sounds like it could be related to video/drivers

5: Sounds like a NIC driver issue.

Conclusion, update your Video and NIC drivers.

#3 MorganX

MorganX

    MegaZilla™

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 16-June 04
  • Location: Midwest USA
  • OS: Digita Storm Bolt, Windows 8.1 x64 Pro w/Media Center Pack, Server 2k12 - Core i7 3770K/16GB DDR3/OCZ Vector 256GB/Gigabyte GTX 760
  • Phone: HTC One 64GB

Posted 25 November 2012 - 20:21

1. Yes. I have an ATI video card over HDMI. This issue was in Release and Consumer Preview as well as RTM. Not sure if it's Windows or ATI Drivers.

2. Yes. common

3. No

4. Sometimes, yes.

5. No

#4 OP BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 25 November 2012 - 21:55

1: Updated to latest video drivers? What video card/make/model?

2: Sounds like a DNS issue or NIC driver issue, it's likely NOT an IE bug. Latest NIC drivers and router firmware?

3: Sounds like a possible video driver/corruption issue

4: Also sounds like it could be related to video/drivers

5: Sounds like a NIC driver issue.

Conclusion, update your Video and NIC drivers.


1. My video card is a Intel Core i3-2120T. I updated to all of the latest drivers although I cannot remember if there was some drivers not available and I had to install Windows 7 drivers. Now that I think about it this does not happen on my desktops so maybe it is a driver issue. This happens on my media/NAS box which is hooked up to a TV with a HDMI cable.

2. This happens on all of my computers with Windows 8 and never occurred with Windows 7. MorganX has the same problem so I know I am not alone.

3. I would have never thought it was a video driver issue. This happens only on certain sites and seems to be random. It happens the most on Neowin and it happens on all of my PCs.

4. So far this only seems to happen on one of my PCs which has an ATI 4870x2. Although Microsoft has drivers for out of the box the drivers do not have the control center which I need to control my fan speeds and other crossfire settings so I installed Catalyst 11.12 which is for Windows 7. Maybe you are right about the driver issues. I remember ATI having flash player issues with some of the driver versions in the past.

5. I forgot to mention. When I copied the files from the NAS to the PC it was on the NAS PC using remote desktop to the desktop PC. When I could not delete the files I went to the local PC where I had copied the files to and tried to delete the files from that PC itself and the problem still exists. I thought maybe it was that PC and that the hard drive was going bad so I tested on another PC and the same thing happens on that one.



I will try new video drivers and see if there is an update NIC driver. The most worrisome problem is #5. I cannot delete files copied to another PC from remote desktop.

#5 OP BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 26 November 2012 - 11:11

3. Here is an example of icons missing.


#6 chrisj1968

chrisj1968

    copyrighted!! ©

  • Tech Issues Solved: 3
  • Joined: 17-June 08
  • Location: United States

Posted 26 November 2012 - 11:45

been using Win8 since it released and only issue is, not every laptop/desktops have touchscreens. I would have liked an installation wizard feature to determine if a touchscreen exists or not. then if not, default to either the desktop or let the user choose what UI to boot to.

maybe a minor nit pick but for me a logical one. I'm using the desktop to Modern UI about 98%Desktop to 2%Modern UI due to boredom or issue finding an app

#7 OP BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 26 November 2012 - 17:27

been using Win8 since it released and only issue is, not every laptop/desktops have touchscreens. I would have liked an installation wizard feature to determine if a touchscreen exists or not. then if not, default to either the desktop or let the user choose what UI to boot to.

maybe a minor nit pick but for me a logical one. I'm using the desktop to Modern UI about 98%Desktop to 2%Modern UI due to boredom or issue finding an app


That would be nice for the people who want it. I have gotten use to using the modern UI on a non touch screen. My complaint is that I do not want all of the desktop program shortcuts on the metro screen. We can remove them but then I forget the name of the shortcut. Visual studio is an example with lots of shortcuts.

#8 MorganX

MorganX

    MegaZilla™

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 16-June 04
  • Location: Midwest USA
  • OS: Digita Storm Bolt, Windows 8.1 x64 Pro w/Media Center Pack, Server 2k12 - Core i7 3770K/16GB DDR3/OCZ Vector 256GB/Gigabyte GTX 760
  • Phone: HTC One 64GB

Posted 26 November 2012 - 18:23

2. This happens on all of my computers with Windows 8 and never occurred with Windows 7. MorganX has the same problem so I know I am not alone.


I think I saw you mention VMware. This could be the source of your issue. I would disable all virtual network adapters and see if that resolves your issue. If it does, go to Network Connections, Advanced menu (press Alt key), Advanced Settings, Adapters and Bindings, and under connections make sure the first connection listed is your Internet connection. If it is not, highlight it and move it to the top of the priority list.

Never mind, that was someone else on Neowin with hyperlink problem, not you, though it's still worth a look.

#9 OP BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 26 November 2012 - 21:52

3. I visited Neowin at work on Windows 7 and there were icons randomly missing too. I am starting to think this is not a problem with my PC and maybe Neowin. Without anyone mentioning this happening I will never know for sure.

#10 davjacobs

davjacobs

    Neowinian

  • Joined: 25-March 12

Posted 27 November 2012 - 16:49

Question -
Windows 8 metro style apps keep force closing. While using the app or if the app is running in the background. My pc specs are :
RAM 3 Gb
Processor 2.27 GHz
Any fixes perhaps? Anyone else facing similar problems?

#11 OP BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 28 November 2012 - 01:51

Question -
Windows 8 metro style apps keep force closing. While using the app or if the app is running in the background. My pc specs are :
RAM 3 Gb
Processor 2.27 GHz
Any fixes perhaps? Anyone else facing similar problems?


I don't have this problem. Windows 8 by design will close apps if it needs more memory. Surface RT only has 2 GB so I wouldn't think that is your problem unless something has taken up a lot of your memory. Are you doing anything memory intensive.

I found this link where Kaspersky anti virus was the problem.
http://social.techne...c5-0a2aada20f60

Have you checked System and Application logs in the event viewer to see if there is anything that could be the problem?

#12 Shane Nokes

Shane Nokes

    Neowinian Senior

  • Joined: 29-July 12

Posted 28 November 2012 - 06:12

Question -
Windows 8 metro style apps keep force closing. While using the app or if the app is running in the background. My pc specs are :
RAM 3 Gb
Processor 2.27 GHz
Any fixes perhaps? Anyone else facing similar problems?


Huh...that's not really a list of specs.

Plus it is really best to start your own thread. Hijacking another posters thread in order to solve your own problem is considered pretty rude. :(

#13 OP BillyJack

BillyJack

    Neowinian

  • Joined: 20-December 05
  • Location: Florida, United States

Posted 03 December 2012 - 06:03

3. and 4.

I took xendrome's advice and played around with my video card drivers. I have 4870x2 which AMD is not going to support any more. Their latest driver for Windows 8 runs my GPU's in 3D mode and they get hot really quick unless I turn up the fans. That is unacceptable but I still tried it and tried other version of drivers and all of them did not fix the problem. After looking around I discovered the problem is driver related with the ATI drivers and occur when Hyper-V is on. I need it on to develop for WP7 to use the emulator. I finally decided to use the 11.11 AMD drivers and turn off Hyper-V and I will develop on the phone itself. So for those having similar problems check out Hyper-V.

#14 MisH88

MisH88

    Resident One Post Wonder

  • Joined: 04-December 12

Posted 04 December 2012 - 01:39

hi..
I'm new here and just using windows 8. I would like to ask, why i can't play video on youtube or video from any website? Just audio but no video.. Can u guys give me some advice to fix it.

tq :)

#15 Shane Nokes

Shane Nokes

    Neowinian Senior

  • Joined: 29-July 12

Posted 04 December 2012 - 01:41

Hello. Please start your own thread. :)