Jump to content
  • 0

Question

Posted

Hello,

Me and a friend made a website for my families holiday apartment ([url="http://www.stleonard.info"]www.stleonard.info[/url])

The background ( a photo ) should be remaining still, while a banner at the top should scroll with the rest of the page....
if your using chrome, or any other browser then you will see that this works...

IE10 however, you will notice that the background and the overlay at the top with the text and flag banner remains locked also and does not scroll with the page...

here is the css code:
[CODE]
body
{
font-family: Verdana;
background-image:url(../images/banner.png), url(../images/bg.jpg);
background-repeat:no-repeat;
background-size: auto auto, 100% auto;
background-position:50% 20px,50% 0%;
background-attachment:scroll, fixed;
margin: 0px 0px;
padding: 0px;
text-align: center;
color: #043f7c;
}

[/CODE]

Is there a line of code needs to replace the background-attachment attribute? if this changes wont it mess up all the other browsers?
if anyone knows the answer to this - it would be most appreciated..

Thanks

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

  • 0

Posted

anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

everything scroll just fine on both firefox and ie10 for me, http://imgur.com/3KGdJ

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

Its working fine for me as well, can you show us screencast of problem you are facing. Scrolling is fine for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

my problem:

[attachment=324782:scroll.png]

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

Are you aware this will not work in IE8 and below?

Although i think it's fine for every other browser and version so may not be an issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

[quote name='LexL' timestamp='1357902483' post='595447144']
my problem:
~Snipped~
[/quote]

It is working as expected, on my IE10, it does not do the behaviour you showed me as a issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

hmm, odd as it did work in ie9 and 8 - since upgrading to ie10 - now it fails to work.

I have also tried to change the background-attachment - to either scroll or fixed - and that does work. only one or the other - not both?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

Do you have compatibility mode enabled?
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

Are you using the Windows 8 IE10 or the Windows 7 version which is not finished yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

This is happening on Win8 IE10, and when in compatibility mode the background doesn't show at all...


[attachment=324798:scroll2.png]

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted

[quote name='LexL' timestamp='1357915365' post='595447492']
This is happening on Win8 IE10, and when in compatibility mode the background doesn't show at all...


[attachment=324798:scroll2.png]
[/quote]
compatibility mode means it uses IE7 engine so that would indeed look very bad...
tried the IE edge meta tag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.