Jump to content



Photo

Sim city 2013 beta.


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1 Dane

Dane

    Neowinian Senior

  • Joined: 07-May 03
  • Location: PA, USA

Posted 26 January 2013 - 15:54

Who's played the beta and what do they think? I can only play it late tonight.


#2 +TruckWEB

TruckWEB

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 27-December 01
  • Location: Quebec, Canada

Posted 26 January 2013 - 18:09

The one hour limit sucks and there is almost no content. Most of the building are not available in this beta. But in one hour, I was able to build a small city and making money. Had a fire and police station, clinic, school.

Much easier to play than say, SimCity 4000. Allot better than Societies.

#3 Hurmoth

Hurmoth

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 09-March 03
  • Location: Virginia

Posted 26 January 2013 - 18:18

I really want to try this game, but I've heard so many negative things about EA that I avoid them like the plague. Not here to bash the game, but I don't want to spend $60 on a game for EA to decide a year or two down the road that they're going to shut down the servers, especially if the game turns out to be unpopular.

#4 Earthworm_Jim

Earthworm_Jim

    To the rescue !!!

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 20-November 01
  • Location: panacea

Posted 26 January 2013 - 18:38

I really want to try this game, but I've heard so many negative things about EA that I avoid them like the plague. Not here to bash the game, but I don't want to spend $60 on a game for EA to decide a year or two down the road that they're going to shut down the servers, especially if the game turns out to be unpopular.


by that logic no single player game that can be finished in a day is worth ANYTHING

#5 Crisp

Crisp

    To infinity and beyond

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 06-May 10
  • Location: 127.0.0.1

Posted 26 January 2013 - 18:43

I really want to try this game, but I've heard so many negative things about EA that I avoid them like the plague. Not here to bash the game, but I don't want to spend $60 on a game for EA to decide a year or two down the road that they're going to shut down the servers, especially if the game turns out to be unpopular.


Tip, don't buy from Origin... it's a rip off! Origin has SimCity priced for pre-order @ £65 here in the UK, while Amazon has the exact same copy, which you redeem on Origin for £30.

Lol EA.

I'm also sure play-sc will have it up just after release for a big discount, as they usually do with EA games.

From what I've seen so far of gameplay, the game itself is dumbed down. I'm personally going to wait on this one, might pirate it first and if I like it I'll buy it.

#6 PGHammer

PGHammer

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 31-August 03
  • Location: Accokeek, MD
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center x64

Posted 26 January 2013 - 19:15

Tip, don't buy from Origin... it's a rip off! Origin has SimCity priced for pre-order @ £65 here in the UK, while Amazon has the exact same copy, which you redeem on Origin for £30.

Lol EA.

I'm also sure play-sc will have it up just after release for a big discount, as they usually do with EA games.

From what I've seen so far of gameplay, the game itself is dumbed down. I'm personally going to wait on this one, might pirate it first and if I like it I'll buy it.

Also, what one-hour limit?

The FAQ plainly states NO limit at all. You may have been limited on Friday since the distribution to testers just kicked off that day (Friday was, after all, Day One).
Today is Day Two, and more testers (including Yours Truly) got our redeem codes - mine is installing as I type this. I'll be sharing what I can in a later post.

#7 ManMountain

ManMountain

    Neowinian

  • Joined: 01-November 01
  • Location: Scotland
  • OS: Windows 8.1 Pro MC x64
  • Phone: LG Nexus 5

Posted 26 January 2013 - 19:28

You are only permitted 1 hour construction time, after which your city resets and you have to begin again.

Crisp - I think I need stronger glasses but on Origin, SimCity Limited is £44.99 and on Amazon it's £34.99. But the Digital Deluxe version is an eye watering £64.99 on Origin only, I can't find that on Amazon.

Haven't had the time but my daughter has played the beta and enjoyed it but what's putting me off buying it is the always on DRM.

#8 Salutary7

Salutary7

    Neowinian

  • Joined: 05-March 12

Posted 26 January 2013 - 20:15

I played and would say the biggest problem is that there's no challenge. For the most part, you add roads and zoning and quickly begin filling up the map. As the city grows, you throw in some other buildings (usually the game indicates which ones you should build). It doesn't seem to matter if you play poorly, since it's not hard to have a profitable city.

#9 Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi

    "You were the chosen one!"

  • Joined: 11-November 02
  • Location: West-Central Texas

Posted 26 January 2013 - 20:32

missed out on the beta sign up....been working, so I missed out. :(

#10 MillionVoltss

MillionVoltss

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 21-May 04

Posted 26 January 2013 - 20:33

' Play Is Blocked At This Time '

#11 Crisp

Crisp

    To infinity and beyond

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 06-May 10
  • Location: 127.0.0.1

Posted 26 January 2013 - 20:52

' Play Is Blocked At This Time '


EA

#12 SMELTN

SMELTN

    Neowinian Senior

  • Joined: 23-July 05
  • Location: Alabama
  • OS: Windows 7 Ultimate, 2012 Macbook Pro, CR-48 Chromebook from Google
  • Phone: iPhone 5s

Posted 26 January 2013 - 21:01

I just seen the email that I was invited to closed beta and downloaded.. Will try this out

#13 TheExperiment

TheExperiment

    Reality Bomb

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 11-October 03
  • Location: Everywhere
  • OS: 8.1 x64

Posted 26 January 2013 - 22:59

I played through it. It's pretty decent for a demo (which is probably all this is anyway with all the 'not available in beta' bits.)

Definitely getting the final ver.

#14 OP Dane

Dane

    Neowinian Senior

  • Joined: 07-May 03
  • Location: PA, USA

Posted 26 January 2013 - 23:02

I just installed it, it says it put in into low because "depisite my graphics card being newer then what it needs, it will be slow"


well that is going to annoy me if I cant play it nicely. Next year with a new PC i wont have problems.

#15 PGHammer

PGHammer

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 31-August 03
  • Location: Accokeek, MD
  • OS: Windows 8 Pro with Media Center x64

Posted 26 January 2013 - 23:23

I just installed it, it says it put in into low because "depisite my graphics card being newer then what it needs, it will be slow"


well that is going to annoy me if I cant play it nicely. Next year with a new PC i wont have problems.


I got the same heads-up; however, I jacked the settings up from 1024x768 and medium-low to 1280x720 and all-medium and had no graphical problems (AMD HD5450 with the Catalyst 13.2 beta drivers).

Unless you have a portable PC, there are several GPU options to yank things up to maximize both this game *and* Crysis 3 - my favorite GPUs in this category are HD7850 2 GB (AMD) or GTX650 Ti 2 GB (nVidia), as neither requires more than a single 6-pin power connector in most cases OR costs even $200USD (online or even retail in most cases).