Jump to content



Photo

Firefox not displaying webpages

firefox

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 cbrookhart

cbrookhart

    Neowinian

  • Joined: 07-February 06
  • Location: Miramar, FL

Posted 22 February 2013 - 12:44

I'm using Firefox 11 on my Windows 7 laptop. I know that Firefox 11 isn't the most recent version of Firefox, but I'm using it for compatibility with remote connection software.

The error message showing up is: "Firefox cannot establish a connection to the server." For example, I tried to login to neowin and got this message. When I accessed neowin using IE, it worked. I tried several other pages, all with the same result.

With IE10 constantly reporting I am not connected to a network and with Firefox not loading webpages, I essentially have no Internet access on my laptop. I've checked the obvious as far as making sure that the WiFi on the laptop didn't get turned off and I checked my router and making sure the modem was online.


#2 spikey_richie

spikey_richie

    There's no place like 127.0.0.1

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 02-February 05
  • Location: Nuneaton, UK
  • OS: Windows 8.1 Pro 64-bit
  • Phone: Sony Xperia Z1

Posted 22 February 2013 - 12:54

Has FF got a proxy/no proxy set whereas IE has no proxy/proxy set?

#3 OP cbrookhart

cbrookhart

    Neowinian

  • Joined: 07-February 06
  • Location: Miramar, FL

Posted 22 February 2013 - 18:34

There is no proxy connection for either browser.

The way I am having to browse the Internet now is to reload every page on average of 3-4 times.

Is there a failure of the internal wireless card in the computer? Is there malware that could be interfering with the connection to websites? The problem with Firefox just started and as far as IE, it started shortly after upgrading to IE 10.

#4 Detection

Detection

    Detecting stuff...

  • Joined: 30-October 10
  • Location: UK
  • OS: 7 SP1 x64

Posted 22 February 2013 - 18:38

What do you have your Wireless Adapter TCP/IP v4 settings at ?

You have DHCP enabled and made sure its working on the router, or do you have a Static IP and Correct Gateway / DNS set up ?

#5 1941

1941

    Banned

  • Joined: 17-July 06

Posted 22 February 2013 - 18:38

Firefox 19 was released the other day. I would try a later updated release. Many things have changed since 11 was release both web content and in Firefox.

#6 OP cbrookhart

cbrookhart

    Neowinian

  • Joined: 07-February 06
  • Location: Miramar, FL

Posted 25 February 2013 - 19:58

I changed the DNS settings back to automatic and I changed the channel on the router.

I'm still having problems getting pages to load in Firefox -- a message appears stating that the server can't be found.

Within the router configuration page, I clicked the button to search for firmware updates, but none could be found. I haven't downloaded any firmware udpates since getting the router so I don't know what version I have to then determine if there is a new version available. The router is several years old, so I wonder if this problem as well as the problem i posted about IE stating I am not connected to a network can be resolved by gettig a new router.



Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!