Jump to content



Photo

Why is GMail so slow?


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 BoDEAN

BoDEAN

    REDHead

  • Joined: 04-May 04
  • Location: Chicago, IL
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Iphone

Posted 06 August 2013 - 20:56

Every time I try to open an email, it sits at Loading.... for minutes on end, then I get  "Error

Some Gmail features have failed to load due to an Internet connectivity problem. If this problem persists, try reloading the page, or using the basic HTML version."

 

.  Running 50mb/s internet connection.  This a known issue with gmail? Any fixes?  Thanks




#2 Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1u1

Posted 06 August 2013 - 20:57

never noticed it running slow for me. the little loading screen it gives you only pops up long enough for me to notice its there and then its gone again.



#3 Hum

Hum

    totally wAcKed

  • Tech Issues Solved: 10
  • Joined: 05-October 03
  • Location: Odder Space
  • OS: Windows XP, 7

Posted 06 August 2013 - 20:58

Too many users ?

 

Servers down for maintenance ?

 

Try a different browser ?



#4 ZakO

ZakO

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 21-September 07
  • Location: Finland

Posted 06 August 2013 - 20:59

What browser/version are you using? The only time I encountered a problem with slow-loading Gmail was when I was using Firefox + Firebug (with debugging auto-enabled), otherwise it loads in < 1 second for me usually.

#5 Max Norris

Max Norris

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 20
  • Joined: 20-February 11
  • OS: Windows 7/8.1, BSD Unix, Arch Linux
  • Phone: HTC One (Home) Lumia 1020 (Work)

Posted 06 August 2013 - 21:08

No issues here from the midwestern US, Firefox 23 plus an army of addons, near instant to load and jump around the mailbox.

Any addons causing problems?

#6 OP BoDEAN

BoDEAN

    REDHead

  • Joined: 04-May 04
  • Location: Chicago, IL
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Iphone

Posted 06 August 2013 - 21:09

Using Chrome Version 28.0.1500.95 m



#7 mkeallison

mkeallison

    Neowinian

  • Joined: 23-July 13
  • Location: London, UK.
  • OS: Windows Phone
  • Phone: Lumia 620, Lumia 720

Posted 06 August 2013 - 21:10

There's a simple solution, use outlook ;) .

Seriously though, mine works as normal



#8 OP BoDEAN

BoDEAN

    REDHead

  • Joined: 04-May 04
  • Location: Chicago, IL
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Iphone

Posted 06 August 2013 - 21:34

Weird



#9 Tigurinn

Tigurinn

    Neowinian

  • Joined: 04-March 13

Posted 06 August 2013 - 21:41

I hate the loading screen

 

But it works for me like normal, after logging in it boots up the friggin' loading screen and after a few seconds I'm in my inbox



#10 Anibal P

Anibal P

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 11-June 02
  • Location: Waterbury CT
  • OS: Win 8.1
  • Phone: Android

Posted 06 August 2013 - 22:07

The error message says it all, you are having some form of connectivity issues, have you actually tested your connection?

 

Go to SpeedTest.net, make sure you are actually getting the listed speeds

Go to pingtest.net make sure you get at least a B grade there

 

I was having similar issues, turned out my ethernet cord is starting to go bad, is of an undetermined age and has been tripped over a few times, switched to wireless for the time being



#11 trek

trek

    7 / X

  • Joined: 11-August 02
  • Location: Vancouver, Canada

Posted 07 August 2013 - 03:03

Using foreign DNS to spoof your location?



#12 etctips

etctips

    Neowinian

  • Joined: 08-August 13
  • OS: Windows 7

Posted 08 August 2013 - 17:33

If your Internet's speed is fine, you should clear your browser's cache and remove gmail cookies. I experienced this problem couple of times in Firefox and I fixed it by doing the steps i mentioned earlier.