Jump to content

13 posts in this topic

Posted

I cannot get any ATI Radeon X1300 drivers / Catalyst Control Centre versions to work with Windows 8 CP x64...any help you guys can offer to get it sorted? I'm using a Dell Dimension 9200 from 2007.

Thanks in advance :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hello:
I have a computer with a radeon X1300 and since Windows 7 i used the 10.2 Catalyst legacy drivers for Windows Vista. They aren
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have X1350 card and I use the drivers for Windows 7 x64. They work perfectly for me.

You can download drivers for your card from Microsoft here:

http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/home.aspx
(IE only)
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I'm using Windows 8 CP on a Dell Inspiron 6400 with an ATI Mobility Radeon X1300. I installed ATI Catalyst 7.5 after modding the drivers with [url=http://www.hardwareheaven.com/modtool.php]Mobility Modder[/url].

[url=http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1649]ATI Catalyst 7.5 for Windows Vista 32-bit[/url]
[url=http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1650]ATI Catalyst 7.5 for Windows Vista 64-bit[/url]

I hope this works for you.

Edit: Looks like I'm wrong. For the mobility version I couldn't get any version higher than 7.5 to work.
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Thanks for taking the time to reply Gents - I feel proud to know I can ask Neowin members for help and assistance is offered really quickly :D

Thanks again :woot:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

@lcg
I'm in the same situation. Same PC : Dell Inspiron 6400 with ATI Radeon X1300 Mobility and Windows 8 CP can't detect this video card.
Could find a solution or a work around ? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='dantiags' timestamp='1347892122' post='595183059']
I

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Happy to report my experience based on your suggestions:

System: Win 8 32-bit, Inspiron E1505, with Radeon Mobility X1300

At first, I could not run Mobility Modder on Win8, so moved over to a Win7 machine. Modded the Catalyst 7.5 Drivers from the package "7-5_vista32_dd_ccc_enu_46757". After that just went to Device Manager, Display Adaptor -> Upgrade Drivers -> Browse -> Let Me Pick -> Have Disk and selected the .INF file. It instantly recognized Mobility x1300 and ONLY this driver (not an entire list of irrelevant drivers). Installation required disabling UAC and allowing unsigned drivers.

Bumped me up to 1680 x 1050 Resolution. Whew, looks much better. Thanks for all the tips!
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[font=arial,helvetica,sans-serif]Hi [url="http://www.neowin.net/forum/user/476440-hart-nadav-feuer/"]Hart Nadav Feuer[/url],[/font]

[font=arial,helvetica,sans-serif]I also have a ATI Radeon X1300pro (silent)[/font]

[font=arial,helvetica,sans-serif]Could you are anyone else place a link with the modded Catalyst 7.5 drivers from the package? I don't have a win7 machine, just win8. Also, I'm not a pro, like you guys.[/font]

[font=arial,helvetica,sans-serif]I bought a new dvb-t card, because I thougt my old one was broken...But now I realise....It's due to win8[/font]

[font="Segoe UI, Segoe, Helvetica, Arial, FreeSans, sans-serif"][size="3"][color="#000000"]Many thanks for your work. Very much appreciated![/color][/size][/font]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I modified the driver of an installer with the characteristics of X1300-1500.
You can find it here: http://www.alaricvs.it/ATI_Radeon_X1300-1500.zip
First, though, you have to uninstall all existing display drivers.

Tell me if it works

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='lcg' timestamp='1347894081' post='595183137']


Yes, I solved this problem the other day with an ATI Mobility Radeon X1300 and Windows 8 x64.

Here is how to do it:

1. Download [url="http://downloads.guru3d.com/ATI-Catalyst-9.3-WHQL-Vista-%7C-Windows-7-64-bit-download-2213.html"]ATI Catalyst 9.3[/url] and extract the installation files.

2. Modify the drivers using [url="http://www.hardwareheaven.com/modtool.php"]Mobility Modder[/url] (the tool doesn't seem to work on Windows 8, but it works on Windows 7).

3. [url="http://dhakshinamoorthy.wordpress.com/2012/05/14/installing-an-unsigned-driver-in-windows-8-x64/"]Disable driver signature enforcement[/url] and install the driver '9_3_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu\Driver\Packages\Drivers\Display\LH6A_INF\CH_76829.inf' in Device Manager, i.e. Update Driver Software... > Browse my computer for driver software > Let me pick from a group of device drivers on my computer > Have Disk.
[/quote]

I try the step belong you,but the final step cause a wrong dialog that said "there's a wrong hash in drive file,this is the wrong drive file has modified "
how to solve.thks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I cannot get any ATI Radeon X1300 drivers / Catalyst Control Centre versions to work with Windows 8 CP x64...any help you guys can offer to get it sorted? I'm using a Dell Dimension 9200 from 2007.

Thanks in advance :-)

I solve this driver problem after 3h. Here is the solution for instaling Ati Radeon x1300 driver for Windows 8 32:
1. Download catalyst_8-31-100_vista32_rtm
2. Set for downloaded file(catalyst_8-31-100_vista32_rtm) the compatibility mode for Vista(simple, not Service pack 1 or 2)
3. Instal and enjoy!

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.