Jump to content



fruity loops / sound card recording


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Guest_seanseany_*

Guest_seanseany_*
  • Joined: --

Posted 21 May 2012 - 18:11

Hi;
Got a silly question here but....

I have made a drum loop for a song and when i try to record it in fruity loops studio, i select the driver and all i get is feed back through my laptop ( kinda like a loud screeching sound ).yeah sure its a driver problem i know.

How can i just directly record whats playing on my laptop , with fruity loops playing the loop ? its going to be around 3 mins long and i want to record it directly from my laptop as an .mp3 so i can use it as a backing track.

I'm really not that bothered about doing it in fruity loops just need a quick and easy solution

Many thanks.


#2 Reacon

Reacon

    [VGW] Woohoo!

  • Joined: 12-May 08
  • Location: Katabatic
  • OS: Win 7 & Slackware

Posted 21 May 2012 - 18:23

File > Export > Mp3

#3 OP Guest_seanseany_*

Guest_seanseany_*
  • Joined: --

Posted 21 May 2012 - 18:27

wont that just give me a 3 second loop ? ( the length of the loop i have made ) want it to last 3 mins or am i doing something wrong. as i said when i try to record it i get feedback through my laptop speakers.

#4 Reacon

Reacon

    [VGW] Woohoo!

  • Joined: 12-May 08
  • Location: Katabatic
  • OS: Win 7 & Slackware

Posted 21 May 2012 - 18:30

You could put it in a player such as foobar2000, which will replay that 3 second clip gaplessly if you set it to repeat track, or you can open up the playlist window in FL and draw more.

#5 Hum

Hum

    totally wAcKed

  • Tech Issues Solved: 13
  • Joined: 05-October 03
  • Location: Odder Space
  • OS: Windows XP, 7

Posted 21 May 2012 - 18:31

^ Turn off mic ... ?

#6 exotoxic

exotoxic

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 04-April 04
  • Location: England

Posted 28 May 2012 - 19:25

Its a while since i used FL but... open the sequencer then select the loop and drag/copy&paste to required length.

#7 goodbytes

goodbytes

    Just below average Joe

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 07-May 04
  • Location: England

Posted 28 May 2012 - 19:56

Do you know what you are doing in FL Studio?

When you have your 'drum loop pattern' open the playlist - this is where you create the structure of your track, you can literally add as many instances of your pattern until it's as long as you need it to be:

http://www.image-lin...ml/playlist.htm

To export from the playlist and not the pattern you need to click the SONG button next to the play button. SONG plays from playlist and PATTERN obviously plays from the pattern your on:

http://www.image-lin.../menu_panel.htm

Let me know if you need anymore help.