Jump to content



Photo

Background repeats on x axis only


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Guth

Guth

    Alba Gu Bráth

  • Joined: 30-December 05
  • Location: Scotland
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: iPhone 5

Posted 09 December 2012 - 13:59

The background for the site (snow.png 200x200) is set to repeat on the x axis only on the CSS.
Therefore only the top 200px of the site has a background for me. the rest is just blue.

Seems like its missing repeat-y :) (or remove the repeat-x and the browser repeats on both automatically)

also, its like that no matter what BG I choose.


#2 MikeChipshop

MikeChipshop

    Miniman

  • Tech Issues Solved: 3
  • Joined: 02-October 06
  • Location: Scotland
  • OS: Win 8, Win 7, Vista, OSX, iOS, Android, WP8 and various Linux distro's
  • Phone: HTC 8X / Nexus 5

Posted 09 December 2012 - 14:07

I'm pretty sure it is supposed to be like that for the snow.

As for the other backgrounds, they all load fine here, Windows 8, Chrome, Firefox, Opera and IE10.

#3 +jamesyfx

jamesyfx

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 04-February 06
  • Location: Manchester, UK
  • OS: OS X 10.9 / Windows 8.1
  • Phone: Nexus 5

Posted 09 December 2012 - 14:13

That's how it's supposed to be. It would look tacky if it repeated indefinitely. :o

#4 OP Guth

Guth

    Alba Gu Bráth

  • Joined: 30-December 05
  • Location: Scotland
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: iPhone 5

Posted 09 December 2012 - 14:20

I'm pretty sure it is supposed to be like that for the snow.

As for the other backgrounds, they all load fine here, Windows 8, Chrome, Firefox, Opera and IE10.

they all do it for me? Each BG is a strip across the top

That's how it's supposed to be. It would look tacky if it repeated indefinitely. :o

True, the snow one does looks good just at the top and it fades out to transparent at the bottom. The others shouldn't thought I don't think

bg.png

edit: they all fill the full screen for me on the news page, but not on the forum. Guessing its some overlap of code between the new snow BG which doesn't repeat and the old full ones which should.

#5 nyolc8

nyolc8

    Neowinian

  • Joined: 25-May 07
  • Location: Budapest, Hungary
  • OS: OSX Mavericks 10.9.3, Windows 8.1 Pro WMC
  • Phone: Nokia Lumia 520

Posted 09 December 2012 - 14:34

The ad has a 100% width box which covers the snow for me. I only see the bottom of it.
Pic:
hdfhfd.png
This happens in all of my browsers (Chrome, IE10, Safari)

#6 Detection

Detection

    Detecting stuff...

  • Joined: 30-October 10
  • Location: UK
  • OS: 7 SP1 x64

Posted 09 December 2012 - 14:37

How do I change to snow?

Only tiles I see are the normal ones

#7 remixedcat

remixedcat

    meow!

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 28-December 10
  • Location: Vmware ESXi and Hyper-V happy clouds
  • OS: Windows Server 2012 R2
  • Phone: I use telepathy and cat meows to communicate

Posted 09 December 2012 - 14:39

same I don't have the snow one

#8 MikeChipshop

MikeChipshop

    Miniman

  • Tech Issues Solved: 3
  • Joined: 02-October 06
  • Location: Scotland
  • OS: Win 8, Win 7, Vista, OSX, iOS, Android, WP8 and various Linux distro's
  • Phone: HTC 8X / Nexus 5

Posted 09 December 2012 - 14:47

How do I change to snow?

Only tiles I see are the normal ones


Select default.

they all do it for me? Each BG is a strip across the top

True, the snow one does looks good just at the top and it fades out to transparent at the bottom. The others shouldn't thought I don't think

bg.png

edit: they all fill the full screen for me on the news page, but not on the forum. Guessing its some overlap of code between the new snow BG which doesn't repeat and the old full ones which should.


I don't actually get any background on the forum at all.

The ad has a 100% width box which covers the snow for me. I only see the bottom of it.


Same here. Ad obscures everything else. :(

Actually... it doesn't look that bad if it repeats both ways. Still prefer 'Y' only though.

Attached Images

  • snow.jpg


#9 OP Guth

Guth

    Alba Gu Bráth

  • Joined: 30-December 05
  • Location: Scotland
  • OS: Windows 8 Pro
  • Phone: iPhone 5

Posted 09 December 2012 - 16:15

Same here. Ad obscures everything else. :(

Actually... it doesn't look that bad if it repeats both ways. Still prefer 'Y' only though.

I'll admit that I use adblock and that's probably why only I have noticed this. since the ad will cover it for anyone else who doesnt. (Didn't even know there was an ad there!)
also, I set the BG to repeat on the Y axis and thought it looked good with the snow, that how I almost failed with my first post :laugh:
however, I do still see it on the forum with any BG so there is a problem. Was a big "phew" when I noticed that :)