Jump to content



Photo

Gateway mfatxnin es2 300 cel Elusive Drivers


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 SirBip

SirBip

    Neowinian

  • Joined: 05-July 13

Posted 05 July 2013 - 19:46

I have just installed a fresh copy of winxp on a Gateway mfatxnin es2 300 Cel machine and found out that it wants drivers that winxp disk does not have.  The Lan, Video and Sound drivers are incorrect and wont work.  Because of the missing lan driver it’s a pain not being able to go online with this machine and download driver utility install programs.  If anyone can find this elusive motherboards drivers for me, it would be most appreciated.  I have checked with Gateway, as well as MPC..(A company who bought out the old gateway update files and then went bankrupt).  I have Googled with no luck also.. Thanks for any help or info..




#2 +Mindovermaster

Mindovermaster

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 8
  • Joined: 25-January 07
  • Location: /USA/Wisconsin/
  • OS: #!Crunchbang Debian
  • Phone: HTC ONE V

Posted 05 July 2013 - 20:06

Is it a 200 or 300? Your title and subject say different.



#3 OP SirBip

SirBip

    Neowinian

  • Joined: 05-July 13

Posted 05 July 2013 - 20:08

Thanks for pointing out that very significant typo..:) Its a 300..(edited now hopefully)



#4 +Mindovermaster

Mindovermaster

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 8
  • Joined: 25-January 07
  • Location: /USA/Wisconsin/
  • OS: #!Crunchbang Debian
  • Phone: HTC ONE V

Posted 05 July 2013 - 20:12

And you don't have any driver CD with it, I'm guessing?



#5 +warwagon

warwagon

    Only you can prevent forest fires.

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 30-November 01
  • Location: Iowa

Posted 05 July 2013 - 20:23

A guide to make the ultimate Ethernet card driver cd

http://www.neowin.ne...card-driver-cd/



#6 OP SirBip

SirBip

    Neowinian

  • Joined: 05-July 13

Posted 05 July 2013 - 20:30

No I don't have the original Install CD..:(   I will check out the link above and see if that helps.. 

Heres the Device Manager info on these files

 

Ethernet

PCI\VEN_8086&DEV_1039&SUBSYS_2009107B&REV_82\4&29817089&0&40F0

 

Video

PCI\VEN_8086&DEV_2562&SUBSYS_2009107B&REV_03\3&267A616A&0&10

 

Audio

PCI\VEN_8086&DEV_24C5&SUBSYS_2009107B&REV_02\3&267A616A&0&FD



#7 OP SirBip

SirBip

    Neowinian

  • Joined: 05-July 13

Posted 05 July 2013 - 21:20

Warwagon, you are da Man!  That link you dropped here worked out great for the lan.. now working on the video and sound, via the same link.. Thanks Bro



#8 +warwagon

warwagon

    Only you can prevent forest fires.

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 30-November 01
  • Location: Iowa

Posted 05 July 2013 - 22:43

Warwagon, you are da Man!  That link you dropped here worked out great for the lan.. now working on the video and sound, via the same link.. Thanks Bro

 

Your very welcome. For all XP installs and even some Vista / 7 installs that method has been invaluable.





Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!