Jump to content



Photo

Chromecast won't connect to network


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 +patseguin

patseguin

    Neowin Addict

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 21-May 02
  • Location: Buffalo, NY
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: iPhone 5s

Posted 05 August 2013 - 23:36

I just got my Chromecast today and my tablet find it OK but when I get to the phase to connect it my network, I get the error "Connection problem during Setup! Chromecast**** could no connect to *** - please check your wifi name". I have a Netgear R6300 router and every wireless device I own has no problem connecting to it. Anyone know if there is a known issue with my router?




#2 Anibal P

Anibal P

    Neowinian

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 11-June 02
  • Location: Waterbury CT
  • OS: Win 8.1
  • Phone: Android

Posted 05 August 2013 - 23:58

What kind of weird settings you put on the router? 

Gotta be some setting causing issues, or a bad Chromecast?



#3 OP +patseguin

patseguin

    Neowin Addict

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 21-May 02
  • Location: Buffalo, NY
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: iPhone 5s

Posted 06 August 2013 - 00:08

No "weird settings". I changed my tablet from my 5GHz band to 2GHz and now it works. I guess it doesn't work with 5GHz band routers.



#4 Am_I_Evil

Am_I_Evil

    Neowinian

  • Joined: 19-September 04
  • Location: Bayville, NY

Posted 06 August 2013 - 00:28

No "weird settings". I changed my tablet from my 5GHz band to 2GHz and now it works. I guess it doesn't work with 5GHz band routers.

 

Chromecast can only connect to a 2.4GHz network...



#5 OP +patseguin

patseguin

    Neowin Addict

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 21-May 02
  • Location: Buffalo, NY
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: iPhone 5s

Posted 06 August 2013 - 02:33

Chromecast can only connect to a 2.4GHz network...


Yep I found that out. Doesn't do surround sound either.

#6 +techbeck

techbeck

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 10
  • Joined: 20-January 05

Posted 06 August 2013 - 03:27

CC is kind of funny.  My one laptop would see the CC and when it tried to connect to configure it, would keep connecting/disconnecting.  Had to use a different laptop to set it up.



#7 SMELTN

SMELTN

    Neowinian Senior

  • Joined: 23-July 05
  • Location: Alabama
  • OS: Windows 7 Ultimate, 2012 Macbook Pro, CR-48 Chromebook from Google
  • Phone: iPhone 5s

Posted 06 August 2013 - 15:40

I had the same problem... Worked great from any wireless device on my network, but when I tried to connect to it from my desktop PC wouldn't work. I actually posted on XDA about it. 

 

http://forum.xda-dev...75#post44332675

 

I have a N600 router that it is plugged into. I couldn't get it to work for anything.. I even talked to NetGear tech support and they didn't even know a chromecast was. 

 

Finally the last thing I did was uninstalled my built in network card from Device Manager.. Rebooted and let windows reinstall the drivers and it fixed it.. I can now see it from my windows pc.  btw.. Its an Nvidia built in nic card



#8 granpa

granpa

    Resident One Post Wonder

  • Joined: 21-June 14

Posted 21 June 2014 - 18:13

I am having the same problem but it won't connect to my network / wifi hotspot on my cell phone, is there something else I need to do.  It goes through all the motions of connecting right down to me seeing the code on my tv screen but I get the message that it cannot connect to my network and for me to check my network