Jump to content



Photo

Applications open as black windows with Teamviewer

teamviewer windows 8

  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 7
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1

Posted 22 January 2014 - 18:32

I am running Team Viewer 9 on both the Client and the Host. The Host computer is Windows 8.1 and the Client is Windows 7 Pro.

 

When i open applications i just get a Black windows with borders. This happens with numerous applications but not all of them (i think it might be due to how each app is drawn) either way the two biggest ones that bother me are Visual Studios 2013 and Chrome. However the Battle.net launcher will load without issues.

 

I have attached a screen capture from TeamViewer of Visual Studios you can see the purple border however, you are unable to see the content of the screen. Also even though I have my wallpaper hidden for performance reasons, if i chose to show the wallpaper the content of the app is black not transparent to the wallpaper.

 

Any Ideas?

 

screenshot.png




#2 +riahc3

riahc3

    Neowin's most indecisive member

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 09-April 03
  • Location: Spain
  • OS: Windows 7
  • Phone: HTC Desire Z

Posted 22 January 2014 - 18:34

Hello,

I am running Team Viewer 9 on both the Client and the Host. The Host computer is Windows 8.1 and the Client is Windows 7 Pro.
 
When i open applications i just get a Black windows with borders. This happens with numerous applications but not all of them (i think it might be due to how each app is drawn) either way the two biggest ones that bother me are Visual Studios 2013 and Chrome. However the Battle.net launcher will load without issues.
 
I have attached a screen capture from TeamViewer of Visual Studios you can see the purple border however, you are unable to see the content of the screen. Also even though I have my wallpaper hidden for performance reasons, if i chose to show the wallpaper the content of the app is black not transparent to the wallpaper.
 
Any Ideas?
 
attachicon.gifscreenshot.png

Ive seen it too on Chrome. Might be a bug.

What video card do you have?

#3 OP Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 7
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1

Posted 22 January 2014 - 18:50

Hello,
Ive seen it too on Chrome. Might be a bug.

What video card do you have?

 

 

Host: GT650M (2 of them in SLI)

Client: Intel 3000 HD Graphics chipset (Core i5)



#4 +techbeck

techbeck

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 20-January 05

Posted 22 January 2014 - 18:58

Seen this happen using just VNC.  I had to edit VNC and adjust the display settings in the program.



#5 francescob

francescob

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 04-November 08

Posted 22 January 2014 - 19:04

Have you tried installing the TeamViewer monitor driver? It can be installed from the advanced settings or by triggering the install prompt by using the option to black out the remote display.



#6 OP Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 7
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1

Posted 22 January 2014 - 19:17

Have you tried installing the TeamViewer monitor driver? It can be installed from the advanced settings or by triggering the install prompt by using the option to black out the remote display.

 

Ok i found that and got it installed, and rebooted the host machine. It still has the same thing. 



#7 francescob

francescob

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 04-November 08

Posted 23 January 2014 - 00:36

Ok i found that and got it installed, and rebooted the host machine. It still has the same thing. 

Weird, that should have let Teamviewer read the images directly from the framebuffer. Have you tried updating the video card drivers?



#8 xendrome

xendrome

    In God We Trust; All Others We Monitor

  • Tech Issues Solved: 9
  • Joined: 05-December 01
  • OS: Windows 8.1 Pro x64

Posted 23 January 2014 - 00:38

I'd point towards also upgrading the video card drivers on the remote system.



#9 OP Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 7
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1

Posted 23 January 2014 - 13:12

Host: Graphics Driver Version GeForce 332.21 (1/07/14)

Client: Graphics Driver Version 8.15.10.2827 ( 08/10/2012 *according the Intel Driver Check, there are no newer versions for my hardware)



#10 +BudMan

BudMan

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 86
  • Joined: 04-July 02
  • Location: Schaumburg, IL
  • OS: Win7, Vista, 2k3, 2k8, XP, Linux, FreeBSD, OSX, etc. etc.

Posted 23 January 2014 - 13:34

For the HD 3000, where did you get that was the latest?

https://downloadcent...rivers&lang=eng

Date:
11/18/2013
15.28.20.64.3347 (9.17.10.3347) for Windows 7/8/8.1*.

#11 OP Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 7
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1

Posted 23 January 2014 - 13:38

For the HD 3000, where did you get that was the latest?

https://downloadcent...rivers&lang=eng

Date:
11/18/2013
15.28.20.64.3347 (9.17.10.3347) for Windows 7/8/8.1*.

 

I went to the Intel driver update thing and ran their scanning tool and it told me i had the latest version.

Also Dell only provides that driver for my model.

 

Either way i do not see how it can be a client side graphics issue when other applications run without issue and it is only certain apps that load like that. All the client has to do is render the image sent to it via TeamViewer its not actually rendering the applications.



#12 +BudMan

BudMan

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 86
  • Joined: 04-July 02
  • Location: Schaumburg, IL
  • OS: Win7, Vista, 2k3, 2k8, XP, Linux, FreeBSD, OSX, etc. etc.

Posted 23 January 2014 - 13:41

I have no idea to what your issue is, or if client or server side.. Just pointing out that I don't think that is the lastest driver for your card if its a HD 3000.

Simple going to the intel site and saying what card you have shows a much newer driver.

OEMs site never have current, btw..

edit: One of the reasons I hate when people state latest when you ask them what driver/bios they are running. Latest tells me nothing other than you don't know how to answer a question ;)

#13 +Brando212

Brando212

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 15-April 10
  • Location: Omaha, NE
  • OS: OS X Mavricks, Windows 7/8.1 Pro
  • Phone: Sony Xperia ZL, Nokia Lumia 925

Posted 23 January 2014 - 13:43

have you tried back peddling to TeamViewer 8 to see if it may be a bug in the new version?



#14 OP Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 7
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 8.1u1
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.1

Posted 23 January 2014 - 13:44

going through Intel's website i manually downloaded the 8.15.10.2993 update from 3/21/2013 i had to force it to install it kept telling me it was unsupported (until i ran it as admin even though i am a local admin)



#15 +Brando212

Brando212

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 15-April 10
  • Location: Omaha, NE
  • OS: OS X Mavricks, Windows 7/8.1 Pro
  • Phone: Sony Xperia ZL, Nokia Lumia 925

Posted 23 January 2014 - 13:47

going through Intel's website i manually downloaded the 8.15.10.2993 update from 3/21/2013 i had to force it to install it kept telling me it was unsupported (until i ran it as admin even though i am a local admin)

that's an older driver. the latest driver should be 10.18.10.3379 (never mind, scratch that version # that's for 4000 & up, budman has it right)





Click here to login or here to register to remove this ad, it's free!