26 posts in this topic

Posted

Leaving E3 2014: The beat goes on with our July update

By Major Nelson posted June 13, 2014 at 8:30 AM

externalimage?url=http%3A%2F%2Fimg.youtu

Hey folks

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Some people still complaining and wondering where features that are top in the uservoice site are.  The thing just went live not that long ago.  The July update has probably been in the works since mid-may I bet if not April.  The only way they can keep at this monthly update pace is to have started well in advance.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Liking game DVR clips is a nice feature, i'd like to let people know i watched their clips and enjoyed them

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

And MS, can we please fix the B button thing? Muscle memory! Amazed no one at Xbox thought of this. Repeatedly pressing B is to go back to the outermost layer of the UI, it is NOT for launching the last used app. Very annoying!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It's rolling out within the next few days

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

It's rolling out within the next few days

 

So wait, the July update is coming out before July?   *mind blown*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So wait, the July update is coming out before July?   *mind blown*

 

The preview is :p The update won't be public until July. We just create these topics as they announce them & leave it open until it's replaced by the next preview build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

the July preview began rolling out yesterday evening.

 

 

A system update is being released for you to preview beginning today, 6/19/2014, after 7:00pm PDT. Please note that this update will be available in waves, with the first wave beginning today, and the rest receiving it in the following days. 

HOW TO GET IT

  • If your console is in Instant-On mode, it will download and install the update and reboot to standby.
  • NOTE: Once the update is available, you can manually begin the update by navigating to Settings > System and selecting System Update(Note - since this is a staggered update, you may see "No update available" if you are in the second wave.
  • If your console hasn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

And MS, can we please fix the B button thing? Muscle memory! Amazed no one at Xbox thought of this. Repeatedly pressing B is to go back to the outermost layer of the UI, it is NOT for launching the last used app. Very annoying!

I agree, it's annoying having your last used game launch if accidentally pressing B! It's the only pet-hate of Xbox One of mine ATM!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is this what the update enables? If true, great feature.

Javascript is not enabled or refresh the page to view.

Click here to view the Tweet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is this what the update enables? If true, great feature.

nope. that's just an Amazon deal for a digital download for CoD Ghosts on Xbox 360 and Xbox One. $24.99 for both consoles, USA Only

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Is this what the update enables? If true, great feature.

 

Wrong tweet or..?

 

That's just an offer for CoD..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I think he means the digital bundle part which is something MS talked about a few days ago as something they're looking at adding as a option for users.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

nope. that's just an Amazon deal for a digital download for CoD Ghosts on Xbox 360 and Xbox One. $24.99 for both consoles, USA Only

Oh well. :)

I think he means the digital bundle part which is something MS talked about a few days ago as something they're looking at adding as a option for users.

Yup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I agree, it's annoying having your last used game launch if accidentally pressing B! It's the only pet-hate of Xbox One of mine ATM!

 

I do it all the time due to habit from 360, and hope MS correct it. B button should not be for that, it's just back to the OS/UI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So I held off posting as I thought it very well could  be my new receiver that was causing the issue, but I have definitely isolated the issue to the One itself.

 

So anyone else having major issues with their cable box coming through the One with this latest beta update?

I know one of the main points of this update was to improve connectivity of the HDMI connection for the Watch TV, but whatever they did has actually made it much worse on my end. I am constantly getting Lost signal to TV message. The video just freezes completely, and I also get a weird blinking of snow and black screen. I can now say it is definitely The One as I hooked up my Cable Box to its own separate HDMI input yesterday and no issues at all the entire day. Tried putting it back through the One and same issues instantly.

 

I really like this feature when it does work, but right now it is not usable. Anyone know if this is a known issue?

I know they list this as one of the potential setbacks of being part of the Beta program, but it was working not so good prior to the last update, the last update seemed to have fixed everything, but now this latest update has taken like 4 steps back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So I held off posting as I thought it very well could  be my new receiver that was causing the issue, but I have definitely isolated the issue to the One itself.

 

So anyone else having major issues with their cable box coming through the One with this latest beta update?

I know one of the main points of this update was to improve connectivity of the HDMI connection for the Watch TV, but whatever they did has actually made it much worse on my end. I am constantly getting Lost signal to TV message. The video just freezes completely, and I also get a weird blinking of snow and black screen. I can now say it is definitely The One as I hooked up my Cable Box to its own separate HDMI input yesterday and no issues at all the entire day. Tried putting it back through the One and same issues instantly.

 

I really like this feature when it does work, but right now it is not usable. Anyone know if this is a known issue?

I know they list this as one of the potential setbacks of being part of the Beta program, but it was working not so good prior to the last update, the last update seemed to have fixed everything, but now this latest update has taken like 4 steps back.

helps to know which provider and cable box you're using. I'm not familiar with cable companies in New Jersey.

 

I haven't had any problems with the Cisco 4642HD from Rogers Cable in Canada. well, other than the box being a slow POS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So I held off posting as I thought it very well could  be my new receiver that was causing the issue, but I have definitely isolated the issue to the One itself.

 

So anyone else having major issues with their cable box coming through the One with this latest beta update?

I know one of the main points of this update was to improve connectivity of the HDMI connection for the Watch TV, but whatever they did has actually made it much worse on my end. I am constantly getting Lost signal to TV message. The video just freezes completely, and I also get a weird blinking of snow and black screen. I can now say it is definitely The One as I hooked up my Cable Box to its own separate HDMI input yesterday and no issues at all the entire day. Tried putting it back through the One and same issues instantly.

 

I really like this feature when it does work, but right now it is not usable. Anyone know if this is a known issue?

I know they list this as one of the potential setbacks of being part of the Beta program, but it was working not so good prior to the last update, the last update seemed to have fixed everything, but now this latest update has taken like 4 steps back.

Sounds like you need to report this along with the details of your equipment to the appropriate beta reporting areas.

When it comes to any device working properly with each and every receiver/cable box/etc, it can be a needle in a haystack for the developer to find the cause of issues that crop up over time, especially when its not a universal issue, but something that may be specific to a single model of receiver for example.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sounds like you need to report this along with the details of your equipment to the appropriate beta reporting areas.

When it comes to any device working properly with each and every receiver/cable box/etc, it can be a needle in a haystack for the developer to find the cause of issues that crop up over time, especially when its not a universal issue, but something that may be specific to a single model of receiver for example.

Sorry, I cannot give them a pass on this just because of different hardware configurations at this point in time.

We are less than 4 months away from a year after launch.

I think we are pretty much past the point in time different hardware is some kind of valid excuse. Especially since it worked with very little issue prior to this latest update. Now not only do I have issues, they are major. To the point it is unusable.

 

It is also a pretty integral aspect of what they advertise as making the One the all in one entertainment device for your living room.

I just cannot get behind the frame of mind or thinking of "oh well, let's just sit back and accept the fact this stuff is difficult and there are bound to be issues," especially when it is the primary functionality I currently use my One for. If not for the fact of Watching Live TV through the One, it would barely be on.

 

So seriously, they need to get their act together and fast.

 

 

helps to know which provider and cable box you're using. I'm not familiar with cable companies in New Jersey.

 

I haven't had any problems with the Cisco 4642HD from Rogers Cable in Canada. well, other than the box being a slow POS

I have Verizon FIOS as my provider and a Motorola QIP6416-2.

With that said I did not expect anyone would be able to help me with my exact setup. I was simply asking if anyone else was having issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Sorry, I cannot give them a pass on this just because of different hardware configurations at this point in time.

We are less than 4 months away from a year after launch.

I think we are pretty much past the point in time different hardware is some kind of valid excuse. Especially since it worked with very little issue prior to this latest update. Now not only do I have issues, they are major. To the point it is unusable.

 

It is also a pretty integral aspect of what they advertise as making the One the all in one entertainment device for your living room.

I just cannot get behind the frame of mind or thinking of "oh well, let's just sit back and accept the fact this stuff is difficult and there are bound to be issues," especially when it is the primary functionality I currently use my One for. If not for the fact of Watching Live TV through the One, it would barely be on.

 

So seriously, they need to get their act together and fast.

Um, I never suggested giving them a pass. Maybe you should re-read my post first before pouncing. I think you mistook my explanation for how issues like this can crop up as 'defending' them. I was just talking about how this works behind the scene.

I suggested to you that you should report your issues wherever beta testers are suppose to report these things. Are you saying you refuse to do that? MS wants to fix problems if you are not aware and that is one reason they started the beta program in the first place. When problems like this come up, they have a pool of users to provide feedback and help them sort out the cause of the issue.

If you only use your X1 for TV, then I understand why you would be extra upset about issues that show up, its perfectly fair to feel that way. I mean, its a $500 TV viewer, it has to be flawless or its a huge waste. If I was in your place, I would be seriously considering alternatives after I saw what MS did to try to fix the issue I reported.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I have some issues with loss of signal and my current fix is to change to a SD channel then change back to a HD channel.

Rarely I have to fully reboot my One, but it does happen from time to time. If you use "instant on" try a full reboot of the system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

So did you guys share your issues with MS yet via the xbox beta support forums?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Any hints about the August update yet?  :p   I'm ready to see what they can add next.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.