Jump to content



Photo

things slowing way down again this morning

question

  • Please log in to reply
371 replies to this topic

#346 Detection

Detection

    Detecting stuff...

  • Joined: 30-October 10
  • Location: UK
  • OS: 7 SP1 x64

Posted 19 February 2013 - 16:49

Loading threads is running fine, but posting is taking forever for me today, hitting post and watching that little square pattern at the top right forever, 'saving post' shows at the bottom and sometimes never refreshes the page, although clicking back into the thread from New Content link shows that my post has worked


#347 corrosive23

corrosive23

    Neowinian

  • Joined: 01-February 02
  • Location: Tucson, AZ
  • OS: Windows 8.1 on Desktop, Xubuntu 13.10 on Laptop
  • Phone: Galaxy Note III

Posted 19 February 2013 - 17:01

This could be solved by migrating to vbulletin. Vbulleting can scale more then IPBoard can. Vbull powers Something Awfuls forums. They currently have (958am MST) have 6,820 registered users logged in. 173,599 users total. 3,157,920 total threads.
138,528,681 total posts. 3,143,336 archived threads. 79,580,687 archived posts. Ive jest to experience slowdowns or downtime with them.

#348 Detection

Detection

    Detecting stuff...

  • Joined: 30-October 10
  • Location: UK
  • OS: 7 SP1 x64

Posted 19 February 2013 - 17:07

This could be solved by migrating to vbulletin. Vbulleting can scale more then IPBoard can. Vbull powers Something Awfuls forums. They currently have (958am MST) have 6,820 registered users logged in. 173,599 users total. 3,157,920 total threads.
138,528,681 total posts. 3,143,336 archived threads. 79,580,687 archived posts. Ive jest to experience slowdowns or downtime with them.


I think there are too many customisations to this IPB to migrate to vBulletin, iirc it is even a big hassle upgrading to newer versions of IPB

#349 Growled

Growled

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-December 08
  • Location: USA

Posted 20 February 2013 - 02:13

I really haven't had any problems the last week or so. The hamsters must be well fed and ready to go.

#350 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 84
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 20 February 2013 - 08:19

This could be solved by migrating to vbulletin. Vbulleting can scale more then IPBoard can. Vbull powers Something Awfuls forums. They currently have (958am MST) have 6,820 registered users logged in. 173,599 users total. 3,157,920 total threads.
138,528,681 total posts. 3,143,336 archived threads. 79,580,687 archived posts. Ive jest to experience slowdowns or downtime with them.


Anything scales well if you throw enough hardware at it :p

#351 1941

1941

    Banned

  • Joined: 17-July 06

Posted 21 February 2013 - 17:07

Loading threads is running fine, but posting is taking forever for me today, hitting post and watching that little square pattern at the top right forever, 'saving post' shows at the bottom and sometimes never refreshes the page, although clicking back into the thread from New Content link shows that my post has worked


This is what is happening with me.

#352 Detection

Detection

    Detecting stuff...

  • Joined: 30-October 10
  • Location: UK
  • OS: 7 SP1 x64

Posted 21 February 2013 - 17:09

This is what is happening with me.


Yep, back to the same again today for me too, posting doesn't refresh a lot of the time, it just sits on 'saving post'

#353 Damien R.

Damien R.

    XXX

  • Joined: 20-July 02
  • Location: England
  • OS: Windows 8.1 x64
  • Phone: Samsung Galaxy

Posted 21 February 2013 - 17:36

The only post its taking a long time to post to is the "Random Pictures" thread but that could be because its so big

#354 1941

1941

    Banned

  • Joined: 17-July 06

Posted 21 February 2013 - 17:39

The only post its taking a long time to post to is the "Random Pictures" thread but that could be because its so big


No, it is in all threads Rappy.

#355 Damien R.

Damien R.

    XXX

  • Joined: 20-July 02
  • Location: England
  • OS: Windows 8.1 x64
  • Phone: Samsung Galaxy

Posted 21 February 2013 - 17:39

No, it is in all threads Rappy.


not for me :/ I replied here within a second

#356 1941

1941

    Banned

  • Joined: 17-July 06

Posted 21 February 2013 - 17:40

not for me :/ I replied here within a second


Me too now, but the first post I made here took awhile.

#357 OP +Brando212

Brando212

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 16
  • Joined: 15-April 10
  • Location: Omaha, NE
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Sony Xperia ZL, Nokia Lumia 925

Posted 21 February 2013 - 19:16

wow, now threads are suddenly taking forever to load :/

edit: and now things have sped back up again wtf

#358 Steven P.

Steven P.

    aka Neobond

  • Tech Issues Solved: 84
  • Joined: 09-July 01
  • Location: Neowin HQ

Posted 22 February 2013 - 11:17

I've asked Dave and Marcel if they can have a look.

#359 Hum

Hum

    totally wAcKed

  • Tech Issues Solved: 10
  • Joined: 05-October 03
  • Location: Odder Space
  • OS: Windows XP, 7

Posted 23 February 2013 - 16:38

^ Buy that supercomputer. ;)

#360 Growled

Growled

    Neowinian Senior

  • Tech Issues Solved: 1
  • Joined: 17-December 08
  • Location: USA

Posted 24 February 2013 - 01:41

The problem is we already have a super computer that runs Linux. If we used Windows for a proper server we wouldn't be having all these problems. :p