Jump to content



Photo

Anybody else see this in the Windows Phone 8.1 developer preview?

Answered Go to the full post

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 05 August 2014 - 17:37

Xbox Music, Cortana Outlook, Bing Weather, and third part apps in the developer preview don't work at all unless I'm hooked up to an internet connection... Is this by design and I just didn't get the memo?



Best Answer +primortal , 11 August 2014 - 19:58

Might want to take a look at this thread, http://forums.wpcent...ot-working.html

 

It appears it's a known issue with Samsung and WP 8.1+

Go to the full post



#2 Geoffrey B.

Geoffrey B.

    LittleNeutrino

  • Tech Issues Solved: 11
  • Joined: 25-July 05
  • Location: Ohio
  • OS: Windows 7 Ultimate
  • Phone: Nokia Lumia 928 WP8.10.14203.306

Posted 05 August 2014 - 17:54

Bing weather works for me so long as it has synced already. it will display the last information it had. Cortana cannot work without an internet connection as all of what she does is external. outlook works for me without issue showing me all the email that has already synced down. and I have not even opened the music app since the update as it is generally useless.



#3 elenarie

elenarie

    Newbie .NET / game dev

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 23-March 14
  • OS: Windows 8.1 Pro x64
  • Phone: Lumia 920 Yellow

Posted 05 August 2014 - 18:01

No idea why is that happening to you. Try restarting your phone. Apps should all work in offline mode.



#4 OP SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 05 August 2014 - 18:45

No idea why is that happening to you. Try restarting your phone. Apps should all work in offline mode.

Already tried that and messed with a ton of settings and nothing worked...



#5 zhangm

zhangm

    Just bitter.

  • Tech Issues Solved: 23
  • Joined: 21-August 02

Posted 05 August 2014 - 20:43

Thread moved from Microsoft (Windows) Discussion & Support to Windows Phone.

#6 CG-88

CG-88

    ||Modified||

  • Joined: 16-July 12
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 625

Posted 05 August 2014 - 21:05

That is so strange!

 

My cortana works for reminders etc with no internet, bing weather remains showing weather if it syncs before I leave my house and so does xbox music.

 

I would suggest rolling back to wp8 using nokia recovery and doing it again, something must have glithced



#7 +FiB3R

FiB3R

    "the sun is definitely rising on a new dawn!"

  • Tech Issues Solved: 6
  • Joined: 06-November 02
  • Location: SE London
  • OS: Windows 8.1 Enterprise
  • Phone: Lumia 930

Posted 05 August 2014 - 21:51

I would reinstall the individual apps, before going as far as a roll back.



#8 CG-88

CG-88

    ||Modified||

  • Joined: 16-July 12
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 625

Posted 06 August 2014 - 08:19

I would reinstall the individual apps, before going as far as a roll back.

 

good idea ha!

 

I suppose the only other option to do before a rollback would be a hard reset "from scratch" and not use a backup to see if that helps any.



#9 OP SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 06 August 2014 - 19:34

I don't think the Nokia rollback app is going to work on my Samsung unless I'm mistaken. Everthing else you guys mentioned I already tried. I wish I would of bothered to see if they were working before I threw the preview on (I just got the phone)...

#10 OP SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 07 August 2014 - 16:12

Anymore ideas?



#11 +primortal

primortal

    Why Does It Hurt!

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 18-October 01
  • Location: USA
  • OS: Windows 8
  • Phone: Nokia Lumia Icon (929)

Posted 07 August 2014 - 16:49

Which Samsung?

 

Have you installed all the post 8.1 updates and update 1?

 

I tried the apps you listed in Airplane mode and didn't have any issues.  Granted I'm using a Nokia Lumia Icon so it might be device specific.



#12 OP SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 11 August 2014 - 18:26

It's a Ativ S Neo and it made me download all the prior updates when I was first install the dev preview..

Which Samsung?

 

Have you installed all the post 8.1 updates and update 1?

 

I tried the apps you listed in Airplane mode and didn't have any issues.  Granted I'm using a Nokia Lumia Icon so it might be device specific.



#13 +primortal

primortal

    Why Does It Hurt!

  • Tech Issues Solved: 2
  • Joined: 18-October 01
  • Location: USA
  • OS: Windows 8
  • Phone: Nokia Lumia Icon (929)

Posted 11 August 2014 - 19:58   Best Answer

Might want to take a look at this thread, http://forums.wpcent...ot-working.html

 

It appears it's a known issue with Samsung and WP 8.1+



#14 OP SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 12 August 2014 - 21:06

That is a lot of information to go through haha. I've tried a few things there but sadly they didn't work... But thank you very much +primortal!

Might want to take a look at this thread, http://forums.wpcent...ot-working.html

 

It appears it's a known issue with Samsung and WP 8.1+



#15 OP SyntheticVirusZ

SyntheticVirusZ

    The one The only

  • Joined: 26-March 02
  • Location: Iowa City, IA
  • OS: Windows 10 Technical Preview
  • Phone: Samsung ATIV S Neo

Posted 12 August 2014 - 22:49

I finally got it to work! In a nut shell I had to restore the 8.0 ROM and poof everything works again. In theory I could get the 8.1 preview back on and it should be fine as long as I don't do a reset on it. But you know what, I'm good.