Jump to content

24 posts in this topic

Posted

Hi there! I have this awful bug in the built in Photos app (RTM) and I had it in CP and also in RP. I tried to find a solution, but the moderators at the offical MS forums gave those stupid answers like reinstall the app (did not work) or reinstall windows (this is a fresh install so it did not work). Did you experience this bug also? Could you fix it somehow?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Check the picture. It is duplicated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Are you saying that whenever you open a photo, you're seeing two of those photos in the Photos app? I haven't experienced that in any of the preview versions of Windows 8.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

3D perhaps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

What's the name of the app? I'll try to replicate it.

Also, where did that photo come from? Looks like it'd make a great wallpaper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[color=#222222]That

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Every widescreen photo opens up duplicated in the default Photos app in Windows 8. It isn't 3D, it's a bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Reinstall graphics drivers ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Tried it! No luck. By the way, it is a Thinkpad x200 (intel x4500)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

if you could post a video of the bug in action. seams a bit odd and i've never seen this happen before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Check if you have duplicated folders in Libraries.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Here is a very bad quality video [url="http://sdrv.ms/MXnDpz"]http://sdrv.ms/MXnDpz[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='drlacus' timestamp='1344167453' post='595061853']
Check the picture. It is duplicated.
[/quote]

Maybe Windows is fascinated with your photo so much that it wants to have copies :woot:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I registered just to say I have the same exact issue and I was really hoping that by the RTM that it'd be ironed out. For me, it's on an Intel Core 2 Duo (1.33GHz) CPU, with GM45 chipset/ GPU.

It doesn't seem to happen with any photos taken on my cell phone, but anything taken with my digital camera has this problem. I also have the problem with 2560x1440 wallpaper that I downloaded off the internet, so it's not just my camera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Today's Photos app update still doesn't fix this issue for me. I wish I knew what the cause was.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='drlacus' timestamp='1344173249' post='595062057']
Here is a very bad quality video [url="http://sdrv.ms/MXnDpz"]http://sdrv.ms/MXnDpz[/url]
[/quote]

Link doesn't work and I'm still fuzzy on the details, are you saying that when you open up a picture in the photos app that you get a duplicated picture right next to the original?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='Munroe' timestamp='1350229788' post='595246627']
Link doesn't work and I'm still fuzzy on the details, are you saying that when you open up a picture in the photos app that you get a duplicated picture right next to the original?
[/quote]

The left half of the image is duplicated over the right half of it.

In other words, this:
[img]http://i50.tinypic.com/xbzr5d.jpg[/img]

Becomes:

[img]http://i46.tinypic.com/25knc7p.jpg[/img]

It only happens with higher resolution images though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

For what it's worth, this doesn't happen on my Surface, so I guess it's GPU related or something along those lines.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I don't have this bug, but I do have a bug where the facebook photos feature straight-up doesn't work. It doesn't let you click the connect or cancel buttons at all when setting up the facebook connnect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='ViperAFK' timestamp='1351438120' post='595278925']
I don't have this bug, but I do have a bug where the facebook photos feature straight-up doesn't work. It doesn't let you click the connect or cancel buttons at all when setting up the facebook connnect.
[/quote]

I also don't have it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='drlacus' timestamp='1344167453' post='595061853']
Check the picture. It is duplicated.
[/quote]

Yes, I DO have this bug, since the Consumer Preview! I now use RTM and it's still there! The pictures are exactly as described... left half of the picture duplicated on the right side. It is definitely a bug, and certainly NOT 3D!
Another example of Microsoft releasing a product too soon.
This, by the way, happens of 2 different machines... a HP laptop and a Dell desktop! The 1st is new and the 2nd is old albiet with an up-to-date video card.
Regards,
Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

u sure its not linked to resolution restrictions in the app or possibly some data in the photo actually being wrong or your camerea storing data wrong? have u tried sending the exact same pictures to some one of us to see what happens? maybe your actual machine is at fault and it has nothing to do with the app? maybe the photo has corrupted?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

[quote name='DKAngel' timestamp='1353076113' post='595325012']
u sure its not linked to resolution restrictions in the app or possibly some data in the photo actually being wrong or your camerea storing data wrong? have u tried sending the exact same pictures to some one of us to see what happens? maybe your actual machine is at fault and it has nothing to do with the app? maybe the photo has corrupted?
[/quote]

Certainly in my case I can say absolutely that the pictures are fine in ANY other photo software; it's just in the Win8 app!
As to resolution, that should not present a problem in any app and if it does, it's a BUG!

As stated above, I have this problem on TWO different computers and, of course, the OP has the problem too... it's not down to faulty machines!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.