Jump to content



Photo

Photo App Issue

win8

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 firebelly

firebelly

    firebelly

  • Joined: 04-November 02
  • Location: Canada
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 920

Posted 28 October 2012 - 14:47

I have added the photos to the Pictures Library, all permissions have been set to Full Control and I am logged in as administrator.

Saying that, I have linked my Skydrive and the photos present in the Skydrive there can be seen in the photo app but the photos present in the Picture Library cannot be seen. The message I get is as follows

"We couldn't find any photos in here
To get started......"


Basically saying that I need to add the photos to the Picture Library

What can be done?

Here is what I have done till now,
  • Uninstalled the app, restarted the system, reinstalled the app, still nothing
  • Changed the location of the Picture Library, nothing

Help will be appreciated


#2 OP firebelly

firebelly

    firebelly

  • Joined: 04-November 02
  • Location: Canada
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 920

Posted 28 October 2012 - 23:15

151 views and no answer, come people :)

#3 Sam Freeman

Sam Freeman

    Resident One Post Wonder

  • Joined: 29-October 12

Posted 29 October 2012 - 07:13

Hey buddy,

I had this problem too today, and found this fourum, didnt find a solution anywhere but try this one as it seemed to work for me

open then close photos

Move all your picture files elsewhere

open then close photos

click under library tools manage, then manage library and change the directory to where you moved your pictures file

Open then click where your pictures are and they should start to appear

#4 OP firebelly

firebelly

    firebelly

  • Joined: 04-November 02
  • Location: Canada
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 920

Posted 30 October 2012 - 03:07

Didn't work, maybe I will wait till the weekend otherwise I will use the backup to reinstall everything. This is really annoying me

#5 Arkose

Arkose

    Neowinian

  • Joined: 29-April 09

Posted 30 October 2012 - 07:54

Didn't work, maybe I will wait till the weekend otherwise I will use the backup to reinstall everything. This is really annoying me

The Photos app settings are stored in the following location:

%localappdata%\Packages\microsoft.windowsphotos_8wekyb3d8bbwe

You can jump right to this location by entering that line in the Start Screen's search box or any folder's address bar.

Try deleting its contents to see if this fixes your problem.

#6 OP firebelly

firebelly

    firebelly

  • Joined: 04-November 02
  • Location: Canada
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 920

Posted 30 October 2012 - 16:11

Thanks,

Will do once I reach home

#7 OP firebelly

firebelly

    firebelly

  • Joined: 04-November 02
  • Location: Canada
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 920

Posted 30 October 2012 - 21:36

Didn't work.

I am starting to suspect that this have something to do with the Library itself and nothing else as I also installed another app called PhotoMonkey which links to the Picture Library and it is also having the same issue i.e. no photograph from my library can be seen

Any help will be appreciated

#8 Doli

Doli

    Goo ball

  • Joined: 28-October 04
  • Location: Tower of Goo Memorial Park and Recreation Center

Posted 30 October 2012 - 21:47

What format are the photos?

#9 OP firebelly

firebelly

    firebelly

  • Joined: 04-November 02
  • Location: Canada
  • OS: Windows 8.1
  • Phone: Lumia 920

Posted 30 October 2012 - 22:06

jpg mostly some are in raw format

#10 Doli

Doli

    Goo ball

  • Joined: 28-October 04
  • Location: Tower of Goo Memorial Park and Recreation Center

Posted 30 October 2012 - 22:35

jpg mostly some are in raw format


Im not sure why the jpgs are not working but I downloaded four raw format files from http://www.rawsamples.ch/ to test on my PC and Conon (.cr2), Fuji (.raf), Sony (.arw) worked but Nikon (.nef) and Olympus (.orf) did not work. I looked around and found this http://support.micro....com/kb/2712101 that talks about an update to Win 8 that adds the "Microsoft Camera Codec Pack" to windows 8 but I can get it to work and I don't know if the update is already on my system. I'm not that knowledgeable about all the raw format types per camera maker.