Sign in to follow this  
Followers 0

Windows RT Mail Client not working with Exchange


5 posts in this topic

Posted

I can't really believe I'm actually typing this post, but here goes anyway. Has anyone else been able to get the built in Mail app on Windows RT to talk to Microsoft Exchange? A member of SLT here wanted the Surface which I am setting up for them, however, it just won't connect to Exchange whatsoever. We're running Exchange 2007 here which should be supported, however, worryingly after a quick Google search I found these 2 threads on TechNet's social forums:

Add your exchange account

Exchange 2003 support

1 post even says that the Mail app is not working with either Exchange 2003, 2007 or 2010! So am I right to believe that Microsoft Mail doesn't work with Microsoft Exchange? And seeing as this is Windows RT, I can't even install a 3rd party client! If this is the case, then definitely well done Microsoft, really well done! :|

Works fine with an iPad though! :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Are you getting any error messages at all? I know the Mail client definitely works with Exchange seeing as I've already setup 4-5 computers each with an Office 365 account. Do you have autodiscover setup or are you inputting everything manually?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Working fine with Exchange 2010 here. Do you have a proper certificate for exchange, or just a self-signed one? If so, you may have issues there with it not trusting the secure connection. Your best bet in that case is to install the certificate into a trusted store, and then try connecting again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Working fine with Exchange 2007 for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Are you getting any error messages at all? I know the Mail client definitely works with Exchange seeing as I've already setup 4-5 computers each with an Office 365 account. Do you have autodiscover setup or are you inputting everything manually?

The only error I get is "Unable to connect. Ensure that the information you've entered is correct." I have checked many times and the account is definitely working as I've just set it on an iPad.

Working fine with Exchange 2010 here. Do you have a proper certificate for exchange, or just a self-signed one? If so, you may have issues there with it not trusting the secure connection. Your best bet in that case is to install the certificate into a trusted store, and then try connecting again.

Yes, we have a proper certificate for Exchange.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.